LOGIN
خبر
shirazi.ir
«تعدد وکثرت گرایی حزبی و سیاسی در اندیشه اسلامی معاصر» موضوع همایش مرکز آیت الله العظمی شیرازی
کد 5388
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 19 تیر 1396 - 15 شوال المكرّم 1438
مرکز مطالعاتی و پژوهشی آیت الله العظمی شیرازی، تالار گفتمان فکری ماهیانه خود را تحت عنوان «تعدد و کثرت گرایی حزبی و سیاسی در اندیشه اسلامی معاصر» در تالار گفتمان هفتگی مؤسسه فرهنگی ـ رسانه ای النبأ برگزار کرد.

این همایش با مشارکت تعدادی از مدیران مراکز تحقیقاتی و برخی از شخصیت های حقوقی، دانشگاهی و رسانه ای همراه بود.

آقای محمد صافی، مدیر جلسه و معاون مدیر مرکز مطالعاتی و پژوهشی آیت الله العظمی شیرازی، طی سخنانی در این خصوص به معرفی معنای کثرت گرایی پرداخت و گفت: کثرت گرایی در شکل عمومی آن به معنای مشروعیت کثرت گرایی، و محفوظ ماندن حق همه نیروها و نظرات مختلف در ادامه زندگی در جامعه خودشان است و این که مفهوم کثرت گرایی سیاسی، در درجه اول به حق مخالفان در انجام فعالیت هایشان اشاره دارد. اسلام برای مخالفت مسالمت آمیز سیاسی، تمام حقوق مشروع افراد را تضمین کرده است، و بهترین دلیل ما عملکرد اولین دولت اسلامی در عصر پیامبر اکرم حضرت محمد صلی الله علیه وآله و همچنین حکومت امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام به خصوص در برخورد ایشان با خوارج است.

وی در ادامه سخنانش به واکاوی سیستم مدیریتی جوامع اسلامی امروزی پرداخت و بیان داشت: از ویژگی هایی که می توان آن را در صحنه سیاسی عرب و اسلام مشاهده کرد، این است که رویکرد کثرت گرایی تقریباً وجود ندارد. بسیاری از این کشورها رژیم هایی با حکومت استبدادی دارند که با رهبری دیکتاتورها اداره می شوند. آنها حاکمانی هستند که با هر وسیله با کثرت گرایی مبارزه می کنند. این رویکرد کثرت گرایی فقط در عصر حاضر محدود نمی شود، بلکه امتداد دوران سابق از دوره عباسی و اموی می باشد، که در آن هنگام حاکمان در کشورهای عربی و اسلامی، کثرت گرایی و پذیرش دیگران را رد و قدرت فردی خودشان را بر دیگران تحمیل می کردند.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.