LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"مرجع عالي قدر:"
در به جا آوردن نيکي ها شتاب کنيد
کد 1373
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 10 مرداد 1386 - 17 رجب الأصب 1428

 

آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي دام ظله در جمع شماري از اهالي سيهات عربستان واعضاي کاروان زيارتي «المهدي» که روز يکشنبه 7/مرداد/86 با ايشان ديدار کردند، بر اهميت شتاب کردن در اعمال خير وامروز وفردا نکردن در انجام نيکي ها تأکيد وخاطرنشان کردند:

کسي که امروز توان انجام دادن کار خيري را دارد ـ خواه اين عمل خير، پروژه اي کلان چون تأسيس يک مؤسسه خيريه باشد وخواه کمک مالي مختصري به يک نيازمند ـ نبايد اين اقدام نيک را با امروز وفردا کردن به تأخير اندازد؛ زيرا معلوم نيست که فردا زنده مي ماند يا نه وبر فرض زنده ماندن، تضميني وجود ندارد که فردا نيز توان انجام آن کار نيک را همچنان داشته باشد. از همين روست که در تعاليم والاي پيشوايان دين مشاهده مي کنيم که ما را به عجله کردن در امور خير سفارش مي کنند.

مولاي متقيان علي عليه السلام مي فرمايند: «وَلا تُؤَخِّرْ عَمَلَ يَومٍ إلي غَدٍ، وَامضِ لِکُلِّ يَومٍ عَمَلَهُ؛(1) کار هيچ روزي را به فردا ميفکن وکار هر روز را در همان روز انجام ده».

ايشان در ادامه يادآور شدند: اگر انسان به تأخير وامروز وفردا کردن عادت کرد ممکن است در حالي بميرد که توفيق بسياري از خيرات از او سلب شده است. بسيارند درگذشتگاني که قصد انجام اعمال نيک وتأسيس مؤسسات ونهادهاي خيريه وخدمات اجتماعي عام المنفعه وجز آن را داشتند ولي فقط وفقط در پي به تأخير انداختن امور وامروز وفردا کردن موفق نشدند چنين کنند ومرگ ناگهاني دست آنان را از دنيا وانجام اين امور کوتاه کرد.

مرجع عالي قدر در بخش ديگري از بياناتشان يادآور شدند: شايسته است انسان خود را به شتاب کردن در اعمال خير عادت دهد واگر حقوق الهي وحق الناس بر گردن دارد، ادا نمايد. همچنين اگر قصد دارد وصيت شرعي کند، بدون فوت وقت وصيت نامه بنويسد تا خداي ناکرده، حسرت بي پايان اخروي دامنگير وي نشود. هرقدر انسان اعمال صالح را عقب بيندازد به همان اندازه دچار پشيماني خواهد شد.

آيت الله العظمي شيرازي با اشاره به نمونه هايي عيني از تبعات منفي به تأخير انداختن نيکي ها فرمودند: روزي شخصي که وجوه شرعي به گردن داشت، به ديدنم آمد وتقاضا کرد: مبلغ آن را برايش معين کنم. پس از اين که مبلغ را معين کردم گفت: بنده مي توانم اين مبلغ را هم اکنون بپردازم ولي خواهشمندم اجازه دهيد روز ديگري اين پول ها را پرداخت نمايم. رفت وسال بعد که آمد عذرخواهي کرد واظهار داشت که به دلايلي تمام سرمايه اش را از کف داده است. کمي بعد با خبر شدم که از دنيا رفته است. اين شخص در حالي چشم از جهان فروبست که از حقوق شرعي که به گردن داشت هيچ چيزي نپرداخته بود. مانند اين مسئله در زندگيِ روزانه ي بسياري از افراد اتفاق مي افتد. هريک از ما بکوشيم که در شمار اين افراد نباشيم وفرصت را بسيار غنيمت بشماريم.

مرجع عالي قدر در پايان سفارش کردند: تمام اوقات ولحظات زندگي از جمله همين ايام واين فرصت معنوي وتوفيق زيارت مراقد اهل بيت عليهم السلام را چون سرمايه اي بي بديل غنيمت بشماريد. تلاش کنيد با سرلوحه قراردادن اين حديث شريف مولاي متقيان، توفيق بيشتري در اعمال خير به دست آوريد ودر آخرت گرفتار حسرت واندوه نشويد.

شايان ذکر است در اين ديدار حجت الاسلام والمسلمين سيد حسين شيرازي نيز بياناتي ايراد داشت.

 

 

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1. غرر الحکم، ص57، حديث566.

 

 

 

 

 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.