LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"مرجع عالي قدر:"
مؤمنان بر دامنه فعاليت هاي خود در راه احياي شعائر فاطمي در سراسر گيتي بيفزايند و آن را جهاني سازند
کد 2270
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 29 فروردین 1389 - 3 جمادى الأولى 1431
در روز جمعه يکم ماه جمادي الأولي سال 1431ق. مصادف با 27/1/1389ش. جمعي از اعضاي هيئت مذهبي فاطميه اصفهان به همراه آيت الله سيد موحد ابطحي در شهر مقدس قم با مرجع عالي قدر جهان تشيع حضرت آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي مدظله العالي ديدار کردند و مورد استقبال گرم معظم له قرار گرفتند. مرجع عالي قدر ضمن سخناني در جمع ميهمانان فرمودند: «آنچه از قرآن کريم ـ به صورت تأويل و جز آن ـ و نيز از روايات اهل بيت عليهم السلام، يعني رسول خدا صلي الله عليه وآله، اميرالمؤمنين عليه السلام، حضرت زهرا سلام الله عليها و از فرزندان معصوم آن بزرگوار ـ که درود خدا بر آنان باد ـ به دست مي آيد، اين است که سرورمان، حضرت صديقه کبري فاطمه زهرا سلام الله عليها فراتر از آن که امانت دارِ رازي هستند که در آن حضرت به وديعت نهاده شده، خود نيز رازي الهي مي باشند.
معظم له افزودند: واژه راز بر اموري مهم اطلاق مي شود و چنين رازي موقعيت، زمان و مکاني حساس دارد و تنها کسي از آن آگاه مي شود که شايستگي آن را داشته و امانت دار آن باشد. بنابراين، قرآن، نبوت رسول خدا صلي الله عليه وآله، امامت اميرالمؤمنين عليه السلام و ديگر امامان معصوم عليهم السلام راز نيست، اما سرورمان حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها و ظهور حضرت بقية الله الأعظم عجّل الله تعالي فرجه الشريف راز است.
مرجع عالي قدر در ادامه فرمودند: چنين رقم خورده است که تاريخ شهادت حضرت زهرا سلام الله عليها مشخص نباشد. از اين رو برخي روايات معتبر شهادت آن بانوي بزرگ را 75 روز و پاره اي ديگر 95 روز پس از شهادت رسول خدا صلي الله عليه و آله گفته اند و البته هر دو دسته روايات، قرائن و دلايلي بر آن دارند. نيز مي بايست تربت پاک آن حضرت سلام الله عليها پنهان و رازگونه باشد و بنابراين بوده، هست و خواهد بود که جهانيان از جاي دقيق آن بي خبر باشند. فراتر اين که بر اساس پاره اي روايات، مقرر است که امام زمان عجّل الله تعالي فرجه الشريف نيز در عصر ظهور، قبر مطهر حضرت زهرا سلام الله عليها را آشکار نکنند و تا روز قيامت همچنان رازي سر به مهر باشد.

حضرت آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي دام ظله فرمودند: حدود يکصد سال، قبر مطهر اميرالمؤمنين عليه السلام بر همگان مخفي بود و جز ائمه عليهم السلام و برخي خواص کسي از جاي آن آگاهي نداشت و پس از اين دوره همگان از محل دفن آن حضرت مطلع شدند. تربت ملکوتي امام حسين عليه السلام نيز چندين سال مخفي بود و تنها امامان معصوم عليهم السلام و خواص جاي آن را مي دانستند، ولي بعدها براي همگي آشکار شد، اما تربت پاک حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها بايد همچنان مخفي بماند، چراکه خداي ـ تبارک و تعالي ـ آن بزرگوار را راز قرار داده است.
سپس معظم له پرسشگرانه فرمودند: کسي که شايستگي شناخت راز وجود حضرت زهرا سلام الله عليها را ندارد و حتي نمي تواند در او بينديشد، نسبت به آن حضرت چه وظيفه اي دارد؟
مرجع عالي قدر در پاسخ فرمودند: هريک از ما وظيفه داريم به اندازه قدرت درک و شناخت خود نسبت به ساحت مقدس اين راز الهي عمل کنيم، به آن تمسک جوييم و آن را واسطه خويش در پيشگاه الهي قرار دهيم تا از اين رهگذر به اموري سودبخش دست يابيم و البته کساني قدر اين دستاورد ها را خواهند دانست که آن را به دست آورده باشند.
حضرت آيت الله العظمي شيرازي دام ظله خطاب به ميهمانان فرمودند: شما و ديگر مؤمنان با تمام مشکلات و بحران هايي که با آن دست به گريبان هستيد، اما تمام دغدغه هاي خود را وانهاده، به احياي شعائر فاطمي مي پردازيد. همين امر مراتب والاي پيوند شما را با اين راز بزرگ الهي که برکات فراواني در آن نهفته است نشان مي دهد و خواهيد ديد که بهترين و سودبخش ترين چيزي که در دنياي خويش به دست آورده ايد، هماني است که در راه اين راز الهي، يعني حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها هزينه کرده ايد.
مرجع عالي قدر در باب مقام والاي حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها فرمودند: چهارده معصوم عليهم السلام بنابه اراده خداي متعال، محور هستي، قطب دايره امکان و مرکز وجود هستند و بدون استثنا همه چيز گرد وجود اين پاکان مي گردد، اما سرورمان حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها خود محورِ اين محور است. چنان که در حديث شريف کساء مي خوانيم، فرشتگان از جمله حضرت جبرئيل امين عليه السلام از خداي متعال پرسيدند: «ومن هم تحت الکساء؟؛ و کساء نشينان کيانند؟» پاسخ شنيدند: «هم فاطمة، وأبوها، وبعلها، وبنوها؛ آنان فاطمه و پدرش و همسر و فرزندانش هستند».
در اين جا مي بينيم که خداي متعال پيامبر خود، اميرالمؤمنين، امام حسن و امام حسين عليهم السلام را به وسيله حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها معرفي فرمود. مسلماً اگر تمام تاريخ اديان الهي و تاريخ پيامبران و رسولان از آدم تا خاتم را بکاويم هرگز چنين تعريفي درباره هيچ يک از آنان نخواهيم يافت و اين بدان معني است که حضرت زهرا سلام الله عليها راز سر به مهر الهي است.
مرجع عالي قدر تأکيد فرمودند: کسي که خواهان بهره جستن از اين راز الهي است، بايد به دو چيز پايبند باشد؛
1. در حدّ توان، اين راز الهي را در پيشگاه حضرت باري تعالي واسطه قرار دهد و هم به واسطه او به حضرتش توجه و توسل جويد.
2. هميشه بردبار باشد و در حدّ توان از ديگراني که به او بد کرده اند، درگذرد. آن گاه مرجع عالي قدر داستاني درباره برخي عالمان گذشته و دست يافتن آنان به مراتب عالي توفيق به دليل ارتباط آنان با راز بزرگ الهي، يعني حضرت فاطمه سلام الله عليها بيان داشته، فرمودند: سه برادر بودند و در شمار علما که من يکي از آنان را ديده ام. از مرحوم والد (آيت الله العظمي حاج سيد ميرزا مهدي حسيني شيرازي قدس سره) و از مرحوم آيت الله العظمي نجفي مرعشي قدس سره مطالبي درباره آنان شنيده ام.
اين سه برادر، در علم و پرهيزگاري، مقامي والا داشتند و از جهات متعددي موفق بودند، اما پس از چندين سال، يکي از آنان به درجه اي والاتر و به مراتبي، بالاتر از ديگر برادرانش نايل آمد. دليل چنين پيشرفتي تمسک و ارتباط ويژه او با اين راز نامحدود الهي بود.
معظم له با اشاره به مراتب تمسک مؤمنان به حضرت زهرا سلام الله عليها افزودند: بايد ديد زماني که يکي از ما دچار مشکل و تنگنا مي شود، چه مقدار به درگاه خدا توجه و توسل دارد و حضرت زهرا سلام الله عليها را شفيع قرار مي دهد؟ و چه اندازه از آن بانوي با جلالت مي خواهد تا برايش نزد خدا وساطت فرمايد و در حل مشکل خود از آن حضرت ياري مي جويد؟ اگر نياز خود را توسط حضرت زهرا سلام الله عليها برطرف شده ديد، چه مقدار از ايشان تشکر مي کند؟ و اگر بنا به مصالحي که بر انسان پوشيده است، اما آن حضرت از آن آگاه است مشکلش حل نشد، آيا از ايشان تشکر مي کند؟
ديگر اين که چه اندازه از وقت و دارايي خود را در راه حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها و دفاع از قضيه حضرتش هزينه مي کنيم؟
در پايان مرجع عالي قدر تأکيد فرمودند: هرچه بيشتر حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها را در پيشگاه الهي واسطه قرار دهيم و به وسيله وجود پاک آن بانوي بزرگوار به حضرتش توجه و توسل جوييم و در راه قضيه مقدس حضرتش بکوشيم، به همان اندازه به ايشان نزديک خواهيم شد و البته نزديک شدن به ايشان براي دنيا و آخرت مان سودبخش خواهد بود، بلکه گران بهاترين ثروت دوسرا به شمار مي رود.
بنابراين، بر دامنه فعاليت هاي خود در راه احياي شعائر فاطمي در سراسر گيتي بيفزاييد و روز به روز آن را گسترده تر سازيد و به محل، شهر و کشور خود بسنده نکنيد. به ديگر سخن همت کنيد قضيه حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها را جهاني نماييد تا ـ ان شاء الله تعالي ـ در قيامت از مراتب بالا و والاي رستگاران و سودبردگان برخوردار شويد.