LOGIN
خبر
shirazi.ir
"حجت الاسلام والمسلمين شيرازي:"
حج، مقدمه اي است جهت برقراري ارتباط با امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف
کد 2180
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 09 آذر 1388 - 12 ذوالحجّة الحرام 1430

 
حضرت حجت الاسلام والمسلمين سيد حسين شيرازي دام عزه با موضوع «شيوه هاي دعا» به بيان عناصر ارتباط با خدا و اين که به هنگام عرض نياز به درگاه خدا، حضرت باري تعالي از انسان چه مي خواهد؟ سخناني ايراد فرمودند. ايشان در روز هشتم ماه ذي حجه 1430ق از کاروان «امام کاظم عليه السلام» در مکه مکرمه ديدار نمودند و طي سخناني پرسشگرانه فرمودند: چرا ـ چنان که خداي متعال نيز تصريح فرموده است ـ بايد از سر ترس يا به طمعي، حضرتش را بخوانيم؟ [وانگهي حضرتش را چگونه بايد بخوانيم؟].

آن گاه ادامه دادند: دعا، مصدر ارتباط با خداست، لذا دعا بايد به طور خاصي براي خدا و کامل باشد و از تحول همه جانبه قلبي حکايت کند، نه اين که لقلقه زبان باشد، چرا که اگر خدا از انسان و اعمال او راضي نباشد، ممکن است درخواست از او منشأ بلا و خشم حضرتش باشد.

ايشان افزودند: انسان بايد عناصر تکميل کننده دعا را فراهم آورد، زيرا هر چيزي در زندگي مکملي دارد، مانند الکتريسيته که قطب منفي، مکمل قطب مثبتِ آن است. بنابراين درخواست کننده از خدا، به هنگام دعا بايد بيمناک باشد و در عين حال به عطاي حضرتش اميد ببندد، چنان که خداي متعال مي فرمايد: «وَادْعُوهُ خَوْفًا وَطَمَعًا؛ و با بيم و اميد او (خدا) را بخوانيد».

مراد از واژه «طمع» افزون بر نياز و فراتر از استحقاقِ انسان است. بر اين اساس، خداي منّان از انسان مي خواهد تا همانند زياده خواهان و آزمندانِ سيري ناپذير از او درخواست کنند، خواه مستحق آن باشند يا نه.

حضرت حجت الاسلام والمسلمين شيرازي دام عزه، ديگر بار پرسشگرانه فرمودند: چرا خداي متعال و اهل بيت عليهم السلام به ما آموخته اند که طمع کارانه و بيش از نيازمان از ايشان بخواهيم؟

سپس خود در مقام پاسخ فرمودند: خصوصِ چنين درخواست هايي مطلوب است، وانگهي خزانه و کرم آنان پايان ناپذير است.

ايشان به سخن امام زين العابدين عليه السلام استناد و استشهاد نمودند که فرمودند: «يا ويلتاه إذا عُرضت علي الرحمن وهو غاضب عليّ؛ واي من، آن هنگامي که بر [خداي] بخشايشگر عرضه شوم و حضرتش بر من خشمگين باشد!»

آن گاه فرمودند: اگر انسان از پروردگار خود و از اهل بيت عليهم السلام درخواست کند، اما پاسخ نشنود چه بايد بکند؟

ايشان در توضيح اين مطلب فرمودند: بايد بدانيم که خداي مهربان نسبت به انسان، از مادرِ مهربان نسبت به فرزندش مهربانتر است، وانگهي هر دعايي که ميان دو نماز و با صلوات بر محمد و خاندانش آغاز شود و پايان يابد، قطعاً مستجاب خواهد شد.

حضرت حجت الاسلام والمسلمين شيرازي دام عزه يادآوري نمودند که: حج، مقدمه اي براي برقراري ارتباط با اهل بيت عليهم السلام و حضرت صاحب الزمان عجل الله تعالي فرجه الشريف است. اين بخش از سخنان ايشان چنان تأثيري بر حاضران گذاشت که آنان سخت گريستند.

ايشان همچنين درباره فضيلت و پاداش خدمت به امام حسين عليه السلام و زائران آن حضرت و نيز اثر آن در انسان سخناني ايراد فرمودند و در پايان توفيق همگان را در راه خدمت به اهل بيت عليهم السلام و برخورداري از شفاعت آن پاکان را از خداي منان مسئلت نمودند.