LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"حضرت آيت الله العظمي شيرازي:"
ياد کردن مرگ به صورت روزانه موجب مي شود که در دنيا پايداري و توفيق بيابيم و در آخرت سعادتمند شويم
کد 2070
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 28 تیر 1388 - 26 رجب الأصب 1430

 
جمعي از آقايان و خانم هاي مؤمني که از عربستان به زيارت مراقد مطهر ائمه عليهم السلام به عراق و ايران سفر کرده اند، طي ديداري با مرجع عالي قدر حضرت آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي دام ظله در بيت معظم له در شهر مقدس قم، از بيانات ارشادي ايشان بهره بردند.

ايشان ضمن سخناني فرمودند: شيخ صدوق رحمه الله طي سلسله سندي که ارائه کرده اند از امام باقر عليه السلام اين حديث را نقل کرده اند: «از جمله مواعظي که حضرت لقمان به پسر خود کرده اند آن است که گفت: فرزندم، اگر در مسأله مرگ ترديد داري، خواب را از خود دور کن، که البته اين کار را نمي تواني بکني. اگر در حشر و رستاخيز مردگان در روز قيامت ترديد داري، بيدارشدنِ از خواب را ترک کن، که البته اين کار را نيز نمي تواني انجام دهي. اگر در اين دو مسأله فکر کني [يعني خفتن و بيدار شدن] در آن صورت به يقين خواهي رسيد جانت در دست کس ديگري است نه در دست تو. خفتن به منزله مردن است و بيدار شدنِ از خواب به منزله برانگيخته شدنِ مردگان براي حساب و کتاب در محشر»(1).

نيز از سرور و مولايمان حضرت رسول اکرم صلّي الله عليه و آله نقل شده است که آن حضرت فرمودند: «کما تعيشون تموتون و کما تموتون تبعثون و کما تبعثون تحشرون؛(2) يعني همان گونه که زندگي مي گذرانيد مي ميريد و همان گونه که مي ميريد برانگيخته مي شويد و همان سان که برانگيخته مي شويد در محشر فراخوانده مي شويد».

معظم له در ادامه فرمودند: انسان مي تواند خواب خود را اندکي به تأخير بيندازد، اما هرگز نمي تواند آن را از خود به کلي دور کند. همچنين آدمي مي تواند مردن را اندکي به تأخير بيندازد، اما قطعاً هرگز نمي تواند آن را از خود دور سازد. در روايات اهل بيت عليهم السلام تعبير «منشأة الاجل» آمده است و معنايش آن است که انسان با انجام دادن برخي کارها در دنيا مي تواند مرگ خود را به تأخير اندازد، مانند دادن صدقه و صله رحم و نيکي به والدين و انجام دادن کارهاي خوب و مانند اينها.

ايشان تأکيد کردند: به جاست که انسان هر روز به ياد مرگ بيفتد و اين مسأله را براي خود تکرار نمايد. هرکه هر روز به ياد مرگ بيفتد و درباره اش اندکي بينديشد، در زندگي اش راستکار و درستکار خواهد شد و از گناهان و معصيت ها و ستمکاري و کلاً تمامي آنچه به جهنم مي انجامد، دور مي شود و از بلاها و مشکلاتي که در دنيا و آخرت کمرشکن هستند ايمن مي گردد.

آنگاه خطاب به ميهمانان فرمودند: شما در سفر عبادت و طاعت هستيد. براي زيارت مراقد مطهر اهل بيت عليهم السلام سفر کرده ايد. در اين سفرتان عزم کنيد و تصميم جدّي بگيريد که از اين پس همواره به ياد مرگ خواهيد بود. بدين ترتيب در باقيمانده عمرتان بر اين امر مداومت کنيد تا عمرتان درازتر شود و ميزان اطاعت شما و فرمانبرداري تان از فرمان هاي خدا جل جلاله بيشتر از پيش شود و در نامه اعمالتان فهرست نکوکاري ها بسي بيشتر از بدکاري ها و گنهکاري ها گردد و در زندگي تان پايداري بيشتر بيابيد. بدانيد که اگر ياد مرگ را همواره در ذهن و خاطرتان زنده نگه بداريد و هر روزه به ياد مردن باشيد، بي ترديد دلبستگي شما به دنيا و آرايه هايش کمتر مي شود و ديگر دلبسته مال و منال دنيايي و خويشان و خويشاوندان نخواهيد شد.

شايانِ ذکر است که ميهمانان در ادامه از سخنان جناب حجت الاسلام و المسلمين سيد جعفر شيرازي دام عزه بهره بردند.

 

 
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

 
1) بحارالانوار، ج7، ب3، ص42، حديث13.

2) عوالي اللآلي، ابن ابي جمور الاحسائي، ج4، ص72، ح46.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.