LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"آية الله العظمى سيد صادق شيرازى در جمع عده أى ازبانوان كويت"
انسان چگونه شخصیتش را بسازد تا در تاریخ جاودانه بماند
کد 21
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 15 شهریور 1382 - 9 رجب الأصب 1424
آیة الله العظمی سید صادق شیرازی در جمع عده أی ازبانوان کویت که در امور اجتماعی و فرهنگی فعالیت میکنند فرمودند: یکی از مهمترین امور این میباشد که: انسان چگونه خود وشخصیتش را بسازد.
این مطلب از کلام امیرالمؤمنین علی علیه السلام استفاده می شود که فرمودند: «المرء حیث وصنع نفسه» بسیاری از مردم امدند و رفتند ولی نام آنان در تاریخ ثبت شده است ولی بعضی دیگر هیچ ذکری و اسمی از آنها و جود ندارد و این دلیل است که انسان خود تاریخ خود را رقم می زند .
وی سیس فرمودند: برای نمونه از کسانی که برای خود تاریخی ساختند بانویی است که به کنیه ام اسود که از اصحاب امام محمد باقر علیه السلام و امام صادق علیه السلام بوده می باشد ، این بانو از ابتدا جزء محبین و موالیان اهل بیت علیهم السلام نبوده و پدری داشته به نام (أعین) که از منحرفین بوده و با همین اعتقاد فوت کرد و همچنین جدی داشته بنام (سنس) که از رهبران نصاری بوده و با نصرانیت خود فوت کرد. ولی این بانوی محترمه بر راه حق هدایت شد و موفق شد که 10نفر از برادرانش را هدایت کند و آن 10 نفر از بهترین اصحاب ائمه اطهار علیهم السلام شدند که بسیاری از روایات از طریق آنها به دستمان رسیده که از جمله آنها زرارة بن اعین – حمدان بن اعین – بکیر بن اعین می باشند ساختن تاریخ برای خویش امری است که باپیگیری3 امرامکان یذیر است :
1- اخلاص: بر انسان است که هدف عملش را فقط خدای عزوجل قرار دهد و کسی که عمل خود را مخلصانه قرار داد مورد توجه اهل البیت علیهم السلام قرار می گیرد و این باعث افزایش در توفیقات است.
2- علم: علم همراه مهر و تواضع راه شاملی است برای رسیدن به هدف، که هر چه انسان علمش بیشتر باشد بیشتر می تواند خدمت و ارشاد کند و از بهترین اصحاب اهل بیت علیهم السلام بشود و به جایی برسد که امام علیه السلام بفرماید: یا زرارة انت منا اهل البیت.
3- فداکاری و ایثار: انسان برای نشر علوم اهل بیت علیهم السلام باید فداکاری کند و اگر در این طریق مقداری از وقت و فکر و خورد و خوراک و لباس را نگذاریم نمیتوان به هدف رسید بلکه احتیاج به فداکاری و ایثار تمام وقت، فکر و... است.
سپس آیة الله العظمی شیرازی دربیان اهمیت فداکاری به مثالی اشاره نمودند وفرمودند:
دختر شهید اول (صاحب لمعة دمشقیة) که نامش فاطمه بود و آن مقدار در علم و فضیلت خبره داشت که علماء مشکل ترین مسائل را برای او طرح میکردند و او جواب می داد.
وی بعد از وفات پدر از برادرانش درخواست نمود تا از ارث پدرش با آن که پدرش مقدار زیادی از اموال بجا گذاشته بود 4 کتاب قرآن. الذکری (کتابی فقهی). التهذیب. و مصباح را تهیه کنند هدفش از این کار فقط تحصیل بیشتر علم اهل بیت علیهم السلام بود.
وی در خاتمه فرمودند: هر یک از این بانوان اگر این سه صفت را در وجود خود جمع کنند در آینده میتوانند انشاءالله از بهترین اصحاب اهل بیت علیهم السلام قرار بگیرند و نامشان در تاریخ جاودان گردد.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.