LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حجت الاسلام والمسلمين سيد حسين شيرازي: "
قطره ي اشکي که در سوگ حضرت سيد الشهدا عليه السلام افشانده شود، انسان را از ميلياردها سال حسنه بي نياز مي کند
کد 2027
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 30 اردیبهشت 1388 - 25 جمادى الأولى 1430

 
جمعي از شيعيان أهل بيت عليهم السلام از شهر «حمص» کشور سوريه در روز جمعه بيستم ماه جمادي الاول سال جاري (1430) مصادف با 25/ 2/ 1388 در شهر مقدس قم با مرجع عالي قدر حضرت آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي دام ظله ديدار کردند. پس از اين ديدار، آيت الله سيد حسين شيرازي فرزند مرجع عالي قدر در جمع آنان سخناني ارزشمند ايراد کرده و گفتار خود را با اين سخن اميرالمؤمنين امام علي عليه السلام آغاز نمود که مي فرمايند: «فتزوّدوا في الدنيا من الدنيا ما تحرزون به أنفسکم غداً؛(1) در دنيا، از دنيا توشه اي برگيريد که در روز قيامت خود را (از گزند عذاب و حرمان) ايمن سازيد».

وي ادامه داد: دنيا و هر چه در آن است، مانند: مال، اعتبار، سلامتي و... بي ارزش و فاني است، اما انسان مي تواند از داشته هاي فنا پذير اين دنيا، اندوخته اي ماندگار و ارزشمند برگيرد. به ديگر بيان، انسان مي تواند با بهره گيري از داده هاي الهي، معجزه بيافريند، چرا که آفريده برتر خداست و حضرت باري تعالي در اين باره مي فرمايد: «وَنَفَخْتُ فِيهِ مِن رُّوحِي؛(2) و از روح خود در آن (کالبد) دميدم».

ايشان افزود: متأسفانه امروزه مردم، رفتاري بر عکس دارند و شگفتي مي آفريند، اما از نوع شيطاني آن، بدين معنا که از امور بي ارزش دنيايي، باري بي ارزش تر و متعفن تر ساخته، بر دوش خود مي کشند. لذا مي بينيم که چنين انسان هايي، همه ي توش و توان خود را در راه خلاف و چنگ و دندان نشان دادن به يکديگر و نزاع بر سر دنيا، به کار مي گيرند و از نعمت سلامتي خود در ايجاد فساد و سرپيچي از فرمان خدا استفاده مي کنند.

ايشان درباره ي چگونگي بهره جستن از امور بي ارزش دنيا براي رسيدن به امور ارزشمند و جاودانه گفت: از جمله آثاري که مرجع بزرگ، مرحوم آيت الله العظمي مرعشي نجفي رحمه الله(3) از خود برجاي گذارد، کتابخانه ي بزرگ وي در شهر مقدس قم است که به نام وي شناخته مي شود اين کتابخانه به دليل داشتن کتاب هاي خطي فراواني که منحصر به فرد بود و توسط ايشان جمع آوري شده، در شمار کتابخانه هاي مهم جهان قرار دارد.

مرحوم آيت الله العظمي مرعشي نجفي رحمه الله درباره چگونگي تهيه ي بخشي از اين آثار نفيس، به والدم فرمود: «زماني که در مجالس حضور مي يافتم، طبق معمول با چاي پذيرايي صورت مي گرفت، من چاي را تلخ مي نوشيدم و چند حبه ي قند را با خود مي بردم. اين کار ادامه مي يافت تا مقدار قندها به يک کيلو مي رسيد و با فروختن آنها، کتاب خطي مي خريدم. اين کار من مدت پنجاه سال ادامه داشت».

آيت الله شيرازي افزود: کار آن مرجع راحل چه بسيار بزرگ بود. او با خودداري از خوردن چاي شيرين، توانست با همان اندک حبه هاي قندي که مي اندوخت، در قالب اين کتابخانه، اثري جاودانه از خود برجاي نهد؛ کتابخانه اي که گنجينه اي از نور و معارف اهل بيت عليهم السلام به شمار مي رود که نمي توان قيمتي براي آن تصور کرد.

وي در پايان سخنان خود تأکيد کرد: هر چه به اهل بيت عليهم السلام ارتباط دارد و هر چه از براي ايشان باشد، تا ابد ماندگار است که زيارت مراقد پاک آنان، از جمله مرقد کريمه ي اهل بيت عليهم السلام حضرت فاطمه معصومه عليها السلام از آن جمله است. از اين رو هر کس به زيارت مراقد آنان برود، بدين معني است که عمر فاني خود را در راه چيزي جاودانه صرف کرده است. همچنين کسي که فکر، بدن و توان خود را در راه اهل بيت عليهم السلام به کار گيرد، به اين جاودانگي دست خواهد يافت. لذا افشاندن يک قطره اشک در مصيبت اهل بيت عليهم السلام به ويژه سرورمان حضرت سيد الشهدا عليه السلام انسان را از ميلياردها سال انجام دادن کار نيک بي نياز مي کند.

 
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1) نهج البلاغه: خطبه 64.

2) سوره حجر(15)، آيه: 29.

3) آيت الله العظمي سيد شهاب الدين مرعشي نجفي در شمار عالمان و عارفان برجسته بود و در علم و عرفان و کرامات شگرف، مقامي بس بزرگ داشت. داشتن علم انساب، ديگر ويژگي او بود. او در قم کتابخانه اي بزرگ تأسيس کرد که کتاب هاي خطي منحصر به فردي در آن گرد آورده است، آن سان که نمي توان قيمتي بر آن نهاد.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.