LOGIN
خبر
shirazi.ir
"حجة الاسلام والمسلمين سيد جعفر شيرازي:"
انسان بايد همواره و در قبال هر نعمتي شکر پروردگار را به جاي آورد
کد 197
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 04 بهمن 1382 - 1 ذوالحجّة الحرام 1424
حجة الاسلام والمسلمين سيد جعفر شيرازي گفت: انسان بايد همواره، در هر زماني و در قبال هر نعمتي شکر خداي متعال را با قلب، زبان و عمل خويش به جاي آورد.
حجة الاسلام والمسلمين شيرازي جمع شب گذشته در ادامه سلسله درس هاي اخلاق در بيت آية الله العظمي شيرازي به ظلم و ستم و خفقان موجود در دوران بني اميّه گفت: عليرغم عدوات و دشمني هاي بني اميّه با شيعيان و اهل بيت عليهم السلام در آن زمان، دانشگاه و مکتب هايي تأسيس شد که اساتيد و معلّمان اين دانشگاه ها قطرات اشکي بود که از چشمان مبارک ائمّه ما و امام سجّاد عليه السلام جاري شد و شاگردان اين مدارس نيز تنها شيعيان نبودند، بلکه کلّ انسان ها و بشريّت شاگردان اين مکتب هستند.
وي افزود: کتاب مبارک صحيفه سجاديه، کتابي است که راه و روش را به انسان مي آموزد و هر شخصي مي تواند کلمه به کلمه اين کتاب را در لحظه به لحظه زندگي خويش جاري سازد.
وي تصريح کرد: يکي از معروف ترين ادعيه اين کتاب شريف، دعاي مکارم اخلاق مي باشد که بسيار شايسته است هر فردي حداقل يک بار اين دعا را در زندگي خويش بخواند.
حجة الاسلام شيرازي خاطرنشان کرد: در يکي از اين دعاها آمده است که شکر بر سه گونه است يکي شکر با قلب و ديگري شکر با لِسان و نيز اعضاء و جوارح خويش.
وي با ذکر اين شکرهاي سه گانه در ادامه تصريح کرد: شکرگذاري نمودن با قلب اين است که انسان باور نمايد نعماتي که به او رسيده است همگي از جانب خداي متعال مي باشد و هر چه هست از اوست.
وي دوّمين شکر را شکر با لِسان و زبان دانست و افزود: اين شکرگذاري آن است که انسان با زبان خويش از نعمت ها و الطاف الهي تشکّر و سپاس گذاري کند و نيز با اعضاء و جوارح خويش اين شکرگذاري را تکميل نمايد.
فرزند مرجع عالي قدر شيعه حضرت آية الله العظمي سيد صادق شيرازي - دام ظله - خاطرنشان کرد: مهم ترين اين شکرهاي سه گانه، شکر قلبي است که اگر اين شکرگذاري تحقق يابد موارد ديگر نيز به تبع آن خواهد بود، زيرا کسي که با قلب خويش خدا را شکر مي نمايد قطعاً با زبان و اعضاي خويش نيز خدا را سپاس خواهد گفت.
وي با ذکر روايتي افزود: از معصومين عليهم السلام روايت شده است که هر کس با معرفت، نعمتي را که خدا به او داده است بشناسد، شکر آن نعمت را اَدا کرده است و نيز در روايت ديگري وارد شده است که خداي – جلّ وعلا – به حضرت داوود (علي نبيّنا وآله وعليه السلام) خطاب نمود که مرا شکر کن امّا حضرت داوود عليه السلام در پاسخ گفت: من چگونه تو را شکر نمايم که اين شکرگذاري من نيز خود نياز به شکر کردن دارد.
سيد جعفر شيرازي ادامه داد: انساني که مي خواهد شکر خداي را به جاي آورد بايستي از گناهان پرهيز کند، يعني کسي که مي خواهد شکر مقام و يا قدرتي که خداي _ عزّ وجل – به او عنايت کرده است را به جا آورد بايد علاوه بر ترک گناه در دفع ظلم و نيز ياري مظلومان و بيچارگان تلاش کند.
وي افزود: کسي که با قلم و قدم خويش و يا مقامي که دارد به ديگران خدمتي رساند در واقع شکر خداي متعال را به جاي آورده است و البته ديگران نيز وظيفه دارند به فرموده امام رضا عليه السلام از کسي که به آنان محبّت و خدمت رسانده است قدرداني نماينند که اگر چنين نکنند خدا را ناسپاسي کرده اند.
حجة الاسلام والمسلمين شيرازي در پايان با اشاره به ايّام بزرگداشت شهادت امام محمّد تقي عليه السلام و تسليت اين مصيبت گفت: حضرت جواد عليه السلام عليرغم عمر کوتاه خويش در طول زندگي سختي هاي بسياري ديدند که در حديثي از آن بزرگوار آمده است: زينت و زيبايي هر نعمتي در سپاس و شکرگذاري است که اميدوارم خداي منّان ما را شکرگذار همه نعمات خويش قرار دهد.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.