LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"آيت الله العظمي شيرازي در ديدار با شماري از شيعيان حجاز:"
براي جلب خشنودي خدا و معصومين از خشم دوري کنيد
کد 1748
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 16 تیر 1387 - 3 شعبان المعظّم 1429
بهره برداري از فرصت معنوي زيارت، پايبندي به اخلاق اسلامي، وخودداري از خشم، محورهاي بيانات آيت الله العظمي شيرازي بود که 14 تيرماه1387 در جمع يکي از کاروان هاي زيارتي منطقه سيهات حجاز ايراد شد.

معظم له در ابتداي بياناتشان طي اين ديدار فرمودند: از امام صادق عليه السلام روايت شده است که مردي صحرانشين خدمت رسول گرامي اسلام صلي الله عليه وآله آمد و عرضه داشت: من ساکن صحرا هستم. به من سخن جامعي بياموز که در بردارنده حکمت ها باشد. حضرت فرمودند: به تو امر مي کنم که خشمگين نشوي. مرد بيابان نشين سه بار خواسته خود را تکرار کرد و در هر سه بار پيامبر خدا همان توصيه را تکرار فرمود. مرد بيابان نشين با خود گفت: ديگر چيزي نخواهم پرسيد. پيامبر خدا مرا به چيزي جز نيکي سفارش نخواهد کرد. امام صادق عليه السلام هم چنين فرمودند: پدرم (امام باقر عليه السلام) مي فرمود: چه چيزي بدتر از غضب؟! ممکن است کسي دچار غضب شود و در پي آن دستش را به خون کسي بيالايد يا به زن پاکدامني تهمت زند.(1)

مرجع عالي قدر در ادامه افزودند: شما مؤمنان گرامي در سفري عبادي قرار داريد و براي زيارت امام معصوم حضرت امام رضا و خواهر ارجمندشان کريمه اهل بيت حضرت فاطمه معصومه عليهما السلام ـ که خواهر، دختر و عمه معصومان بزرگوار است ـ رنج سفر را بر خود هموار کرده ايد. بکوشيد ارمغان اين سفر معنوي شما همين فرمايش نوراني رسول خدا باشد. بدين معنا که بين خود و خدا تصميم بگيريد که هيچ گاه خشمگين نشويد و اگر احيانا دچار خشم شديد ضمن استغفار، تصميم و عزم خود را تجديد نماييد و بکوشيد خشم باعث نشود خداي ناکرده کاري که مورد خشنودي خداي متعال نيست از شما سر بزند. چنين اقدامي باعث مي شود نامه اعمال انسان فاقد بسياري از معاصي باشد که همگي نتيجه خشم است؛ همان نامه اي که انسان در دم مرگ آن را مشاهده خواهد کرد و در عالم قبر و قيامت و پيش از برداشته شدن جنازه اش بر اساس آن مورد محاسبه قرار خواهد گرفت.

ايشان تأکيد کردند: به دست گرفتن مهار غضب انسان را در برابر گناهان بسياري ايمني مي بخشد و موجبات رضايت چهارده معصوم عليهم السلام را فراهم خواهد نمود. از اينش رو انسان بايد در تعامل با همسر، خويشاوندان، فرزندان، همکاران و همه کس از خشمگين شدن بپرهيزد و پيوسته از خدا در اين خصوص توفيق بطلبد.

گفتني است در اين مراسم حجت الاسلام والمسلمين سيد حسين شيرازي فرزند مرجع عالي قدر نيز در خصوص اهميت صدقه در دفع بلاها به سخنراني پرداخت و يادآور شد: بر اساس روايات، رسيدن بلا به مؤمن، پرشتاب تر از رسيدن باران به زمين است لذا هر انساني بايد با صدقه روزانه به دفع اين بلاها اقدام کند.

او صدقه را فقط در دادن پول به فقير يا اطعام تهي دستان منحصر ندانست و تأکيد کرد: هر کار نيکي صدقه است و حتي خوشرويي به ويژه در قبال پدر و مادر و در رأس همه، خودداري از محرمات مانند گناهان زباني از جمله صدقات به شمار مي رود.

 

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1) وسائل الشيعة، ج15، ص359 (باب53 ـ وجوب تسکين الغضب عن...).

 

 

 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.