LOGIN
بیانیه ها
shirazi.ir
بیانیه بنیاد جهانی آیت الله العظمی شیرازی به مناسبت فرارسیدن عید خجسته غدیر خم
کد 7106
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 07 شهریور 1397 - 17 ذوالحجّة الحرام 1439
در آستانه فرارسیدن عید سعید غدیر بنیاد جهانی آیت الله العظمی شیرازی بیانیه ای صادر کرد که بخشی از آن به شرح زیر است:
 
بسم الله الرحمن الرحیم
 
فرارسیدن روز سعید غدیر خم را به جامعه بشری به ویژه مسلمانان سراسر جهان تبریک می گوییم؛ روزی که به تصریح قرآن کریم دین در آن کامل شد.

امیرمؤمنان علی بن ابی طالب علیهما السلام نماد و امتداد طبیعی و حقیقی مبعث شریف پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله بودند و سیره و روش و منشی را به نمایش گذاشتند که به طور کامل با سنت شریف نبویِ الهام گرفته از قرآن همسویی و مطابقت داشت، آنجا که می فرماید: «وَإِنَّکَ لَعَلَی خُلُقٍ عَظِیمٍ؛ و به راستی که تو را خویی والاست» (قلم/4).

حضرت امیرمؤمنان علیه السلام دلدادگی و علاقه خود به محبوب، برادر و پسرعمویش رسول گرامی اسلام را این گونه بیان داشته و فرموده اند: «وَلَقَدْ کُنْتُ أَتَّبِعُهُ اتِّبَاعَ الْفَصِیلِ أَثَرَ أُمِّهِ، یَرْفَعُ لی فِی کُلِّ یَوْم عَلَماً مِنْ أخْلاقِهِ، وَیَأْمُرُنی بِالاقْتِدَاءِ بِهِ؛ من در سفر و حضر در پی او بودم، چنان که شتر بچه ای در پی مادر، هر روز برای من از اخلاق خود نشانه ای برپا می داشت و مرا به پیروی از آن وا می داشت».

جهان امروز در مشکلات و بحران هایی در سطوح متفاوت دست و پا می زند و جامعه بشری سخت محتاج است که از امیرمؤمنان علیه السلام الگو بگیرد و اموری را بیاموزد که او را در گذر از بحران ها و حداقل در کاهش این سختی ها و مشکلات یاری کند و آن سه مورد است:

1. رشد و توسعه: جهان سوم که بدون دستاوردی طرح های توسعه را زیر و رو می کند، نیازمند آن است تا اصول و عناصر توسعه را از سیره امیرمؤمنان علیه السلام فرا گیرد، چنان که سازمان ملل متحد عهدنامه امام علی علیه السلام به مالک اشتر نخعی را (عهدنامه ای که هنگام اعزام مالک به محل مأموریتش در مصر بدو دادند) نقشه راه کامل و برای تحقق بخشیدن به رشد و توسعه در کشورها و سرزمین هایی که خواهان ایستادن بر روی پای خود بودند دانست.

2. بیداری و هشیاری دائمی و آمادگی داشتن برای آینده: مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی دام ظله با اشاره به همین معنا و مبنا خطاب به شیعیان جهان فرموده اند: شیعیان سراسر جهان، هماره بیدار و به هوش باشید و در راه پرورش جوانان شیعه برای آینده و همچنین کشف توانمندی های آنان بکوشید.

3. حقوق بشر: با توجه به نادیده گرفته شدن و نقض حقوق انسان ها کار به جایی رسیده است که این گونه و به صورت همه جانبه حقوق بشر نقض شود، به گونه ای که نمی توان در برابر آن ساکت ماند و این وضعیت را نادیده گرفت.

از این رو شایسته و بایسته است که خردورزان و اندیشمندان جهان از هر دین و مذهب و مکتب و مشرب فکری باشند با نقض حقوق و حرمت ها مقابله کنند و در برابر آن بایستند، چراکه مسأله حقوق بشر مهم ترین و برجسته ترین وجه مشترک همه جوامع بشری است. لذا باید همصدا و همراه شده، برای مقابله با آن تلاش کنند و توجه داشته باشند که شرایع آسمانی و قوانین زمینی بر حمایت همه جانبه از حقوق بشر تأکید و اصرار دارند.

با این حال چرا علمای روحانی و دانشمندان علوم زمینی و وضعی به این وجه مشترک و دغدغه مشترک که خود بر آن اتفاق نظر دارند بی تفاوت هستند؛ وانگهی باید از دست اندازی رژیم ها و حکومت های استکباری و استبدادی به این مقوله انسانیِ مورد اتفاق ممانعت کنند.

متأسفانه امروزه زیر سایه شوم جنگ های بیهوده نظامی، اقتصادی و تجاری حقوق زنان و کودکان نیز نقض شده و شرایطی پیش آمده است که یک دهم جهان ثروت را در اختیار داشته و هرگونه که خواسته از آن استفاده کرده و می کنند و بدین ترتیب بین طبقات اجتماعی فاصله به وجود آمده است و فقر و بیکاری و گرانی پیامد این زراندوزی و ثروت افزایی است.

سالروز عید غدیر فرصت مناسبی است تا در آن نسبت به مشکل جهانی خود بنگریم و ساختاری از جهان به دست بدهیم که از کرامت انسانی حمایت کند و از نقض حقوق بشر جلوگیری نماید.

در پایان، این سفارش مرجع عالیقدر را به مؤمنان یادآوری می کنیم که فرموده اند: باید صبر بورزید و گذشت کنید و امور منفی را نادیده بگیرید تا نتایجی که انتظار داریم بیشتر و همه جانبه تر به دست آید.
 
بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی ـ واشنگتن
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.