مرکز حقوق بشری آدم، از مراکز مرتبط با مرجعیت در کربلای معلی، در نشست ماهانه اخیر خود موضوع «تأثیر کاربردهای هوش مصنوعی بر حقوق و آزادی ها» را بررسی کرد.
این نشست با حضور جمعی از اساتید، مدیران مراکز تحقیقاتی و دانشگاهیان برگزار شد.
دکتر علاء الحسینی، محقق این مرکز، طی ارائه مقاله ای در این نشست اظهار داشت: شکی نیست که جهان از دهه هفتاد قرن گذشته، وضعیت اتکای فزاینده ای به کاربردهای هوش مصنوعی را تجربه کرده است، و اکنون در یک وضعیت توسعه مستمر قرار گرفته است که با برنامه های کاربردی ساده آغاز شد و امروزه به کاربردهایی رسیده است که بسیار پیچیده و در عین حال بسیار مهم هستند، به طوری که این ابزارها وارد تمام عرصه های زندگی، مخصوصاً عرصه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، شده اند.
هوش مصنوعی اکنون شروع به کنترل زندگی ما کرده و حتی این برنامه ها و اپلیکیشن ها تلاش می کنند مغز، ذهن یا هوش انسان را تقلید و کنترل کنند.
در واقع، دانشمندان توانسته اند با ابزارهای هوش مصنوعی هوش انسانی را تقلید کنند، به ویژه که این دستگاه ها و ماشین هایی که از برنامه های کاربردی استفاده می کنند توانسته اند به شیوه ای شبیه به تفکر انسان فکر کنند و احتمالاً پاسخ و واکنش نشان دهند، و حتی امکان دارد تصمیم گیری کنند.
بنابراین ما با برنامه هایی رو به افزایش مواجه هستیم که می توانند تأثیر منفی و مثبت بر زندگی انسان ها بگذارند.
ما در عراق خطر اپلیکیشن ها بر حقوق و آزادی ها و همچنین اهمیت آن ها را احساس می کنیم و آن ها فرصتی واقعی برای تحکیم بسیاری از مفاهیم مرتبط با حقوق و آزادی ها، هستند.