LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حجت الاسلام والمسلمين شيرازي: "
خدمتِ آميخته به رنج و مشقت به قضيه و شعائر حسيني، بزرگترين شرافت و والاترين افتخار است
کد 2239
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 10 بهمن 1388 - 14 صفر الأحزان 1431

 
در روز سه شنبه، دهم ماه صفر المظفر 1431ق. (6/بهمن/1388) جمعي از زائران بحرينيِ حضرت سيدالشهدا عليه السلام در شهر مقدس قم با مرجع عالي قدر حضرت آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي مدظله العالي ديدار کردند.

آن گاه حضرت حجت الاسلام والمسلمين حاج سيد حسين حسيني شيرازي دام عزه (فرزند برومند مرجع عالي قدر) در جمع ميهمانان بحريني طي سخناني به موضوع «زيارت و برگزاري شعائر مقدس امام حسين عليه السلام در شرايط ناامن» پرداختند و اين آيه کريمه را تلاوت نمودند که مي فرمايد: «وَهَلْ أَتاکَ حَديثُ مُوسي، إِذْ رَأي‌ نارًا فَقالَ ِلأَهْلِهِ امْکُثُوا إِنِّي آنَسْتُ نارًا لَعَلِّي آتيکُمْ مِنْها بِقَبَسٍ أَوْ أَجِدُ عَلَي النّارِ هُدًي، فَلَمّا أَتاها نُودِيَ يا مُوسي، إِنّي أَنَا رَبُّکَ فَاخْلَعْ نَعْلَيْکَ إِنَّکَ بِالْوادِ الْمُقَدَّسِ طُوًي؛(1) و آيا خبر موسي به تو رسيد؟ هنگامي که آتش ديد، پس به خانواده خود گفت: درنگ کنيد، زيرا من آتشي ديدم، اميد که پاره اي از آن براي شما بياورم يا در پرتو آتش راه [خود را باز] يابم. پس چون بدان رسيد، ندا داده شد که: اي موسي، اين منم پروردگار تو، پاي پوش خويش را بيرون آور که تو در وادي مقدس طوي هستي».

حجت الاسلام والمسلمين شيرازي در ادامه فرمودند: اين آيه ها خطاب الهي به کليمش حضرت موسي عليه السلام است که از موضوعي بسيار مهم و مربوط به آينده خبر داده، از او خواست تا پاي افزار خود را به هنگام وارد شدن به «وادي طوي» از پاي درآورد و چنان که در روايت بدان تصريح شده، وادي طوي همان کربلاست.

ايشان افزودند: چون پيامبران ـ که درود خدا بر آنان باد ـ از سرزمين کربلا مي گذشتند، هريک به نوعي گرفتار محنت و اندوه شده، بلايي بر آنان وارد مي شد و چون علت آن را از خداي سبحان جويا مي شدند، خطاب مي رسيد: اين بلاها و اندوه ها به جهت همدردي شما با حسين عليه السلام نواده خاتم پيامبران است.

حجت الاسلام والمسلمين شيرازي در ادامه سخنانشان فرمودند: هرکس در راه سفر براي زيارت امام حسين عليه السلام يا برگزاري سوگواري يا شعائر مقدس حسيني، مورد تعرض و آزار قرار گيرد، اين مشکلات و تنگناها گاهي براي علوّ درجات وزماني براي پيراستن انسان از گناهان است که مورد دوم نيز از عنايات الهي و لطف حضرت سيدالشهدا عليه السلام به شمار مي رود و سعادتي بي مانند است.

ايشان در اين معنا داستان هايي بيان داشتند و فرمودند: هرگاه زيارت حضرت امام حسين عليه السلام و برگزاري شعائر مرتبط با حضرتش با سختي و رنج همراه باشد، فوق العاده ارزشمند است و بزرگ ترين شرافت اين است که انسان توفيق زيارت و خدمت به قضيه حضرت سيدالشهدا عليه السلام و اقامه شعائر حسيني را بيابد و در اين راه درگير مشکلات وتنگناها شود.

ايشان درباره اهميت زيارت و جايگاه والاي زائران امام حسين عليه السلام فرمودند: روايات بسياري در اين باره وجود دارد، از جمله روايت زير از امام صادق عليه السلام است که فرمودند: «امام حسين عليه السلام به رسول خدا گفتند: ما جزاء من زارک؟ کسي که تو را زيارت کند چه پاداشي دارد؟

پيامبر صلي الله عليه وآله فرمودند: «يابني من زارني حيّاً أو ميّتاً، أو زار أباک، أو زار أخاک، أو زارک، کان حقّاً عليّ أن أزوره يوم القيامة حتي أخلّصه من ذنوبه؛(2) اي فرزندم، هرکس در زنده بودنم يا پس از مردنم مرا زيارت کند يا پدرت، برادرت يا تو را [در حيات يا پس از مُردن تان] زيارت کند، بر من است که در روز قيامت به ديدار او روم تا از گناهانش، نجاتش دهم».

نيز از رسول خدا صلي الله عليه وآله روايت شده است که به اميرالمؤمنين عليه السلام فرمودند: «يَاعَلِيُّ مَنْ زَارَنِي فِي حَيَاتِي أَوْ بَعْدَ مَوْتِي، أَوْ زَارَکَ فِي حَيَاتِکَ أَوْ بَعْدَ مَوْتِکَ، أَوْ زَارَ ابْنَيْکَ فِي حَيَاتِهِمَا أَوْ بَعْدَ مَوْتِهِمَا، ضَمِنْتُ لَهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَنْ أُخَلِّصَهُ مِنْ أَهْوَالِهَا وَشَدَائِدِهَا حَتَّي أُصَيِّرَهُ مَعِي فِي دَرَجَتِي؛(3) يا علي، هرکس مرا، تو را يا دو فرزندت (امام حسن و امام حسين عليهما السلام) را در حيات ما و آنان يا پس از مُردن مان زيارت کند، خود را ضامن مي دانم که در روز قيامت او را از هراس و سختي هاي آن روز برهانم و در درجه خود، در کنار خود قرارش دهم».

ايشان سپس به بيان آداب زيارت اهل بيت عليهم السلام، به ويژه زيارت امام حسين عليه السلام پرداختند و فرمودند: نوف بکالي از اميرالمؤمنين عليه السلام روايت کرد که فرمودند: «خداي ـ تبارک و تعالي ـ به عيسي بن مريم عليهماالسلام وحي کرده، فرمود: به بني اسرائيل بگو: جز با قلب هاي طاهر، چشم هاي خاشع و دستان پاک به خانه اي از خانه هاي من وارد نشويد و به آنان بگو: دعاي کسي را که حقي از ديگر بر اوست، مستجاب نخواهم کرد»(4).

حجت الاسلام والمسلمين شيرازي در توضيح اين خطاب الهي به حضرت عيسي عليه السلام فرمودند: شايسته است کساني که به زيارت امام حسين عليه السلام رفته، اميد قبولي زيارت خود را دارند، خود را به اوصافي که اميرالمؤمنين عليه السلام فرمودند، بيارايند و بدانند که:

1. داشتن دل پاک به اين است که انسان آن را از تکبر، حرص، طمع، کينه، حسد و ديگر بيماري هاي نفساني تهي کند.

2. ديدگان خاشع به اين است که زائران حالت خشوع داشته باشند و از نشانه هاي خشوع، چشم فروبستن بر اموري است که خداي متعال نگريستن در آن را حرام کرده است.

3. دستان پاک داشتن به اين است که زائران حقي بر يکديگر نداشته، ستمي متقابل بر يکديگر روا نداشته باشند، خواه اين ستم زباني باشد يا به دست و قلب.

 

 
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1) سوره طه، آيه هاي: 9ـ12.

2) الکامل في الزيارات، ص11، حديث2.

3) فروع کافي، ج4، ص579، حديث2.

4) مستدرک الوسائل، ج5، ص270، باب61، حديث2.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.