LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
ديدار آية الله العظمي سيد صادق شيرازي با جوانان و خيّرين تهران
کد 352
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 08 خرداد 1383 - 8 ربيع الثاني 1425
آية الله العظمي سيد صادق شيرازي پنج شنبه شب گذشته در ديدار با جمعي از جوانان و خيّرين شهر تهران که در مؤسسات خيريه و صندوق هاي قرض الحسنه مشغول به فعاليت هستند. گفت: در کلام الله مجيد سوره اي است به نام: «تغابن» که علت نام گذاري آن بدين جهت است که اين اسم از «غبن» گرفته شده و در اين سوره نيز آمده است يعني انسان چيزي را مي فروشد و ضرر مي کند در حالي که متوجه نيست و پس از آگاه شدن از آن موضوع، حسرت مي خورد و اظهار پشيماني مي کند.
ايشان افزودند: تغابن يک امر دو سويه است و يوم التغابن نيز که در آيات و روايات وارد شده است منظور روز قيامت است که اين روز، روز دوري نيست بلکه بسيار نزديک است.
آية الله العظمي شيرازي خاطرنشان کرد: مشکل ترين مصائب در روز قيامت اين است که انسان حاضر شود در حالي که در اين دنيا غفلت کرده و زاد و توشه اي پيش نفرستاده است.
وي تصريح کرد: خداي متعال به هر انساني درک داده است که با بهره برداي و استفاده صحيح از درک خويش مي تواند دنيا و آخرت خود را آباد کند.
مرجع تقليد شيعيان جهان در ادامه خاطرنشان ساختند: انسان هر اندازه که در اين دنيا به مردم و خلق الله کمک کرده و ياري رساند باز هم در روز قيامت پشيمان شده و حسرت خواهد خود که چرا بيش از اين انجام نداده است.
ايشان در بخش ديگري از سخنان خود با نقل خاطره اي از قول برادر خويش مرحوم آية الله العظمي سيد محمد شيرازي گفتند: پدر ما در ابتداي زعامت و مرجعيت خويش پس از فوت حاج آقا حسين قمي شهريه کمي داشتند که بيشتر مواقع نيز با مشکل روبرو مي شدند. روزي از همين ايام شخص تاجري نزد ايشان آمد و گفت: من مبلغ بسيار زيادي به حاج سيد ابو الحسن اصفهاني بدهکار بودم که ايشان اکنون از دنيا رفته اند و من هم به شما رجوع کردم لذا قصد دارم اين مبلغ را به شما بپردازم.
ايشان افزودند: مرحوم والد ما از او سؤال مي کند آيا اين پول را با مرحوم اصفهاني دست گردان کرده بودي؟ آن شخص پاسخ مي دهد: بله؛ لذا پدر ما با شنيدن اين پاسخ مي گويند: من نمي توانم اين پول را از شما قبول کنم، چون مسأله از نظر من احتياط دارد و شما هم به مرحوم آقا سيد ابو الحسن اصفهاني بدهکار هستيد، لذا برويد و ديون ايشان را بپردازيد.
ايشان تصريح کردند: اين طرز برخورد پدر ما با تاجر و عمل کردن به يک احتياط که فتواي ايشان هم نبوده است باعث تعجب اطرافيان شد که چگونه عليرغم نياز فراواني که به اين پول دارند از قبول آن به راحتي امتناع کرده و روي برگرداندند.
آية الله العظمي شيرازي افزود: هر کس بايد به اندازه توان، دارايي و قدرت خويش به مردم کمک کند که اگر کسي کمتر از توان خود خدمتي کند عليرغم اجر و پاداشي که مي برد باز هم در آخرت خسران و ضرر خواهد کرد.
ايشان در پايان متذکر شدند: بايد علاوه بر آن که خود در راه خدمت به مردم قدم گذاشته و کمک کنيم، فرزندان، دوستان و اطرافيانمان را نيز به اين امر تشويق کنيم که آموختن با عمل بهتر از پند و نصيحت کردن در گفتار است.