LOGIN
خبر
shirazi.ir
پیام مهم و تاریخی بنیاد جهانی آیت الله العظمی شیرازی به نهمین همایش اُمّت در کانادا
کد 2609
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 12 خرداد 1390 - 29 جمادى الثانية 1432
بسم الله الرحمن الرحیم
 
«هَذَا بَیَانٌ لِلنَّاسِ وَهُدیً وَمَوْعِظَةٌ لِلْمُتَّقِینَ، وَلا تَهِنُوا وَلا تَحْزَنُوا وَأَنْتُمْ الأَعْلَوْنَ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ، إِنْ یَمْسَسْکُمْ قَرْحٌ فَقَدْ مَسَّ الْقَوْمَ قَرْحٌ مِثْلُهُ وَتِلْکَ الأَیَّامُ نُدَاوِلُهَا بَیْنَ النَّاسِ وَلِیَعْلَمَ اللهُ الَّذِینَ آمَنُوا وَیَتَّخِذَ مِنْکُمْ شُهَدَاءَ وَاللهُ لا یُحِبُّ الظَّالِمِینَ؛(1) این برای مردم دلیلی روشن و برای پرهیزگاران راهنما و اندرزی است. سستی مکنید و اندوهگین مباشید، زیرا اگر ایمان آورده باشید شما برتری خواهید جست. اگر بر شما زخمی رسید، به آن قوم نیز همچنان زخمی رسیده است. و این روزگار است که هر دم آن را به مراد کسی می گردانیم، تا خدا کسانی را که ایمان آورده اند بشناسد و از شما گواهان گیرد. و خدا ستمکاران را دوست ندارد».
 
بیداری ملت های عرب و مسلمان حاصل چندین دهه ی تاریک است که تحت سلطه ی ستمگری های خودکامگان بوده اند؛ حاکمانی که ستمکاری، فقر، فساد، هرج و مرج و ناکارآمدی ره آورد حکومتشان بود، چه این که چنین حکومت هایی با گرایش های گوناگونشان و عنوان های که با خود یدک می کشیدند، نتوانستند عدالت، توسعه، خیزش و اصلاحات را در جامعه تحقق بخشند.

این رژیم های خودکامه و فاسد، خود عامل اصلی عقب ماندگی، تبعیت بی چون و چرای ملت ها و منازعات مذهبی بوده و هستند. اینان با چهار راهکار از دیرباز خواهان سلطه ی زیاده خواهی و افزون طلبی بودند:

1. در پیش گرفتن سیاست ناآگاه نگاه داشتن ملت و دور کردن آنان از مسائل روز جامعه که در نهایت سلطه بر جامعه ای ناآگاه و بی سواد آسان خواهد شد.

2. نظارت کامل بر روزنه هایی که جامعه را با جهان خارج مرتبط می کند و با محدود نگه داشتن مردم آنها را وادار می کنند تا چیزی را ببیند که حاکمان خودکامه می خواهند.

3. تهمت زدن به هر جنبش مردمی که خواهان اصلاح، رهایی از فساد حاکمان و رسیدن به آزادی، کرامت انسانی و احترام به حقوق و آزادی های مدنی است.

4. تلاش در راه بیگانه کردن جامعه با هویت و اصالت خود است و این روند از طریق دور نگاه داشتن ملت ها از دین اسلام و سیره ی پاک اهل بیت علیهم السلام صورت می گیرد، چراکه دو اصل فوق منشأ اصلی و بنیادین تمام حقوق و آزادی هاست و از این رو برای حاکمان ستمکار خطر اصلی به شمار می رود.

در پی همین امور کشورهای عربی امروز شاهد خیزش بی سابقه و غیر منتظره ی مردمی است؛ خیزشی که پرشتاب بسان آتش در خرمن جلوه نمود. در نتیجه ی این پدیده ی بزرگ و غیر منتظره، حاکمان خودکامه، خویش را در مقابل حقیقتی یافتند که هماره می کوشیدند آن را نادیده بگیرند و این حقیقت چیزی نبود جز تمایل ملت ها برای رسیدن به آزادی و تحقق بخشیدن به اراده و خواسته ی خود.

در پی جنبش و خیزش ملت ها، بسیاری از علما، فعالان، فرهیختگان، ارباب مطبوعات و نهادهای جامعه ی مدنی، بازداشت، شکنجه، تبعید، ترور و اعدام را پیش روی خود دیدند.

بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی با ایمان به اصول و مبانی دین مبین اسلام و آنچه شریعت الهی و فرهنگ و آموزه های اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام بر آن تأکید نموده و نیز بر اساس رهنمودهای مرجع راحل حضرت آیت الله العظمی حاج سید محمد حسینی شیرازی قدس سره و بزرگ مرجع جهان تشیع حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی از حق ملت ها برای رسیدن به آزادی، قیام بر ضد ستمکار و ایستادن در برابر سرکشان دفاع کرده و نکاتی از بیانات ارزشمند بزرگ مرجع جهان تشیع حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی را در اینجا یادآوری می کند که فرمودند:

«جهان امروز دنیای آزاد و انفتاح است و اِعمال شکنجه و سرکوب بر ضد ملت ها سودی برای حاکمان ستمکار ندارد و تنها آنان را رسواتر می کند و پیامدی جز پشیمانی برایشان ندارد... در مقابل، حکومتی که پایه های قدرت خود را بر خودکامگی و نادیده گرفتن حقوق قانونی و مشروع ملت ها پی نهاده است قطعاً نابود خواهد شد... به کارگیری سرکوب و سلاح در برخورد با ملت ها و مردم بی دفاع، از ضعف آن حکومت ها حکایت دارد و مطمئناً آینده و فرجام خوش از آنِ ملت های تحت ستم خواهد بود».

معظم له برآنند که: «گفتگو و در مرحله ی بعدی تظاهرات مسالمت آمیز، بهترین، کارآمدترین و خوش فرجام ترین شیوه برای رسیدن به اصلاحات است. از این رو بایسته است که به هنگام طرح مطالبات مشروع و اعتراض به رفتارهای حاکمان، از خشونت و تخریب اموال عمومی پرهیز شود و ملت ها از راه های مسالمت آمیز مطالبات حقه ی خود را مطرح کنند. نباید غافل بود که با این شیوه می توان برتری خون بر شمشیر را به حاکمانِ سرکش ثابت کرد؛ رفتاری که سرور آزادگان جهان حضرت امام حسین علیه السلام به همگان آموختند».

ما با تمام توان در کنار ملت های به پا خاسته و معترض ایستاده ایم و تمام گونه های خشونت به کار گرفته شده توسط مزدوران و چماقداران حکومت های غرق در تعفن بیداد را محکوم می کنیم، از تبعیض و برخورد چندگانه ی سازمان های بین الملل، نهادهای حقوق بشر و رسانه ها با ملت های متفاوت درشگفتیم.

برای نمونه می بینیم که شورای امنیت سازمان ملل متحد و نیز ایالات متحده ی امریکا در برابر کشتاری که نظام حاکم با بهره گیری از حمایت حکومت عربستان بر ضد مردم بحرین به راه انداخته است، سکوتی عمیق در پیش گرفته است. غارت اموال مردم، تعرض به ناموس، از کار برکنار کردن کارمندان و بریدن منبع درآمد آنان، بازداشت و در سیاهچال افکندن، به تجاوز تهدید کردن و محاکمه ی قرون وسطایی آنان در محاکم نظامی دیگر جنایاتی است که از سوی دستگاه حاکم اعمال می شود، اما دریغ از واکنشی کارآمد از سوی نهادهای جهانی و بین المللی!

کشورهای دموکراتیک و سازمان های بین المللی ناظر بر حقوق بشر و عدالت جهانی، امروزه بر سر چند راهی قرار گرفته اند و باید ادعای خود مبنی بر احترام و دفاع شان از حقوق بشر را اثبات کنند.

بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی از تمام مردم متدین می خواهد تا با راهکارها و ابزارهای مسالمت آمیز و از نهادهای حقوق بشری مستقل و قضایی بین المللی به یاری مظلومان برخاسته، از آنان دفاع کنند و در محاکم کشورهای دموکراتیک علیه نظام های خودکامه ـ که ملت های خود را با شکنجه و گلوله و آتش سرکوب می کنند ـ اقامه ی دعوی کنند و وجدان جهان را به موضعگیری انسانی در قبال شیعیان اهل بیت علیهم السلام و بر ضد کشتار روزانه ای که از آنان صورت می گیرد فرا خوانند.

امروزه میلیون ها شیعه ی پیرو اهل بیت علیهم السلام در فضایی آکنده از وحشت و ستم روزگار می گذرانند و در کشورهای متعددی بایکوت سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و به حاشیه رانده شده اند.

بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی همچنین خواهان تشکیل سازمان های حقوقی و مدنی است تا به جمع آوری اطلاعات و اسنادی درباره ی جرایم نسل کشی نظام مند از شیعیان و مستند کردن آن پرداخته، مستندات خود را به محاکم بین المللی ارائه و مجرمان را تحت پیگرد قانون قرار دهند.

ما نیز به نوبه ی خود برای متوقف کردن سرکوب و شکنجه ی مظلومان و نسل کشی ملت ها، به ویژه شیعیان، مسئولیتی بزرگ بر عهده داریم. از این روی سکوت در برابر این جنایات و عدم اقدام برای متوقف کردن آن، در آینده ما را در برابر وجدان مان و دادگاه تاریخ قرار خواهد داد و البته پیامدهای بی توجهی نسبت به آنچه می گذرد، متوجه همگان خواهد بود.

در خاتمه پیام خود را با سخنان گوهر بار بزرگ مرجع جهان تشیع حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی به پایان می رسانیم.

مرجع عالیقدر فرمودند: «جهان امروز و نسل فعلی جویای حقیقت و سعادت است و این دو تنها در سایه ی آزادی و عدالتِ به تمام معنای کلمه ی آن تحقق خواهد یافت و اقدامات و رفتارهای ستمگرانه ی حاکمان مانعی است پیش روی ملت ها برای رسیدن به آزادی های مشروع، اما در نهایت، ستمدیدگان بر ستمکاران پیروز خواهند شد، چنان که خدای متعال می فرماید: «وَلَقَدْ کَتَبْنَا فِی الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الأرْضَ یَرِثُهَا عِبَادِیَ الصَّالِحُونَ؛(2) و ما در زبور ـ پس از تورات ـ نوشته ایم که این زمین را بندگان صالح من به میراث خواهند برد».

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1. سوره ی آل عمران، آیات 138 ـ 140.
2. سوره ی انبیاء، آیه ی 105.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.