LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"مرجع عالي قدر:"
اخلاص براي خدا و اهل بيت عليهم السلام تقوا و سخت کوشي در دانش اندوزي، اساس جاودانگي عالمان صالحِ گذشته است
کد 2260
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 07 فروردین 1389 - 11 ربيع الثاني 1431
جمعي از مسئولان و طلاب دانشسراي تخصصي آموزش خطابه «الامامين الحسنين عليهما السلام» شهر مقدس قم با مرجع عالي قدر حضرت آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي مدظله العالي ديدار کردند. در اين ديدار ابتدا حجت الاسلام والمسلمين شيخ ابوعلي البصري خطاب به مرجع عالي قدر گفت: برادران حاضر در اين جلسه از مليت هايي گوناگون، از کشورهاي: عربستان، لبنان، عراق، الجزاير، آفريقا، جنوب ايران و ديگر کشورهاي اسلامي هستند که تحت لواي پيامبراکرم و خاندان پاکش ـ که درود خدا بر آنان باد ـ گرد آمده اند و اکنون در محضر حضرت عالي هستند تا از رهنمودهاي ارزشمند شما در ارتباط با مقوله منبر حسيني و خدمت به حضرت سيدالشهدا عليه السلام بهره گيرند.
مرجع عالي قدر پس از تلاوت آيه «...قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الَّذِينَ يَعْلَمُونَ وَالَّذِينَ لَا يَعْلَمُونَ إِنَّمَا يَتَذَکَّرُ أُوْلُوا الْأَلْبَابِ؛(1) بگو (آيا کساني که مي دانند و کساني که نمي دانند يکسانند؟ تنها خردمندانند که بپذيرند)» فرمودند: هزار سال قبل صدها هزار جوان همانند شما وجود داشتند که به تحصيل علوم ديني مشغول بودند، اما تنها شماري از آنان توفيق يافتند و جاودانه شدند که شيخ مفيد، شيخ طوسي، شريف رضي، سيد مرتضي، محقق حلي، علامه حلي، ابن فهد حلي، سيد بحرالعلوم، شيخ مرتضي انصاري، آخوند خراساني، سيد محمد کاظم يزدي ـ که رحمت خدا بر آنان باد ـ از آن جمله اند.
در مقابل کساني بوده اند که امروز نامي از آنان برده نمي شود و حتي نامي آشنا از آنها نمانده است.
معظم له افزودند: مرحوم سيد محسن امين عاملي قدس سره در کتاب گرانسنگ «أعيان الشيعة» خود آورده است: «شاگرد درس خارج مرحوم شيخ کاظم، معروف به آخوند خراساني صاحب کتاب (کفاية الأصول متوفاي 1329ق) بودم. روزي با يکي از هم درس هاي خود، شاگردان آن مرحوم را سرشماري کرديم و به عدد 1200 دست يافتيم».
آيت الله العظمي شيرازي دام ظله ادامه دادند: اگر نگوييم تمام شاگردان مرحوم آخوند خراساني، غالب شاگردان ايشان مجتهد بودند يا در آستانه مجتهد شدن قرار داشتند، اما تنها نام حدود يکصد تن از آنان در تاريخ ثبت شده است، از جمله: مرحوم سيدابوالحسن اصفهاني، ميرزا آقاي اصطهباناتي، سيد عبدالهادي شيرازي، حاج آقا حسين بروجردي، شيخ عبدالکريم حائري، مرحوم والد (آيت الله العظمي حاج سيد ميرزا مهدي حسيني شيرازي)، سيد شرف الدين، ميرزاي نائيني و محقق عراقي.
حال اين پرسش مطرح است که چه چيزي ايشان و ديگر عالمان و فقيهان بزرگ، همچون شيخ مفيد، شيخ طوسي، سيد مرتضي وشريف رضي را پس از گذشت بيش از هزار سال از درگذشت شان جاودانگي بخشيد؟ اما از ديگراني که حدود يکصد سال از فوتشان مي گذرد، نامي برده نمي شود؟
آن گاه مرجع عالي قدر در مقام پاسخ برآمده، فرمودند: جاودانگي شيخ مفيد، شيخ طوسي، بحرالعلوم و ديگر فقيهان و عالمان بزرگ و بلند آوازه در گرو سه عامل اساسي است که اگر شما نيز به هر اندازه اين سه عامل را نصب العين قرار داده، به آن پايبند باشيد، به همان نسبت جاودانگي، توفيق و سربلندي خواهيد يافت.
اين سه عامل عبارتند از:
1. اخلاص براي خدا و اهل بيت عليهم السلام؛
2. تقواي حقيقي؛
3. اندوخته و غناي علمي.
در اين معنا درباره مجدد شيرازي قدس سره که از شاگردان مرحوم شيخ مرتضي انصاري واستاد صدها تن از فقيهان بزرگ، مانند: آخوند خراساني، محقق همداني و ميرزا حسين، ميرزا خليل بود، آورده اند: در روزهاي پاياني زندگي اش بسيار پيش مي آمد که بي هوش شده، سپس به هوش مي آمد. در يکي از همين روزها بي هوش شدنش چنان به درازا کشيد که خانواده و اطرافيانش تصور کردند از دنيا رفته است. يکي از حاضران (شايد فرزندش بود) به او نزديک شد و دهان به گوش ايشان نزديک کرد و با صداي بلند مسأله اي فقهي از وي پرسيد. پس از چند لحظه لبان ايشان به حرکت در آمد و اطرافيان گوش فرا داده، ديدند مرحوم مجدد شيرازي به پرسش فقهي، پاسخي استدلالي و تفصيلي مي دهد که اين امر از شيفتگي ايشان به علم حکايت دارد.
معظم له در پايان خطاب به حاضران فرمودند: اگر راه جاودانگان تاريخ را بپوييد، حتما همانند آنان خواهيد شد مهم اين است که تلاش کنيد، در راه خدا اخلاص ورزيد، بر اندوخته علمي خود هماره بيفزاييد و خويشتن را به زيور پرهيزگاري حقيقي آراسته، بدان پايبند باشيد. اگر چنين کنيد، نام و يادتان جاودانگي هزاران ساله خواهد يافت.
1) زمر (39)، آيه 9.