LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
دکتر تيجاني با مرجع عالي قدر ديدار کرد
کد 701
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 02 آبان 1384 - 20 رمضان العظيم 1426

نويسنده تونسي، دکتر محمد تيجاني سماوي در قم با حضرت آية الله العظمي شيرازي ديدار کرد. در اين ديدار گفتگوهايي ميان آن دو جريان يافت، ايشان داستاني بيان کرد وگفت: با توجه به اين که از اين داستان بيش از چهل ساز مي گذرد، همچنان بسان روز اول يادآوري آن مرا سخت تکان مي دهد. ماجرا از اين قرار است: زماني که در بيروت بوديم، عزم ديدار يکي از عالمان آن سامان را کرديم، ولي مطلع شديد که او در خارج منزل است واز ما خواسته شد به خانه اش رفته منتظر او بمانيم تا بيايد.

ما نيز به خانه او رفتيم. در آن هنگام ظرفي پر از انجير براي ما آوردند. به جهت پذيرايي از او تشکر کرديم. او گفت: بخوريد. اين انجير «ابوذر» است (منظور وي انجير جنوب لبنان بود).

همان دم چهارده قرن به عقب بازگشتم؛ زماني که ابوذر به «جبل عامل» تبعيد شد ودو سال در آن جا زندگي کرد، اما با زبان مردم آن سامان بيگانه بود. بي ترديد آنچه سبب ماندگاري نام او تا به امروز شده است که ميوه منطقه اي را به نام او مي خوانند، همت بلند اوست.

آن گاه ايشان به ميهمانان خود گفتند: آيا چهارده قرن ديگر خواهند گفت: اين ميوه ـ مثلاً ـ تيجاني است؟ سپس افزودند: اصحاب رسول خدا صلّي الله عليه وآله بسيار بودند، تا آن جا که گفته شده است شمار اصحاب پيامبر صلّي الله عليه وآله وکساني که او را ديده يا از حضرتش روايت کرده اند به 250 هزار تن مي رسد، ولي چند تن از آنان همانند ابوذر شدند؟

امروزه نيز شنوندگان حق وحقيقت بسيارند، اما عاملان به حق بسيار اندک هستند.

ايشان در بخش ديگري از سخنان خود اظهار داشتند: روايت شده است که امام رضا عليه السلام فرموده اند: «خداي رحمت کند کسي که امر ما را زنده نگاه دارد.

يکي از اصحاب پرسيد: چگونه امر شما را زنده بداريم؟

فرمود: دانش ما را فرا گيرد وآن را به مردم بياموزد».

آن گاه افزودند: علوم اهل بيت عليهم السلام را مي توان به سه بخش تقسيم نمود:

1. اصول دين؛

2. احکام اسلام؛

3. اخلاق وآداب اسلامي.

ايشان در پايان به دکتر تيجاني دو سفارش نمودند:

1. تأليف در زمينه اخلاق وآداب اسلامي؛

2. سعي بي دريغ براي پروراندن افراد وجواناني چون شخص ايشان (تيجاني).

آقاي دکتر محمد تيجاني سماوي خطاب به مرجع عالي قدر گفت: هنگامي که در چهره گشاده ومتبسم شما نگاه مي کنم، رسول خدا صلّي الله عليه وآله واميرالمؤمنين عليه السلام را به ياد مي آورم؛ همو که دشمنانش به منظور کاستن از منزلت حضرتش، چون چيزي ناپسند از او نيافتند، گفتند: او شوخ طبع است. بدين ترتيب مي خواستند او را مذمت کنند، اما ناخواسته به ستايش او پرداختند.

شايان توجه است که دکتر محمد تيجاني سماوي، سني مذهب بود که با تحقيق در مذهب اهل بيت عليهم السلام به برتري آن پي برد وشيعه شد. وي در اين زمينه آثاري ارزشمند ومتقن نوشته است.