LOGIN
بیانات
shirazi.ir
بيانات مرجعيت در گردهمايي بزرگ مبلغان استان اصفهان
کد 1411
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 15 شهریور 1386 - 23 شعبان المعظّم 1428

 

آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي دام ظله شب گذشته (چهارشنبه 14 شهريور ماه 1386) در جمع مبلغان و روحانيون شرکت کننده در اجتماع بزرگ مبلغان استان اصفهان که در دفتر معظم له در شهر مقدس قم تشکيل شد بيانات و رهنمودهاي ارزنده اي ايراد داشتند.

ايشان در ابتدا ايام خجسته دهه مهدويت را تبريک گفتند و با اشاره به نزديکي فرا رسيدن ايام ماه مبارک رمضان همه مؤمنان را به خودسازي و بهره گيري هر چه بيشتر از لحظات و دقايق اين ماه شريف سفارش کردند.

ايشان با اشاره به فقره اي از خطبه رسول گرامي اسلام صلي الله عليه وآله در استقبال از ماه مبارک رمضان که در آن آمده است «أَنفاسُکُم فيهِ تَسبيحٌ وَنَومُکُم فيهِ عِبادةٌ؛(1) نفس هاي شما در اين ماه تسبيح و خوابتان عبادت خداست»، اظهار داشتند: نفس کشيدن و خفتن دو فعل از افعال عادي انساني است و بر خلاف نماز و عبادت هاي متداول که امور اختياري مي باشند غير اختياري و تکويني هستند شايد به نظر رسد نفس کشيدن و خوابيدن که از اراده انسان خارج است ارزش آن را ندارد که پاداشي بدان تعلق گيرد. در هر صورت اين فرمايش حضرت رسول نشان از مقام و جايگاه والاي اين ماه شريف دارد. لذا بايد چنين فرصتي را غنيمت بشماريم و بکوشيم در اين ماه به درجات والاي متقيان که بر اساس روايات به عدد آيات قرآن است نزديک شويم.

ايشان در ادامه به جايگاه بي مانند عالِمان در روايات و فرهنگ اسلامي پرداختند و خاطرنشان کردند: بر اساس روايات دانشي که با تقوا و شروطِ لازم، همراه نباشد نتيجه اي جز دوري صاحبش از خداي متعال دربر نخواهد داشت اما در مقابل، علمي که با تقوا و طهارت روح و شرايط لازم همراه باشد نزد خدا جايگاه والايي دارد و در روايات اهل بيت مورد ستايش فراوان واقع شده است. در روايت آمده است «نوم العالِم عبادة؛(2) خوابيدن عالِم عبادت است» بر اين اساس علما و مبلغان مذهب اهل بيت در ماه مبارک رمضان حتي استراحتشان نيز مصداق طاعت و عبادت الهي است و از دو جهت عبادت به شمار مي رود.

در روزگار ما بارگاه مطهر عسکريين ـ که قطعاً زادگاه حضرت ولي عصر عجل الله تعالي فرجه الشريف ـ مي باشد دو بار به دست دشمنان اسلام و دشمنان اهل بيت مورد تعدي واقع شد و آن را تخريب کردند. اين فتنه و اين جسارت به چنين مکان مقدسي به مراتب بدتر از تخريب بارگاه مطهر امامان بقيع در قرن گذشته است.

معظم له در بخش ديگري از رهنمودهاي خود مسئله تزکيه نفس را براي همه و به ويژه اهل علم ضروري ترين امر توصيف نموده، فرمودند: در روايت آمده است: «اعدي عدوّک نفسک التي بين جنبيک؛(3) بدترين دشمنان تو نفسي است که در ميان دو پهلويت قرار دارد». آن نفس اماره اي که در درون شمربن ذي الجوشن بود و مايه بيچارگي و هلاکت او شد، همان نفس در درون همشهري او حبيب بن مظاهر نيز وجود داشت و در درون همه انسان ها از جمله خود ما وجود دارد. از آن جا که اين نفس و وسوسه هاي آن هميشه با ماست بايد نسبت به آن هوشيار و آگاه باشيم و لحظه اي غفلت نکنيم.

ايشان تصريح کردند: يکي از ويژگي هاي تزکيه نفس اين است که زمان زيادي لازم ندارد و در عوض عزم و تصميم راستين مي طلبد. براي تزکيه نفس هوشياري، مراقبت و مواظبت لازم است ولي اين امور هيچ يک وقت چنداني از آدمي صرف نمي کند و در کنار فعاليت هاي روزمره زندگي قابل اجراست. از سوي ديگر راهکارهاي بسيار سودمندي مانند محاسبه نفس نيز وجود دارد که انسان را آسانتر و زودتر به مقصد مي رساند در قرآن مجيد آمده است که کافران و انسان هاي بدکار در روز قيامت از اعمال گذشته خود به شدت پشيمان مي شوند و از درگاه الهي درخواست مي کنند آنان را دوباره به زندگي دنيا باز گرداند تا گذشته خود را جبران کنند شايسته است که ما در همين جهان «رَبِّ ارْجِعُونِ*لَعَلِّي أَعْمَلُ صَالِحًا فِيمَا تَرَکْتُ(4)؛ بار خدايا مرا به زندگي دنيا باز گردان تا به جاي کوتاهي هاي گذشته اعمال شايسته به جاي آرم» بگوييم و تا از سرمايه عمر گران ما هنوز دمي باقي است به تدارک گذشته بپردازيم.

معظم له درباره خطرهاي فوق العاده نفس اماره يادآور شدند: يکي از راوياني که نام دوازده امام شيعه را يک به يک و با ذکر جزئيات نام برده است علي بن حمزه بطائني است. او وکيل ويژه دوتن از امامان معصوم سلام الله عليهما بود که بعدها دچار انحراف شد و امامت امام رضا عليه السلام را منکر شد. او خدمات بسياري به مذهب شيعه ارائه نموده و افراد بسياري به سبب او به آيين حق هدايت شده اند. احاديث فراواني که از او نقل شده است امروزه هم چنان داراي اعتبار است. روشن است که نماينده خاص دو امام معصوم با وکلاي عام و مراجع تقليد و ديگران تفاوت دارد و مسلماً داراي جايگاه و مقام بي مانندي است. انحراف کسي چون علي بن حمزه زنگ خطري براي ما است و نشان مي دهد که نفس اماره براي هر کسي و در هر مقامي مي تواند خطرساز باشد و حتي وکيل امام معصوم نيز در معرض خطر انحراف قرار دارد.

 فراموش نکنيد که همه خوبان و بزرگان از ابتدا خوب نبودند و چه بسا بسياري از آنان ابتدا در مسير ديگري قرار داشتند و بر اثر تلاش هاي تبليغي به جمع خوبان پيوستند. چه بسيار گمراهان و کافراني که بر اثر همين فعاليت ها جزء بزرگان و اصحاب مورد اطمينان ائمه شدند.

ايشان در بخش ديگري از رهنمودهايشان به جنايات دشمنان اهل بيت عليهم السلام از جمله هتک حرمت حرم مطهر عسکريين عليهما السلام پرداختند و تصريح کردند: بر اساس باورهاي مسيحيان محل تولد حضرت مسيح عليه السلام در بيت اللحم مي باشد. اما به هر حال امروزه در آن محل، کليساي باشکوهي وجود دارد که مورد احترام فراوان مسيحيان است و سالانه افراد بسياري از نقاط گوناگون جهان براي زيارت اين کليسا که به غلط زادگاه حضرت مسيح تلقي مي شود به اين مکان مي آيند. يکي از ويژگي هاي بارز اين کليسا کوچک بودن مدخل ورودي آن است به طوري که هر کس حتي کودکي که بخواهد از در سنگي و کوچک آن وارد شود مجبور است خم شود و با حالت رکوع و کرنش وارد شود. کوچک بودن اين ورودي باعث مي شود همه افراد و حتي پاپ بالاترين مقام مسيحي با احترام و فروتني وارد اين مکان شود. اين مکان در حالي از چنين جايگاه و حرمتي برخوردار است که انتساب آن به حضرت مسيح صحت تاريخي ندارد. اما در روزگار ما بارگاه مطهر عسکريين ـ که قطعاً زادگاه حضرت ولي عصر عجل الله تعالي فرجه الشريف ـ مي باشد دو بار به دست دشمنان اسلام و دشمنان اهل بيت مورد تعدي واقع شد و آن را تخريب کردند. اين فتنه و اين جسارت به چنين مکان مقدسي به مراتب بدتر از تخريب بارگاه مطهر امامان بقيع در قرن گذشته است.

جاي شک نيست که اين مکان روزي به طرزي باشکوه تر از گذشته تعمير خواهد شد و دوباره از فراز گلدسته هاي آسمان فرسايش بانگ توحيد در جهان طنين انداز خواهد شد. ولي در عين حال اين اتفاق دردناک امتحاني براي همه مسلمانان و مؤمنان و آزموني براي حکومت ها، کشورهاي اسلامي و خود ما است.

معظم له در بخش ديگري از بياناتشان مسئله جوانان و نوجوانان را از مهم ترين مسائل توصيف، و به مبلغان سفارش کردند: بکوشيد طي فعاليت هاي تبليغي خود به جوانان و نوجوانان بيش از گذشته توجه کنيد و هر کدام از شما عده اي از جوانان را مورد تربيت قرار دهد. فراموش نکنيد که همه خوبان و بزرگان از ابتدا خوب نبودند و چه بسا بسياري از آنان ابتدا در مسير ديگري قرار داشتند و بر اثر تلاش هاي تبليغي به جمع خوبان پيوستند. چه بسيار گمراهان و کافراني که بر اثر همين فعاليت ها جزء بزرگان و اصحاب مورد اطمينان ائمه شدند.

اگر زراره و ابن ابي عمير که در ابتدا شيعه نبودند مورد هدايت قرار نمي گرفتند امروز چگونه سرنوشتي داشتند؟ اساساً اگر جواني را مشاهده کرديد که از راه راست دورتر بود بدانيد که براي هدايت، مستعدتر است و بايد هزينه و تلاش بيشتري براي او صرف شود. در روايات فراوان بر مسئله جوانان تأکيد شده و آمده است: «عليکم بالأحداث».

ايشان در پايان به اهداف والاي حضرت سيدالشهدا عليه السلام و جان فشاني ها و فداکاري هاي آن حضرت اشاره کردند و فرمودند در يکي از زيارات حضرت، هدف ايشان از اين همه جان فشاني اين گونه بيان شده است: «وَبَذَلَ مُهجَتَهُ فيکَ لِيَستَنقِذَ عِبادَکَ مِنَ الضَّلالَةِ وَالجَهالةِ وَالعَمَي وَالشِّک؛(5) پروردگارا امام حسين عليه السلام خون دل خود را سخاوتمندانه در راه تو داد تا بندگانت را از ناداني و گمراهي و شک برهاند». اگر هدف آن حضرت هدايت مردم از گمراهي است ما اهل علم ومبلغان نيز بايد دنباله رو راه آن حضرت باشيم و بکوشيم هر يک از ما به نوبه خود در تحقق اين هدف والا و رفع جهالت ها و حيرت ها گامي برداريم.

اميدوارم خداي متعال در اين ماه شريف که در آستانه آن قرار داريم ما را در تزکيه نفس و تلاش بيشتر در جهت تحقق هدف سيدالشهدا عليه السلام موفق بدارد.

 

 

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1. وسائل الشيعه، ج10، ص313 (باب 18ـ تأکد استحباب الاجتهاد في العبادة...).

2. بحار الانوار، ج 68، ص308 (باب 78 ـ السکوت والکلام...).

3. مجموعه ورام، ج1، ص59 (باب العتاب...).

4. مؤمنون (23)، آيات 99 و 100.

5. تهذيب الاحکام، ج6، ص59 (18ـ باب زيارته عليه السلام...).

 

 

 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.