LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"مرجع عالي قدر حضرت آيت الله العظمي شيرازي:"
انسان بايستي هميشه و با کمال هشياري مواظب دام هاي ابليس باشد
کد 2066
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 27 تیر 1388 - 25 رجب الأصب 1430

 
جمعي از آقايان و خانم هاي فعال در کاروان زيارتي «نور الرضا عليه السلام» از شهر سيهات عربستان سعودي، با حضرت آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي دام ظله در بيت معظم له در قم ديدار کردند.

معظم له ضمن سخناني فرمودند: در حديث شريف بدين مضمون آمده است که روزي حضرت موسي بن عمران عليه السلام ابليس را ديد، آن هم در حالي که بر سر خود کلاهي رنگارنگ گذاشته بود و لباس هاي رنگارنگي پوشيده بود. حضرت موسي عليه السلام از او پرسيدند: چرا به ديدن من آمده اي؟

ابليس گفت: آمده ام تا سلامي عرض کنم.

حضرت موسي عليه السلام پرسيد: اين لباس و کلاه رنگارنگ چيست که پوشيده اي؟

ابليس گفت: اينها ابزار نيرنگ من هستند که با آنها آدميزاده را فريب مي دهم. يعني انواع شهوت ها و تمايلات و خواست هاي نفس اماره است؛ نفسي که همواره به بدي دعوت مي کند و انسان را به انجام دادن گناه وا مي دارد.

حضرت آيت الله العظمي شيرازي دام ظله در ادامه افزودند: شخصي که در جامعه از جايگاه اجتماعي والا و احترام برخوردار است، اگر تهيدست و فقير باشد، هرگز از ديوار خانه مردم بالا نمي رود تا اموالشان را سرقت کند، بلکه گاه به گونه اي سرقت مي کند که مردم او را نشناسند و به امانتِ آنها خيانت نکرده باشد، يا اينکه شيطان فريبش مي دهد و در غريزه جنسي اش مرتکب گناه مي شود يا ميل به شهوت و مقام خواهي او را تحريک مي کند، يا وا مي دارد تا دروغ بگويد، يا مثلاً مرتکب سخن چيني و تهمت و يا غيبت مي شود. به عبارت ديگر انسان را به گونه هاي متفاوت و با حيله هاي رنگارنگ و گوناگون فريب مي دهد و به گناهکاري وا مي دارد.

معظم له در اين باره با تأکيد فرمودند: در حديث شريف پيشگفته و احاديثي از اين دست که از اهل بيت عليهم السلام به دست ما رسيده است، و چنان که در قرآن کريم نيز بارها آمده است، فريب هاي گوناگون شيطان و نيرنگ هايي که درباره انسان به کار برده است به گونه هاي مختلف بيان شده است، تا از اين رهگذر انسان متنبه شود و به خود بيايد و از ابليس و دام هاي فريبکاري اش غفلت نکند؛ يعني موجودي که دائماً براي شکار انسان کمين کرده و در اين کار روش هاي گوناگوني به کار مي برد.

حضرت آيت الله العظمي شيرازي دام ظله بر محاسبه نفس تأکيد فرمودند و از حاضران خواستند که اين کار را روزانه انجام دهند، و به خداي سبحان پناه ببرند و اين پناه بردن هم با زبان و هم با تفکر صورت گيرد. نيز توسل به اهل بيت عليهم السلام و مدد خواستن از آنها در امر چيره شدن بر نفس و دام هاي شيطان و نيز براي دستيابي به بصيرت و معرفت، بسيار مهم است، و با کمک توسل به اهل بيت عليهم السلام مي توان به توفيق و بيداردلي و بصيرت قلبي دست يافت.

ناگفته نگذاريم که ميهمانان محترم در ادامه از سخنان حضرت حجت الاسلام و المسلمين سيد احمد شيرازي دام عزه استفاده کردند. وي در آن سخنراني از ضرورت عمل و تلاش در امر هدايت مردم به سوي نور تابناک اهل بيت عليهم السلام سخن گفت و از آيه «وَکُلَّ شَيْءٍ أحْصَيْنَاهُ فِي إِمَامٍ مُبِينٍ»(1) جهت استدلال و اثبات مباحث سخنراني خود بهره برد.

 

 
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

 
1) سوره يس، آيه 12.