LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی: "
اسلام ناب و صحیح به جامعه ی امروز نرسیده است و همگان در این زمینه مسئولیت دارند
کد 6195
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 06 اسفند 1396 - 8 جمادى الثانية 1439
در روز چهارشنبه چهارم ماه جمادی الثانی 1439ق (1396/12/2) جمعی از زائران کویتی در شهر مقدس قم با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی دیدار کردند و از سوی ایشان مورد استقبال قرار گرفتند.

در این دیدار معظم له ضمن بیاناتی، خطاب به میهمانان خود فرمودند: «بلاغ» به معنای رساندن و ابلاغ است و لفظ «مبین» به معنای روشن و باورمند نمودن طرف است. خدای متعال گرامی ترین پیامبران و رسولان خود، حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه وآله را مخاطب قرار داده و فرموده است: «فَإِنَّمَا عَلَیْکَ الْبَلَاغُ الْمُبِینُ؛ بر تو فقط ابلاغ آشکار است»(نحل/82).

مرجع عالیقدر در تبیین این فرمان الهی فرمودند: این دستور بدان معناست که ابلاغ و رساندن اسلام به صورت شفاف و روشن واجب است تا به فرموده ی خدای متعال در دیگر آیه ی قرآن کریم: «لِیَهْلِکَ مَنْ هَلَکَ عَنْ بَیِّنَةٍ وَیَحْیَی مَنْ حَیَّ عَنْ بَیِّنَةٍ؛ تا کسی که [باید] هلاک شود با دلیلی روشن هلاک گردد و کسی که [باید] زنده شود با دلیلی واضح زنده بماند»(انفال/42).

بر اساس این فرمان خدای سبحان، مخاطبان باید به باور برسند و بپذیرند که اسلام، دین صحیح است. در آیه ی دیگر ایمان و کفر را بر عهده ی مردم گذاشته است، آنجا که می فرماید: «فَمَنْ شَاءَ فَلْیُؤْمِنْ وَمَنْ شَاءَ فَلْیَکْفُرْ؛ پس هرکه بخواهد بگرود و هرکه بخواهد انکار کند»(کهف/29).

بنابر آنچه که قرآن کریم بدان تصریح کرده، مهم این است که اسلام به صورت شفاف و روشن و به فرموده ی قرآن کریم باید با «الْبَلَاغُ الْمُبِینُ؛ ابلاغ آشکار» به همگان برسد.

آن گاه معظم له پرسشگرانه فرمودند: آیا در زمان حال اسلام صحیح و ناب، یعنی اسلام رسول خدا صلی الله علیه وآله و اسلام اهل بیت علیهم السلام به طور بایسته و شایسته و شفاف و آشکار به همگان رسانده شده است؟ در جامعه ی جهانیِ هفت میلیارد نفری اسلام صحیح به چه بخش هایی از آنان می رسد؟

سپس ایشان تأکید کرده و فرمودند: از این رو رساندن شفاف و آشکار که همان ابلاغ فرهنگ اهل بیت علیهم السلام به همگان می باشد مسئولیت همه است و به انجام رساندن این مسئولیت، همت و تلاش همه جانبه را می طلبد.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی دام ظله به مناسبت موضوع فرمودند: چندی پیش یکی از استادان دانشگاه تهران که سالخورده بود و تخصص پزشکی داشت و استاد رشته ی پزشکی بود، به دیدارم آمد. ضمن گفتگوهایی به او گفتم: شبهه زدایی از اسلام واجب کفایی است و اگر کسی نباشد که به آن پردازد و در این مسیر ایفای مسئولیت کند، چنین کاری واجب عینی می شود و با توجه به اینکه امروزه کسی یا کسانی که به این وظیفه بپردازند یافت نمی شوند، لذا واجب عینی است. در حال حاضر هزاران جوان در تهران سردرگم و در حال تباه شدن هستند، از این رو اهل علم و فرهیختگان نسبت به آنان مسئولیت دارند.

استاد دانشگاه به من گفت: کار طبابت و تدریس را رها کردم و به رفع شبهه های دانشجویان و بیان حقیقت اسلام و اهل بیت علیهم السلام برای آنان پرداختم. بسیاری از آنان علت این که تدریس و طبابت را کنار گذاشته ام پرسیدند، پاسخ دادم که شبهه زدایی و بیان حقایق را مهم تر و برخوردار از اولویت یافتم. وانگهی استادانی مانند من فراوان یافت می شوند و شما می توانید در کلاس و درس و مباحث تخصصی آنان شرکت کنید، اما در زمینه ی شبهه زدایی و تصحیح اعتقادات و بیان حقیقت اسلام و اهل بیت علیهم السلام اندک هستند.

آن گاه مرجع عالیقدر توضیح داده، فرمودند: ملحدان، الحاد را به جوانان ما منتقل کردند، ولی ما ایمان را به جوانان آن ها و حتی جوانان خودمان نرسانده ایم.

ایشان خطاب به میهمانان خود تأکید کرده، فرمودند: این مسئولیت بر عهده ی همگان است و شما بکوشید این مسئولیت خود را در جامعه ی کویت و در میان جوانان شیعه ی کویت به ویژه آن بخش از جوانانی که از مجالس و ذکر اهل بیت علیهم السلام و حسینیه ها دور هستند انجام دهید و باید این روند جوانان محصل، کارمند، دانشجو، کاسب و... را دربر بگیرد.

آخر سخن این است که باید و باید بار سنگین این مسئولیت را با ارشاد، مهربانی و خیرخواهی جوانان همراه کنید تا ـ ان شاء الله ـ با اهل بیت علیهم السلام مرتبط و نزدیک شوند.

گفتنی است که میهمانان کویتی در ادامه با حجت الاسلام والمسلمین سید حسین شیرازی، فرزند برومند مرجع عالیقدر نیز دیدار کردند و به سخنان و رهنمودهای ایشان گوش فرا دادند.

آیت الله زاده شیرازی در این دیدار درباره ی فرصت عمر و بهترین و برترین اعمالی که در دنیا و آخرت برای انسان سودبخش است و رضایت و خشنودی حضرت باری تعالی را به همراه دارد مطالبی بیان داشتند و این که کار برای اهل بیت علیهم السلام از جمله اعمال مورد رضایت خدای متعال است، که مواظبت و استمرار بر زیارت آن پاکان، احیا و اقامه ی شعائر مقدس و فرمانبرداری از ایشان و عمل به تعالیم آنان از آن جمله می باشد.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.