LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"مرجع عالي قدر:"
اگر رؤسا و زمامداران مانند مولايمان رسول خدا مي زيستند هرگز روي زمين فقيري يافت نمي شد
کد 1837
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 11 مهر 1387 - 2 شوال المكرّم 1429

 

«ايام ماه مبارک رمضان سپري شده و جز چند روزي از آن باقي نمانده است. اين ايام باقي مانده فرصت مهم و سرنوشت سازي براي دنيا و آخرت انسان است. بنابراين مؤمنان بايد اين فرصت را براي جبران کوتاهي ها غنيمت بشمارند و نسبت به همه سخنان و رفتارهاي کوچک و بزرگ خود هشيار باشند».

آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي روز پنج شنبه 5مهرماه1387 پس از بيان مطلب فوق در جمع شماري از خانواده هاي تهراني خاطر نشان کردند: مولايمان رسول گرامي اسلام صلي الله عليه وآله در خطبه اي که در پيشواز ماه مبارک رمضان ايراد داشتند فرمودند: «أيها الناس مَن حَسَّنَ منکم في هذا الشهر خُلُقَهُ کان له جوازاً علي الصّراط يومَ تزلُّ فيه الأقدام؛(1) اي مردم، هر يک از شما که در اين ماه رفتار خود را نيکو گرداند، در روزي که پاهاي مردم بر پل صراط مي لغزد و لرزان است او از آن جا به امان خواهد گذشت». همه ما در روز قيامت براي رسيدن به بهشت بايد از پل دوزخ بگذريم و اين پل در قرآن مجيد و احاديث شريفه «صراط» ناميده شده است. در روايات پيشوايان دين آمده است که برخي از مردم در مدت سيصد هزار سال از آن مي گذرند در حالي که برخي ديگر چون برق جهنده از آن عبور مي کنند. کسي که مي خواهد به سرعت از اين صراط بگذرد و وارد بهشت شود بايد هميشه و به خصوص در ماه مبارک رمضان با اخلاق نيک با همه مردم رفتار کند. از مولايمان رسول خدا صلي الله عليه وآله سؤال شد: چه چيزي بيشتر باعث وارد شدن مردم به بهشت مي شود؟ حضرت پاسخ دادند: تقواي الهي و حسن خلق (2).

مرجع عالي قدر درباره بهترين موارد حسن خلق فرمودند: يکي از با فضيلت ترين موارد حسن خلق در يکي از روايات شريفه چنين بازتاب يافته است. مولايمان امام صادق عليه السلام فرمودند: از رسول خدا صلي الله عليه وآله سؤال شد: بهترين صدقه کدام است؟ حضرت فرمودند: «علي ذي الرحم الکاشح؛(3) بر خويشاوندي که در باطن کينه شخص را به دل دارد».

پس شايسته است که همه ما نسبت به اين فرمايش نوراني نبي مکرم اسلام صلي الله عليه وآله و عمل به آن مصمم باشيم و البته کسي که در اين خصوص مصمم باشد خداي متعال او را در تصميم و عزمش، ياري خواهد فرمود. اين را بدانيد که در اين عمل لذتي نهفته است که در ديگر اعمال وجود ندارد.

معظم له در توضيح بياناتشان فرمودند: هر مردي وظيفه دارد به نيکي و خوشرفتاري با همسرش رفتار کند هر چند همسرش بداخلاق باشد. اگر همسرش در پي اين خوشرفتاري دگرگون شد و خوشرفتاري پيشه کرد که چه بهتر ولي اگر تغيير نکرد نبايد اهميت دهد و از رفتار نيکش دست بردارد. هر کسي مسئول خودش مي باشد و وظيفه دارد در برخورد با ديگران حسن خلق داشته باشد. همين رفتار را هم زن بايد نسبت به فرزندان و خويشان و همسايگان و همکاران نسبت به يکديگر داشته باشند.

ايشان با اشاره به پاره اي از ابعاد رفتار والا و خلق عظيم رسول گرامي اسلام صلي الله عليه وآله يادآور شدند: قرآن کريم مي فرمايد: «لَقَدْ کَانَ لَکُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ؛(4) به راستي براي شما در زندگي رسول خدا سرمشق نيکويي بود». معني اين آيه شريفه اين است که: اي مؤمنان از پيامبر خدا صلي الله عليه وآله بياموزيد و همانند ايشان عمل کنيد. روايت شده است که حضرت امام موسي بن جعفر از پدران بزرگوارشان صلوات الله عليهم از مولاي متقيان علي عليه السلام نقل کرده اند که فرمودند: يک مرد يهودي چند دينار از رسول خدا صلي الله عليه وآله طلبکار بود و آنها را از حضرت مطالبه کرد. پيامبر فرمود: اي يهودي، اکنون پولي ندارم که به تو بدهم. يهودي گفت: تا پولم را نگيرم از تو جدا نخواهم شد. پيامبر فرمودند: پس در کنار تو مي نشينم. حضرت در کنار آن يهودي نشست و نماز ظهر، عصر، مغرب، عشا و صبح فردا را در همان جا خواند. اصحاب پيامبر آن يهودي را تهديد مي کردند و نهيب مي زدند. رسول خدا به آنان نگاه کرد و فرمود: مي خواهيد با او چه کنيد؟ گفتند: اي رسول خدا، يک يهودي تو را حبس کند؟ پيامبر فرمود: مرا پروردگار بزرگ مبعوث نکرده است که به کافر هم پيماني يا ديگري ستم کنم. وقتي روز بالا آمد مرد يهودي گفت: اشهد ان لا إله إلا الله و گواهي مي دهم که تو رسول خدايي و نيمي از دارايي ام را در راه خدا بخشيدم. به خدا سوگند که اين کار را با تو نکردم جز براي آن که صفت تو را در تورات بررسي کنم. چرا که در تورات خوانده ام که محمد بن عبدالله زادگاهش مکه است و به مدينه مهاجرت مي کند. کج خلق و سخت گير نيست، بد سخن و هرزه گو نيست و من گواهي مي دهم که خدايي جز الله نيست و تو رسول خدايي و اين مال من در اختيار توست و به دستور خدا در آن حکم کن. و [گفته اند که:] آن يهودي ثروت بسياري داشت.(5)

مرجع عالي قدر در ادامه افزود: عظمت رسول خدا صلي الله عليه وآله را ببينيد که رئيس دولت اسلامي بودند ولي مثل يک فرد معمولي زندگي ساده اي داشتند و اين که از يهودي پول قرض کرده بودند دليل همين معناست. امروزه هم اگر رؤسا و زمامداران مانند مولايمان رسول خدا صلي الله عليه وآله زندگي کنند حتي يک فقير هم روي زمين يافت نخواهد شد.

معظم له تأکيد کردند: برخورد نيک با شخص بدرفتار بسيار اثر بخش تر از پند و نصيحت است. از همين روست که امام صادق عليه السلام مي فرمايند: «کونوا دعاة للناس بغير ألسنتکم؛(6) مردم را به چيزي غير از زبانتان [هدايت و به سوي نيکي] دعوت کنيد».

لذا شايسته است که مؤمنان عزيز با همگان به نيکي و اخلاق حسنه رفتار کنند تا:

اولاً: در دنيا سعادتمند باشند و در آخرت رستگار شوند.

دوم آن: بدين طريق جامعه اصلاح شود.

 

 

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1) وسائل الشيعة، ج10، ص313 (باب 18 تأکّد استحباب الاجتهاد في العبادة، ح13494).

2) جامع الأخبار، ص 107 (فصل 64 في الأخلاق).

3) شيخ مفيد، المقنعة، ص261(باب 28 من الزيادات في الزکاة).

4) أحزاب(33)، آيه 21.

5) شيخ صدوق، الامالي، ص465 (المجلس 71، ح6).

6) طبرسي، مشکات الأنوار، ص46 (فصل 12، في التقوي والورع).

 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.