LOGIN
خبر
shirazi.ir
مراسم اربعين حسيني در بيت آية الله العظمي شيرازي برگزار شد
کد 586
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 11 فروردین 1384 - 20 صفر الأحزان 1426

مراسم عزاداري و سوگواري سيد و سالار شهيدان حضرت اباعبدالله الحسين عليه السلام در سالروز اربعين آن حضرت با حضور صدها تن از عاشقان و رهروان آن امام همام در بيت مرجعيت و فقاهت آية الله العظمي سيد صادق شيرازي برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ما در اين مجلس عزا که با شرکت علما، فضلا، طلاب، روحانيون، کسبه بازار، جمع کثيري از هيئات مذهبي و نيز حضرت آية الله العظمي سيد صادق شيرازي برپا شد چند تن از وعاظ حوزه علميه قم به ايراد سخنراني پرداختند.

در اين مراسم حجة الاسلام والمسلمين کرمي ضمن سخناني با تسليت اربعين امام حسين عليه السلام به ساحت مقدس امام زمان عجّل الله تعالي فرجه الشّريف، فاطمه معصومه سلام الله عليها، مراجع عظام تقليد و تمامي شيعيان جهان اظهار داشت: اگر انسان به نهضت عدالت خواهانه امام حسين عليه السلام از آغاز تا سرانجام بنگرد به اين نتيجه خواهد رسيد که حفظ اصل و اساس اسلام با خون سيدالشهدا عليه السلام انجام پذيرفت.

وي تصريح کرد: وقتي معاويه به هلاکت مي رسيد و فرزندش يزيد قدرت غاصبانه را در اختيار مي گيرد، به حاکم مدينه نامه اي نوشته و دستور مي دهد که پيش از اعلام مرگ پدرم معاويه، حسين بن علي را بخواه و به هر قيمتي که شده از او براي خلافت من بيعت بگير؛ و اگر حاضر به بيعت نشد، گردن او را بزن و سرش را برايم بفرست.

وي گفت: اگر انسان ذره اي بينديشد که اينها چه کساني بودند، خواهد فهميد که آنان افرادي مستِ ثروت و قدرت و دنيا بودند که نسبت به شخصيتي چون حسين بن علي عليه السلام اينگونه مي نگريستند.

حجة الاسلام والمسلمين کرمي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: وقتي جابربن عبدالله انصاري در چنين روزي به کربلا رسيد، پيرمردي نابينا بود، بنابراين مشتي از خاک کربلا را برداشت و بوييد تا تربت امام حسين عليه السلام را پيدا کند، لذا وقتي که فهميد قبر سيدالشهدا عليه السلام کجاست، عرضه داشت: السلام عليک يا اباعبدالله؛ اما جوابي نشنيد، لذا گفت: مولاجان چرا جواب اين غلام پير را نمي دهي؟ که در پاسخ به خود اظهار داشت: جابر، حسين که سر بر بدن ندارد تا جواب تو را بدهد، چگونه از او توقع جواب سلام داري.

پيش از سخنان وي نيز حجة الاسلام والمسلمين تکيه اي ضمن سخناني با اشاره به اربعين حسيني و حادثه خونبار کربلا گفت: بعد از گذشت 1400 سال از واقعه عاشورا، هنوز کسي نتوانسته است درباره آن از خود اظهارنظري نمايد.

وي افزود: وقتي که عالِمي نيز از شأن و منـزلت امام حسين عليه السلام سخن مي گويد، برگرفته از قرآن و احاديث و روايت معصومين عليهم السلام مي باشد.

وي تصريح کرد: هنگامي که به روايات و احاديث وارده مي نگريم، ملاحظه مي کنيم که مکتب سيدالشهدا عليه السلام تا چه ميزان عجيب و شگفت آور است به طوري که حتي آناني نيز که نور ولايت بر وجودشان نتابيده است چنان شيداي آن حضرت شده اند که يک شبه ره صدساله را پيموده و شيعه خالص آن حضرت گرديده اند.

حجة الاسلام تکيه اي گفت: در روايتي است که رسول خدا صلّي الله عليه وآله وسلّم فرمودند: در شب معراج ديدم که بر ساق عرش با خطي سبز نوشته شده است: إن الحسين مصباح الهدي وسفينة النجاة؛ حسين عليه السلام کشتي نجات و چراغ هدايت است.

وي ادامه داد: در روايت است که فترس ملک هفتصد سال گرفتار بود که در طي اين مدت رسول خدا، اميرالمؤمنين، فاطمه زهرا و امام حسن مجتبي عليه السلام نيز متولد شدند اما فترس تنها هنگامي که وجود مبارک امام حسين عليه السلام به دنيا آمد به خود جرأت داد تا از ملائکي که جهت عرض تبريک نزد رسول خدا صلّي الله عليه وآله وسلّم مي رفتند، چنين درخواستي کند تا او را نيز با خود ببرند زيرا به برکت اين مولود تمامي درهاي رحمت الهي گشوده شده بود و پذيرش اين خواسته از سوي جبرئيل و ديگر ملائکه نيز قطعاً با اجازه و خواست خداي تبارک و تعالي بوده است.

وي گفت: پس از درخواست فترس، پيامبر خدا صلّي الله عليه وآله وسلّم به او اشاره مي فرمايد: برو و بال هايت را به گهواره اين نوزاد بمال تا بال هايت برگردد که چنين نيز مي شود.

اين سخنران افزود: اشاره رسول خدا صلّي الله عليه وآله وسلّم به سوي امام حسين عليه السلام تنها براي فترس نبود بلکه اشاره اي بود براي تمامي خلايق تا روز قيامت که در هر حالي از آن حضرت مدد و ياري جويند.

حجة الاسلام والمسلمين تکيه اي در پايان گفت: شخصي نزد امام جعفر صادق عليه السلام مشرف شده و عرضه مي دارد:

يابن رسول الله، اين عرض ارادت و « حسين گفتن »هاي ما چه موقع فايده خواهد داشت؟ که در روايت است، حضرت با انگشت مبارک اشاره کردند به گودي گلو و فرمودند: هنگامي که جان به گودي گلو برسد؛ در آن جا است که امام حسين عليه السلام به فرياد شما مي رسد.

گفتني است پس از پايان مراسم سخنراني نيز جمعي از هيئات مذهبي و دسته جات عزاداري با مرثيه سرايي بر حضرت ابا عبدالله الحسين عليه السلام به سينه زني و زنجيرزني پرداخته و بر مظلوميت آن حضرت اشک ماتم ريختند.

در پايان مراسم نيز حاضرين در بيت با حضرت آية الله العظمي سيد صادق شيرازي از نزديک ديدار کرده و قبولي عزاداري هاي يکديگر را از خداي متعال خواستار شدند.