LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"مرجع عالي قدر:"
احياي سنت هاي والاي نبوي مصداق عبادت است
کد 1394
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 30 مرداد 1386 - 7 شعبان المعظّم 1428

 

شماري از شيعيان عربستان ضمن ديدار با آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي دام ظله به بيانات ارزنده ايشان گوش سپردند.

مرجع عالي قدر در ابتداي اين ديدار که روز جمعه گذشته در دفتر ايشان در شهر مقدس قم صورت گرفت، ضمن تبريک زادروز فرخنده حضرت سيدالشهدا، امام سجاد وحضرت قمر بني هاشم صلوات الله عليهم اجمعين خاطرنشان کردند: در صلوات ومناجاتي که از مولايمان امام زين العابدين عليه السلام روايت شده ودر هر روز از ماه شعبان هنگام زوال خوانده مي شود آمده است: «اللّهم فَأَعنّا عَلَي الاِستِنانِ بِسُنَّتِهِ فيهِ وَنَيلِ الشّفاعَةِ لَدَيهِ؛(1) پروردگارا، ما را در پيروي از سنت نبوي وتوفيق درک شفاعت آن حضرت ياري فرما». حضرت سجاد در اين فقره از مناجاتشان از درگاه باري تعالي مسئلت مي کنند که ايشان را بر عمل به سنت نوراني رسول خدا صلّي الله عليه وآله والگو گرفتن وگسترش آن ياري فرمايد».

ايشان در ادامه افزودند: رسول خدا سنت هايي در ميان ما بنياد نهادند وسزاوار است که مؤمنان ومسلمانان وهمه مردم اين سنت ها را محترم بشمارند، به آن عمل کنند وديگران را نيز به عمل کردن به اين سنت هاي نيکو تشويق نمايند؛ چراکه عمل به سنت هاي نبوي وگسترش آن ـ خواه واجب باشند وخواه مستحب ـ نوعي عبادت است وآثار نيکوي دنيوي وثواب فراواني در جهان آخرت به همراه دارد.

معظم له با اشاره به بخشي از سنت هاي نيکو وفراموش شده نبوي خاطرنشان کردند: يکي از سنت هاي خوبي که با کمال تأسف در ميان بيشتر مسلمانان در غبار فراموشي گم شده است «مهر السنه» مي باشد. آن جناب براي ازدواج دائم مبلغ پانصد درهم يا به عبارت ديگر يک کيلو و5/262 گرم نقره خالص را به عنوان سنت معين کردند وهمين مبلغ را مهريه خانم حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها قرار دادند وپس از آن حضرت، ائمه اطهار وفرزندانشان نيز به همين سنت رفتار نمودند. آن جناب هنگامي که قصد ازدواج با ام المؤمنين حضرت خديجه کبري سلام الله عليها را داشتند، اساساً پولي نداشتند تا مهر ايشان قرار دهند. لذا حضرت خديجه چهارهزار دينار براي رسول خدا فرستادند تا مهر ايشان قرار دهد. اما پيامبر چنين نکردند وفقط پانصد درهم نقره از آن مبلغ را برداشتند ومهر حضرت خديجه نمودند وباقيمانده را صرف شئون مسلمانان کردند.

ايشان تصريح کردند: اين درست است که رسول خدا ـ به پيروي از قرآن کريم ـ اجازه دادند که کابين زنان حتي يک قنطار طلا باشد، اما قصدشان از قرار دادن پانصد درهم نقره به عنوان مهريه حضرت خديجه کبري وحضرت فاطمه زهرا سلام الله عليهما اين بود که اين مبلغ، سنتي در ميان پيروانشان گردد وبه آن عمل کنند.

آيت الله العظمي شيرازي تأکيد کردند: افراد جامعه وبه ويژه مؤمنان بايد همديگر را به پايبندي به اين سنت نيکوي رسول خدا تشويق وترغيب نمايند. پدران ومادران نبايد مبلغي بيش از «مهر السنه» طلب کنند ودختران نيز بايد بر همين اساس رفتار کنند وحتي اگر داماد ثروتمندي مبلغ گزافي را به عنوان مهريه پيشنهاد کرد بايد مبلغ پانصد درهم نقره از آن را مهريه ازدواج، وبقيه آن را هبه وهديه قرار دهند.

ايشان همچنين به حاضران که همگي زائران آستان مقدس حضرت ثامن الحجج عليه السلام بودند سفارش کردند: از اين سفر زيارتي ـ که مصداق طاعت وعبادت الهي است ـ استفاده کنيد وتصميم بگيريد اين سنت نبوي را در ميان خود، خويشاوندان، دوستان وديگر افراد زنده کنيد. وجود چنين سنتي را به آگاهي ديگران برسانيد تا در احياي آن سهيم باشيد. کسي که سنت پيامبر را زنده مي دارد علاوه بر پيامدهاي نيکوي دنيوي، در آخرت پاداش عظيمي در انتظار او خواهد بود.

شايان ذکر است در اين ديدار حجت الاسلام والمسلمين سيد احمد شيرازي فرزند مرجع عالي قدر نيز درخصوص اهميت پيوند فکري، قلبي وعملي با سيدالشهدا وآثار مثبت وعظيم خدمت به دستگاه امام حسين عليه السلام در دنيا وآخرت بياناتي ايراد داشت.

 

 

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1. وسائل الشيعه، ج10، ص492 (28ـ باب استحباب صوم شعبان...).

 

 

 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.