LOGIN
بیانات
shirazi.ir
دينداري در آخرالزمان ودشواري هاي آن
کد 1281
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 28 فروردین 1386 - 28 ربيع الأول 1428

 

آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي روز دوشنبه 27/فروردين/1386 در ديدار با شماري از بانوان کاشاني با اشاره به مقطع حساس آخرالزمان ودشواري وظايف دينداران در اين زمانه فرمودند: در روايت آمده است: در آخرالزمان وقتي مؤمني از دنيا مي رود از اين که توانسته ايمان خود را حفظ کند فرشتگان آسمان دچار شگفتي مي شوند.

ايشان افزودند: در برخي از ادوار وبرهه هاي تاريخي، نيکي بر بدي غلبه دارد ودينداري وارزش هاي انساني بر جوامع حاکم است. در چنين دوره هايي حفظ دين چندان دشوار وطاقت فرسا نيست، اما در برخي دوره هاي تاريخي ديگر شر، بدي وگناه بر جوامع سايه افکنده وغلبه با پليدي وبدي است. در اين دوره ها حفظ دين وپايبندي به ارزش ها کاري طاقت فرسا والبته بسيار ارزشمند است. دوره هايي که در آن خير وخوبي بر بدي غلبه دارد همانند محيط خانواده اي مذهبي وپايبند به دين است که جز فرزندان صالح بار نمي آورد. ولي حضور در دوره آخرالزمان همانند آن است که کسي در خانه فرعون وظالمان زندگي کند ودر عين حال بخواهد خود را از ظلم وفساد دور نگاه دارد، بي ترديد اين کار بسيار دشوار است، از همين روست که فرشتگان تعجب مي کنند که چگونه ممکن است شخصي در تمام مدت عمر خود وبا وجود انواع عوامل ودواعي شر، فساد وگناه با داماني پاک از جهان رخت بربندد وهرگز از آلودگي هاي زمان خود تأثير نپذيرد.

ايشان در بخش ديگري از سخنانشان با اشاره به بخشي از خطبه متقين مولاي متقيان علي عليه السلام که در آن آمده است: «الخَيرُ مِنهُ مَأمولٌ وَالشرُّ مِنهُ مَأمونٌ؛(1) مؤمن به گونه اي است که ديگران از او توقع خير دارند وهرگز انتظار بدي از او ندارند» تأکيد کردند: انسان نبايد از موقعيت و طي مسير کمال نااميد شود وهميشه بايد در جهت خوب شدن فعاليت کند، هرچند اين مسير را اندک اندک وآهسته طي نمايد. يکي از راه هاي حفظ دين در دوره آخرالزمان عمل به همين دو کلمه از فرمايش مولاي متقيان علي عليه السلام است؛ بدين معنا که چنان باشيم که اطرافيان ما نه تنها از ما وحشت نداشته باشند، بلکه از زندگي وارتباط با ما خرسند وخوشدل باشند.

مرجع عالي قدر در ادامه با اشاره به اهميت فضايل والاي اخلاقي نظير صبر ورضا يادآور شدند: صبر ورضا هردو از ملکات فاضله اخلاقي وناظر به مقامات بالا مي باشند، با اين تفاوت که رضامندي به قضاي الهي مرحله اي بالاتر از صبر است. کسي که در برابر مشکلات بي تابي نمي کند ورنج ها ومشکلات را تحمل مي نمايد وزبان به شکوه نمي گشايد، صبور است. چنين کسي ممکن است در دل خرسند نباشد ولي به زبان شکوه نکند. اما راضي کسي است که علاوه بر صبر وبردباري، به همه بلاها و اموري که خداي تعالي برايش مقرر فرموده، از عمق جان خشنود باشد وهمان را بخواهد که خداي متعال برايش خواسته است. به تعبير ديگر انسان صبور، مي سوزد ومي سازد ولي شخص آراسته به ملکه رضامندي هرچه از دوست به او رسد برايش نيکوست. در دعاي ابوحمزه ثمالي آمده است: «ورضّني من العيش بما قسمت لي؛(2) ومرا در زندگي به آنچه برايم نوشته اي خشنود ساز».

ايشان در پايان سفارش کردند: شايسته است براي ايمن ماندن از فتنه هاي آخرالزمان سخن يادشده مولاي متقيان را در وجودمان تحقق بخشيم وبکوشيم خير بر دست وزبان ما جاري باشد ومردم جز نيکي، صلاح وخيرخواهي از ما توقع نداشته باشند. براي اين منظور علاوه بر تصميم قطعي، بايد دست به دامان اهل بيت عصمت وطهارت عليهم السلام شويم. نيز شايسته است که زائران حرم کريمه اهل بيت حضرت فاطمه معصومه سلام الله عليها ايمني از شرور آخرالزمان وتوفيق دينداري را از ايشان مسئلت نمايند وحفظ گوهر دين را از ايشان بخواهند.

 

 

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1. نهج البلاغه، خطبه193 (خطبه متقين).

2. مصباح کفعمي، ص601 (دعاء السحر...).

 

 

 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.