LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی: "
مشکلاتِ پیش روی انسان ها آزمونی الهی است که برای کسب موفقیت باید به اهل بیت علیهم السلام اقتدا و از آنان پیروی کنید
کد 4620
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 22 آذر 1395 - 12 ربيع الأول 1438
 
در روز پنجشنبه هشتم ماه ربیع الأول 1438ق (1395/9/18) جمعی از فرهیختگان و فعالان دینی از کشور افغانستان به همراهی حجت الاسلام محقق کوشا از مسئولان دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در کابل پایتخت افغانستان، با معظم له در شهر مقدس قم دیدار کردند و مورد استقبال ایشان قرار گرفتند.

در این دیدار، میهمانان گزارشی مختصر از فعالیت های دینی و فرهنگی خود، خصوصاً در زمینه ی تأسیس و راه اندازی شماری از مدارس دینی به منظور آموزش علوم اهل بیت علیهم السلام ویژه ی دختران و بانوان در شهرها و پایتخت این کشور تقدیم ایشان کردند.

این میهمانان به نیاز شیعیان افغانستان به کتاب های گوناگون دینی و آموزشی، به ویژه کتاب های معظم له اشاره و یادآوری کردند که آثار مرجع عالیقدر در شناساندن هرچه بیشتر تعالیم، اندیشه و فرهنگ اهل بیت علیهم السلام به شیعیان افغانستان تأثیر بسزایی دارد.

آن گاه مرجع عالیقدر طی رهنمودهایی خطاب به میهمانان فرمودند: بر پایه ی استنباط، نتیجه گیری و تجربه ی شخصی خود در زندگی دریافته ام که موفقیت سه رکن دارد، دو مورد آن سلبی و یک مورد آن اثباتی است:

1. باید به نومیدی «نه» گفت، بدین معنا که در سخت ترین شرایط انسان باید نومیدی را از خود دور کند و تسلیم آن نشود؛

2. به سرگشتگی «نه» بگوید و آن را از خود براند، یعنی که انسان باید تصمیم بگیرد که در زندگی به سرگشتگی و سرگردانی دچار نشود. از آن جا که انسان در زمینه ی کار و فعالیت، یعنی در زندگی اجتماعی خود معمولاً با مشکلِ انتخاب برتر و بهتر روبرو می شود، باید از ابزار اندیشه، تصمیم به انتخاب بهتر و برتر گیرد و گرفتارِ سرگردانی نشود، چراکه سرگردانی انسان را نابود می کند؛

3. نهراسیدن از مشکلات است که باید به آن پاسخ مثبت دهد و به مصاف آن برود. روشن باشد که خدای متعال انسان را با مشکلات می آزماید.

مرجع عالیقدر در توضیحِ این معنا فرمودند: یک وقتی یکی از فضلا از من پرسید که خدا ماهیت دومی را می شناخت، پس چرا او را خلق کرد و زنده اش نگاه داشت؟

پاسخ دادم که خدای متعال می دانست که شیطان بندگان خدای سبحان را گمراه خواهد کرد و به بیراهه خواهد کشاند، پس چرا او را آفریده و نگاه داشت؟

وانگهی خدا می دانست که نفس اماره با آدمیان چه می کند، پس چرا آن را در مردم به وجود آورد؟

در پاسخ به پرسش او گفتم: مشکلات را خدای متعال به عنوان ابزاری برای آزمون و امتحان بشر آفریده است و ما حق چون و چرا کردن در این مقوله را نداریم و خدای آگاهِ دانا خود آفریننده است و خود چیزهایی می داند که ما از آن بی خبریم.

معظم له در تبیین این مطلب فرمودند: بهترین و برترین آفریدگان نزد خدای متعال، حضرات معصومین علیهم السلام هستند، علی رغم این مطلب، آنان بیشترین گرفتاری ها و مشکلات را داشتند؛ مشکلات داخلی و خارجی، مشکلات مالی و سیاسی و جز آن، که در شمار نمی گنجد و این در حالی بود که گرامی ترین خلق، نزد خدای متعال بودند که این موضوع از اوضاع و احوال حقیقی دنیا حکایت دارد.

ایشان تأکید کردند: آری، برخی مشکلات راه حل دارند و پاره ای دیگر نه. مهم این است که انسان به زندگی ادامه دهد و نا امید نشود و با یدی گشاده و سعه ی صدر پذیرای مشکلات باشد، چراکه در غیر این صورت توفیقش اندک خواهد بود.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی در پایان فرمودند: دلیل عدم موفقیت برخی از مردم در زندگی در این است که به سه رکن یادشده اهمیت نداده و به آن بی توجه هستند.

خدای متعال همگی شما را توفیق روزافزون عطا فرماید، إن شاء الله تعالی.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.