LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"مرجع عالي قدر:"
کارهاي نيک را به تأخير نيندازيد
کد 1494
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 13 آذر 1386 - 23 ذوالقعدة الحرام 1428

 

آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي دام ظله جمعه گذشته (9 آذرماه 1386) در ديدار با شماري از جوانان اصفهان ضمن اشاره به حديث شريف: «إِيَّاکَ وَالتَّسْوِيفَ بِأَمَلِکَ فَإِنَّکَ بِيَوْمِکَ وَلَسْتَ بِمَا بَعْدَهُ؛(1) از امروز وفردا کردن بپرهيز؛ چراکه تو در امروز قرار داري، نه آينده» خاطرنشان کردند: وقتي به پيرامون خود مي نگريم نمونه هاي بسياري از افراد را مشاهده مي کنيم که قصد انجام کارهاي نيک فراواني را داشتند ولي فقط وفقط به دليل امروز وفردا کردن از اين توفيقات بي بهره ماندند. شخص متديني را در کربلا به ياد دارم که سال ها بود مي خواست درباره اموالش ـ که کم نبود ـ وصيت بنويسد وسهمي را به امور خير وايتام و... اختصاص دهد، تا اين که روزي مريض وراهي بيمارستان شد. در بيمارستان نيز به او پيشنهاد شد برايش قلم وکاغذ بياورند تا وصيت بنويسد، اما آن جا هم کار را به آينده موکول کرد وگفت: ان شاءالله بهبود مي يابم وخودم در فرصتي مناسب وصيت نامه خواهم نوشت. گفتند: اشکالي ندارد ـ انسان تا زنده است هميشه اين اختيار را دارد که در وصيت نامه اش تغيير وتصرف، وآن را کم وزياد کند. اما اگر بي وصيت از دنيا رفت همه اموال او از آنِ ورثه مي شود، بدين معنا که اگر ورثه دوست داشتند از آن پول مبلغي را براي فقرا وامور عام المنفعه اختصاص مي دهند والاّ همه آن پول از آنِ آنهاست ـ غرض اين که بارها اين مسئله با او مطرح شد وحتي يک بار در حين نوشتن وصيت نامه پشيمان شد وکار را به فردا موکول کرد. اما متأسفانه اين «فردا» هرگز فرا نرسيد واو درگذشت. اين شخص فرزندان بزرگي داشت وبنده که در تشييع او شرکت کردم هيچ يک را نديدم. آنها همه مشغول دنيا وپول هايي بودند که به دستشان رسيده بود.

مرجع عالي قدر در ادامه افزودند: از همين روست که رسول گرامي اسلام صلي الله عليه وآله ما را به شتاب کردن در امور خير دعوت مي کنند. بدين معنا که وقتي کار نيکي را مي توانيم امروز انجام دهيم، هرگز آن را به فردا نيندازيم. اين مسئله در مورد همه امور نيک اعم از واجبات، مستحبات وعبادات صادق است. براي نمونه نبايد نماز ظهر خود را از اول وقت به تأخير اندازيم. وقتي مي توانيم روزه مستحبي بگيريم، به ديدار خويشاوندان برويم و... بايد بدون فوت وقت اين کارها را انجام دهيم.

معظم له يادآور شدند: برخي از امور خير که طرفيني است، تقدم در آن اهميت وارزش بيشتري دارد وبه آن که پيش دستي کرده باشد پاداش بيشتري تعلق مي گيرد. براي نمونه در روايات آمده است وقتي دو تن با يکديگر اختلاف وکدورتي دارند، هريک که براي آشتي کردن پيش دستي کند، بهشت از آنِ او خواهد شد.

نيز در روايات آمده است کسي که در سلام کردن بر ديگران سبقت بگيرد، نود حسنه پاداش دارد. در حالي که فقط يک حسنه به پاسخ دهنده سلام تعلق مي گيرد. بنده بسياري از بزرگان، زهاد ومراجع تقليد صاحب رساله را ديده بودم که ده متر مانده به شخص سلام مي کردند وهميشه دوست داشتند در سلام کردن بر ديگران پيشي بگيرند. در حقيقت آنان اين کار نيک را از پيغمبر خدا صلي الله عليه وآله آموخته بودند که هميشه در سلام کردن به همه افراد، شتاب مي کردند. مي توان گفت در برخي از نيکي ها حتي ثانيه ها هم دخيل است وچند ثانيه شتاب کردن در کار نيک، پاداش آن را دگرگون مي سازد.

ايشان در پايان با توجه به نزديکي عيد سعيد غدير ونيز ايام محرم الحرام وعاشوراي حسيني سفارش کردند: بکوشيد در عيد غديرِ آينده ونيز در محرم الحرام چنان باشيد که اميرمؤمنان وحضرت سيدالشهدا عليهماالسلام نام شما را در شمار تعظيم کنندگان شعائر الهي قلمداد نمايند.

 

 

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1. وسائل الشيعه، ج1، ص114 (27ـ باب استحباب تعجيل...).