LOGIN
بیانات
shirazi.ir
ديدار شماري از دانشجويان دانشگاه پيام نور با آيت الله العظمي شيرازي
کد 1471
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 26 آبان 1386 - 6 ذوالقعدة الحرام 1428

 

شماري از دانشجويان دانشگاه پيام نور استان تهران چهارشنبه گذشته با آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي دام ظله ديدار کردند.

مرجع عالي قدر در ابتداي اين ديدار با اشاره به حساسيت واهميت رفتار انسان در سرنوشت اخرويِ وي فرمودند: کسي که اهل حسن خلق است ودر رفتار با خويشاوندان، همکاران، خانواده و... اخلاق اسلامي را رعايت کند در عالم برزخ نتيجه مثبت آن را شاهد خواهد بود. در مقابل، از متون روايي دريافت مي شود که سوء خلق نتيجه مستقيمي بر عالم برزخ دارد وکسي که در طول زندگي به بدرفتاري خو کرده است، در عالم برزخ با سختي ها وکيفرهاي تلخي مواجه خواهد شد.

معظم له در ادامه يادآور شدند: در روايت آمده است تمام اعمال کوچک وبزرگي که انسان در دنيا مرتکب مي شود در پرونده آخرتي او تأثير مستقيم دارد. همه ما اعم از باسواد وبي سواد، دارا وتهي دست، زن ومرد از نتيجه رفتارهاي نيک وبد خويش در آخرت جدا نخواهيم بود. در روايت آمده است: «من مات فقد قامت قيامته؛(1) هرکه از دنيا رود قيامت او آغاز مي شود»، بدين معنا که حتي اگر انسان در بيمارستان يا در هواپيما يا هر جاي ديگري بميرد، از همان لحظه پرونده آخرتي وي گشوده مي شود و او مي ماند واعمال نيک وبدي که طي چند سال زندگي در دنيا به جا آورده است.

ايشان با بيان اين که چه بسا يک لغزش کوتاه در زندگي، پشيماني درازمدتي را در پي آورد خاطرنشان کردند: جواني از بستگان ما که شخص سر به راهي بود روزي به دعوت دوستانش به اسکي رفت. طي بازي اسکي به زمين خورد ويک قطعه نوک تيز يخ زير نخاع وي اصابت کرد. همين غفلت کوتاه باعث شد که آن جوان فلج شود واکنون سي سال است که قدرت برخاستن ندارد. به همين قياس ممکن است در اين جهان از انسان خطاهايي هرچند به ظاهر کوچک وکوتاه سر زند که سال هاي سال در آخرت موجب پشيماني وحسرت واندوه صاحبش شود.

آيت الله العظمي شيرازي به جوانان دانشجو سفارش کردند:

1. تصميم بگيريد هيچ گاه خشمگين نشويد وهميشه خشم خود را کنترل نماييد؛ چنين کاري در مراحل ابتدايي با دشواري هايي همراه است ولي بر اثر تصميم قاطع وتمرين، آسان تر خواهد شد.

2. هرگاه خواستيد در قبال شخصي رفتاري انجام دهيد يا سخني بگوييد ابتدا لحظه اي درنگ کنيد واز خود بپرسيد که آيا خودتان اين رفتار را مي پسنديد واگر با شما چنين رفتاري صورت گيرد ناراحت نمي شويد؟ اگر اين رفتار مورد پسند شما بود انجام دهيد والاّ آن را ترک کنيد. تفاوتي نمي کند که طرف مقابل والدين، برادر، خواهر، استاد، شاگرد، همسايه، دوست ويا دشمن باشد يا کسي باشد که شما را دوست دارد يا ندارد وستايش يا نکوهش مي کند، در همه اين حالات کاري که براي خود مي پسنديد براي ديگران نيز بپسنديد ورفتاري را که براي ديگران ناپسند مي دانيد براي خود نيز نخواهيد. حتي با حيواناتي چون گربه وقناري نيز رفتاري انجام ندهيد که براي خودتان نمي پسنديد.

ايشان در پايان تصريح کردند: اين دو سفارش بارها در متون روايي وگفتار نوراني پيشوايان دين آمده است وعمل به آن به اين معنا نيست که شخص از بلاها وگرفتاري هاي دنيوي يکسره بر کنار مي ماند، بلکه پايبندي به اين دستورهاي والاي اخلاقي آدمي را به جايي مي رساند که در برابر مشکلات تسليم نخواهد شد وکمر خم نخواهد کرد. علاوه بر اين عمل کردن به دو سفارش ـ که فقط به لحظاتي درنگ وتأمل نياز دارد ـ تأثير فراواني در موفقيت انسان دارد وسعادت دنيوي واخروي او را تأمين مي کند. بي شک کسي که خواهان عمل به اين سفارش ها باشد از پشتيباني وياري خداي متعال واهل بيت عليهم السلام نيز بي نصيب نخواهد بود.

 

 

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1. بحارالانوار، ج58، ص7 (باب42ـ حقيقة النفس والروح و...).