LOGIN
بیانات
shirazi.ir
آيت الله العظمي شيرازي: خير دنيا و آخرت در جلب خشنودي خداي متعال است
کد 1752
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 19 تیر 1387 - 6 شعبان المعظّم 1429
  

 

«مؤمن حقيقي بايد در گفتار و کردار فقط رضاي خدا را مد نظر قرار دهد و به پسند و ناپسند مردم توجه نداشته باشد»

 

 

روز يکشنبه 16تيرماه1387 آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي پس از بيان مطلب فوق در جمع شماري از اعضاي کاروان زيارتي نور الرضا(ي عربستان) خاطر نشان کردند: کسي که در همه حالات و حرکات خود رضايت خدا را مدنظر قرار دهد خداي متعال او را کفايت مي کند. به عبارت ديگر اگر انسان کاري را که مورد پسند مردم نيست ولي رضايت الهي در آن است انجام دهد و از کارهايي که خشم خدا و رضايت مخلوق را در پي دارد خودداري نمايد، خداي متعال از او راضي مي شود و او را نزد مردم نيز محبوبيت مي بخشد و خير دنيا و آخرت را روزي او مي فرمايد.

در حديث شريفي از وجود مبارک مولايمان امام صادق عليه السلام آمده است که مردي از اهل کوفه خدمت حضرت سيدالشهدا عليه السلام آمد و عرضه داشت: خير دنيا و آخرت در چيست؟ امام حسين عليه السلام در پاسخ او چنين مرقوم فرمود: بسم الله الرحمن الرحيم، أما بعد فإن من طلب رضا الله بسخط الناس کفاه الله أمور الناس ومن طلب رضا الناس بسخط الله وکله الله إلي الناس والسلام؛ به نام خداي بخشنده مهربان اما بعد، کسي که خواهان خشنودي خدا باشد هر چند به قيمت خشم مردم تمام شود خداي متعال او را از کار مردم بي نياز مي کند و کسي که جوياي خشنودي و رضايت مردم باشد حتي اگر خشم خدا را در پي داشته باشد خداي متعال او را به مردم واگذار مي کند. والسلام».

معظم له تأکيد کردند: انسان هاي پرهيزکاري که تمام همتشان معطوف و مصروف به جلب خشنودي خداست بيش از ديگران از محبوبيت مردمي و خشنودي خلق برخوردارند. در مقابل، کساني که در قيد جلب رضايت خدا نيستند، علاوه بر محروم ماندن از خشنودي خدا، به جلب نظر مردم هم نائل نمي شوند و نمي توانند مردم را از خود راضي کنند. چنين کساني حتي اگر بتوانند نظر مردم را جلب کنند، محبوبيتشان ديري نمي پايد.

ايشان در توضيح بياناتشان فرمودند: بي اعتنايي به پسند و ناپسند مردم بدين معنا نيست که انسان با خشونت و تندي با مردم رفتار کند بلکه بايد در عين حال که در پي طاعت الهي و جلب رضايت پروردگار است، با همه مردم حسن خلق داشته باشد.

معظم له اين فرمايش سيدالشهدا عليه السلام را دستور اخلاقي گسترده اي توصيف و خاطر نشان کردند: مرد در تعامل با همسر خويش بايد رضايت خدا را مد نظر داشته باشد، نه رضايت همسرش را. زن نيز در برخورد با شوهر بايد رضايت الهي را بر هر چيز ديگر مقدم بدارد و به همين سان انسان بايد در تعامل با برادر، خواهر، خويشاوندان، همسايگان و همه و همه فقط و فقط در پي اطاعت از خدا و کسب خشنودي پروردگار باشد تا به خير دنيا و آخرت دست يابد. براي نمونه دختر خانم مؤمني که چندين خواستگار دارد بايد به خواستگاري پاسخ مثبت دهد که خداي متعال مي بپسندد، نه خواستگاري که ثروتمندتر يا زيباتر باشد يا از شخصيت و مقام و دانش افزون تري برخوردار باشد جوان مؤمن نيز هنگامي که تصميم به ازدواج مي گيرد بايد در پي دختري باشد که خدا مي پسندد نه دختري که زيبا، شاغل، يا با فرهنگ باشد يا سن او فلان باشد و قد او چنين و چنان و... در چنين صورتي و با چنين ازدواج هايي است که جوانان خير دنيا و آخرت خود را تضمين مي کنند.

معظم له در پايان به زائران محترم سفارش کردند: از خداي متعال و حضرت ثامن الأئمه عليه السلام بخواهيد که ره توشه اين سفر معنوي و زيارتي شما عمل به اين فرمايش امام حسين عليه السلام باشد. و اين توفيق را بيابيد که در خانه و مدرسه و محل کار و در همه اعمال و اقوال خود حتي خوردن و آشاميدن رضايت الهي را کسب کنيد و خير دنيا و آخرت را به دست آوريد.

گفتني است حجت الاسلام والمسلمين سيد حسين شيرازي نيز در جمع زائران ياد شده درباره موضوع «صدق» سخناني ايراد داشت.