LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"بزرگ مرجع جهان تشیع:"
سیاست اسلام سیاستی بر پایه ی اخلاق است + فایل صوتی و تصویری
کد 2514
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 14 بهمن 1389 - 30 صفر الأحزان 1432

   
 

 

بزرگ مرجع جهان تشیع حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در روز 28 صفر 1432 (13/11/89) با حضور جمع کثیری از علما و فضلا و طلاب و عزاداران اهل بیت علیهم السلام بیانات ارزشمندی را ایراد نمودند. معظم له در آغاز سخنان ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله، امام حسن مجتبی و حضرت علی بن موسی الرضا علیهم السلام و بیان اینکه بر اساس اسناد معتبر شهادت امام حسن علیه السلام هفتم صفر است، به تحلیل حوادث بعد از شهادت رسول خدا صلی الله علیه وآله پرداختند و فرمودند:
با شهادت پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله نه تنها مسلمانان بلکه همه ی دنیا و تمامی مردم تا به امروز مصیبت زده و گرفتار شدند. در خطبه ی حضرت زهرا سلام الله علیها که به جاست همگان آن خطبه ی گرانسنگ را حفظ کنند، آمده است: «أتقولون مات محمد؛ آیا می گویید محمد مُرد»، ایهام ظریفی که در این جمله نهفته است این است که نگویید حضرت مُردند بلکه به شهادت رسیدند. و در ادامه فرموده اند: «فخطبٌ جلیل؛ مصیبت بسیار بزرگی است».
 
حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی در ادامه فرمودند: این مصیبت بزرگ از همان روز و با شهادت حضرت محسن علیه السلام و شهادت حضرت فاطمه ی زهرا سلام الله علیها آغاز شد و با جنایات بنی امیه ادامه پیدا کرد و به شهادت حضرت سیدالشهدا سلام الله علیه و حادثه ی کربلا رسید. پس از آن بنی العباس آمدند و جنایت های زیادی را مرتکب شدند! این خط شوم جنایت به امروز نیز رسید که جوانان ساده دل را شستشوی مغزی می دهند و در میان مردم بی گناه مسلمان و در میان زوّار امام حسین علیه السلام می فرستند و خود را منفجر می کنند و جمعی را به شهادت می رسانند. در همین ماه محرم و صفر امسال صدها نفر را در عراق کشته و مجروح کردند، که این، ادامه ی همان تفکر غلط و همان مصیبت است. در واقع این افراد نمی دانند که چه کسانی را می کُشند. بدتر از این، آن است که به نام اسلام این کار را می کنند و با این کارها عملاً به دنیا و مردم سراسر جهان القا می کنند که اسلام همین است. 
 
مرجع عالیقدر در ادامه فرمودند: این چه اسلامی است (آنها دارند؟)که اوّلش شهادت حضرت محسن علیه السلام و شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها و آخرش کشتار مردم بی گناه و زوارِ نوه ی پیامبر صلی الله علیه وآله است؟ آیا با این اسلام صدها میلیون لائیک و ملحد را می توان سوی حقیقتِ دین دعوت کرد؟ باید اسلام واقعی نبوی را نشان داد تا مردم شیفته ی اسلام شوند.  
امام صادق علیه السلام فرموده اند که رسول خدا صلی الله علیه وآله با یک برخورد و یک حدیث ،هزار نفر از منافقین را جذب کردند و از نفاقشان دست کشیدند. درکتاب شریف کافی و بحار آمده است که با یک حدیث پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله، عامة الیهود (=اکثر یهودیان) به اسلام روی آوردند. اینجاست که می فهمیم شهادت رسول خدا صلی الله علیه وآله چه مصیبت بزرگی است. این مصیبت زمانی عظمت و گسترش می یابد که علی ابن ابی طالب علیهماالسلام که قرآن، ایشان را نفس و جان رسول الله صلی الله علیه وآله خوانده است، با این حال بیست و پنج سال مجبور به خانه نشینی شدند و راستی که چه امتحان بزرگی است برای امت! پیامبر صلی الله علیه وآله به ایشان فرمودند: «انت محکّ هذه الأمة؛ تو محک و آزمایش این امت هستی» یعنی هرکه پیرو آن حضرت شد رستگار گردید و هرکه دوری جست و به سمت مخالفانِ آن حضرت رفت به شقاوت رسید. اگر امروز هم، تفکر و شیوه ی رسول اکرم صلی الله علیه وآله را نشان دهند باز هم مثل همان روزها، یهود و مخالفان دینی و ملحدین و منافقین مسلمان می شوند، متأسفانه کشورهای اسلامی خلاف این را نشان می دهند. 
  
معظم له در ادامه فرمودند: در عراق انقلابی روی داد، و مردم باور کردند که این حرف ها و شعارها راست است، لذا از آن پشتیبانی کردند به گونه ای که یکی از بزرگان آن روز خطاب به رئیس آن انقلاب تلگراف زد و این آیه را گفت: «وَمَا رَمَیْتَ إِذْ رَمَیْتَ وَلَکِنَّ اللّهَ رَمَی»( سوره ی انفال، آیه17) یعنی تو انقلاب نکردی، این خدا بود که انقلاب کرد! بعد از مدتی آن حاکم شروع کرد به ظلم و ستم و با شعائر امام حسین علیه السلام درافتاد. مؤمنان بدون توجه به این ممنوعیت، برای عزاداری بیرون آمدند. جمعی از آنها را گرفتند و حتی روی زخم هایشان نمک و فلفل ریختند، سال بعد از این جریان ،آن حاکم کشته شد. باز هم در یکی از کشورهای اسلامی انقلابی روی داد. مرحوم اخوی رضوان الله تعالی علیه (حضرت آیت الله العظمی حاج سید محمد حسینی شیرازی قدس سره) برای رئیس آن انقلاب پیغام فرستادند که بیائید از رسول اکرم صلی الله علیه وآله یاد بگیرید. آن حضرت بعد از فتح مکه و مسلط شدن بر دشمنان خود، حتی یک نفر را هم اعدام نکردند، این در حالی است که مشرکان مکه جنگ های فراوانی علیه آن حضرت به راه انداخته بودند و همه ی اموال مسلمانان را و حتی اموال و خانه ی آن حضرت را مصادره کرده بودند. با این حال پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله آنها را آزاد کردند و فرمودند: «اذهبوا فانتم الطلقاء؛ بروید، که شما آزاد شدگانید» وقتی که یک نفر در فتح مکه فریاد می زد «الیوم یوم الملحمة؛ یعنی امروز روز کشتار است»، رسول اکرم صلی الله علیه وآله فرمودند: نه. یا علی فریاد بزنید که «الیوم یوم المرحمة؛ یعنی امروز روز رحم و گذشت است»! سیاست رسول خدا صلی الله علیه وآله «سیاسة الاخلاق» بود، یعنی سیاست را بر پایه ی اخلاق استوار کردند و به اخلاق اسلامی اصالت دادند. به هر حال به فرمایش مرحوم اخوی توجه نشد و چه خون ها هدر رفت.
حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی در ادامه فرمودند: اگر مردم دنبال پیامبر و نفس پیامبر یعنی حضرت علی بن ابی طالب صلوات الله علیهما می رفتند در آن صورت: «لأکل الناس من فوقهم و من تحت ارجلهم؛ نعمت خدا از زمین و آسمان نصیبشان می شد».
 
 معظم له در ادامه با اشاره به رویداد عظیم اربعین سید الشهدا علیه السلام وسکوت خبری وسیاه نمایی رسانه ها افزودند: اگر امام حسین علیه السلام را امام معصوم نمی دانند، نوه و فرزند و عزیز رسول خدا صلی الله علیه وآله که بودند. ایشان را به نوادگی و صحابی آن حضرت که قبول دارند. با این حال، در یک روزنامه ی وهّابی درباره زوار اربعین حسینی نوشته که میلیون ها نفر به کربلا رفته اند، اما در یک روزنامه ی اسلامی نوشته که هزاران نفر. آیا چنین کشوری سالم و ایمن می ماند؟ افرادی که حتی صد متر پیاده نمی روند، در این زیارت گاه هزار کیلومتر را با پای پیاده طی کرده اند، آن هم در حالی که صدها نفر کشته و زخمی دادند. راستی که باید از همه ی عزاداران به خصوص مردم عراق ـ که این همه گذشت و فداکاری دارند ـ تشکر کرد، بنده تقدیر می کنم و دعاگویشان هستم.
 
 مرجع عالیقدر درادامه با تأکید بر اینکه همه مسئولند حقیقتِ اسلام و سیره پیامبر صلی الله علیه وآله را به مردم نشان دهند، فرمودند: با این کار، بی تردید ظلم ها در جهان اندک اندک کم خواهد شد و این یک وظیفه ی قطعی است. مثلاً یهود بنی قینقاع در اطراف مدینه عهد و پیمان خود را یک طرفه و با فریب شکستند و به مشرکان سلاح و کمک رساندند. سرانجام این پیمان شکنی آشکار شد و پیامبر صلی الله علیه وآله آنجا را پانزده روز محاصره کردند. یکی از سرکردگان منافقین مدینه، عبدالله ابن اُبی ابن سلول، که در واقع مخالف اسلام بود وتنها در ظاهر ادعای دینداری می کرد، نزد پیامبر صلی الله علیه وآله آمد و عرض کرد که یا رسول الله، من با اینها رفیق هستم به خاطر من از آنها بگذر هرچند پیمان را شکستند، رسول خدا صلی الله علیه وآله فرمودند: هُم لک. یعنی به خاطر تو از جنگ با آنها گذشتم. علت پیروزی رسول الله صلی الله علیه وآله همین سیاست الاخلاق و عملکرد زیبای آن حضرت بود. 
  
امیرمؤمنان علیه السلام هم هرگز آغازگر جنگ نبودند و در دوران خلافتِ ظاهری خود همیشه بر پایه ی اخلاق عمل می کردند. بعد از جنگ اجازه ندادند حتی یک بند عِقال که با آن پای شتر را می بندند مصادره شود. رسول خدا صلی الله علیه وآله سیزده سال در مکه بودند و در این مدت فقط حدود دویست نفر مسلمان شدند اما در ده سالی که در مدینه بودند، به دلیل اینکه آزادی عمل داشتند، گروه گروه مردم هدایت می شدند به خصوص در سال آخر حیاتشان که عام الوفود نام داشت، از هر قبیله و منطقه ای، حتی از دوردست ترین مناطق، گروه هایی می آمدند و مسلمان می شدند و به مردم مناطق خود اسلام را می رساندند. این همه هدایتگری نتیجه ی آزادی عمل و سیاست الأخلاق آن حضرت بوده است.
حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی نمونه ای دیگر از سیاست اخلاقی رسول اکرم صلی الله علیه وآله را ذکر کردند و فرمودند: دشمنان اسلام از مکه آمدند و شمشیر کشیدند و کشتند و در خود مکه هم همه چیز مسلمانان و خانه ی آن حضرت را مصادره کردند و پس از جنگ چند نفرشان اسیر شدند. پیامبر صلی الله علیه وآله بعد از نماز صبح فرمودند: دیشب ناله ی یک اسیر را می شنیدم و تا صبح نتوانستم بخوابم. این چه رأفت و اخلاق والایی است؟ سخن ایشان مَجاز نیست و معنایش آن است که حقیقتاً تا صبح بیدار ماندم. آن حضرت هم آن چنان پرکار بودند که فرصت خواب روز را نداشتند. چنین انسانی که از صبح تا شب در حال فعالیت است بایستی سریعاً به خواب برود. با این حال ناله ی یک دشمن مانع خواب ایشان می شود. ببینید این منادیان حقوق بشر که پایه ی کارشان دروغ است با دشمنان خود و حتی با خودی ها چه می کنند؟ بپذیریم که اهل بیت علیهم السلام امروزه مظلوم تر از دیروزند.
 
 معظم له با تاکید بر مسئولیت خطیرشیعیان فرمودند: چه خوب است که هنرمندان پیرواهل بیت عصمت وطهارت علیهم السلام، که کار را بر اساس اسلام و شرع و هنر مشروع، انجام می دهند، این داستان ناله ی اسیر را به فیلم تبدیل کنند. امروزه که به حمدالله آزادی وجود دارد و رسانه ها فعال هستند باید بخوبی، عملکرد رسول اکرم صلی الله علیه وآله را نشان بدهیم.
همه در هر جای دنیا که باشند مسئولند که به قدر توان خود، پیامبر صلی الله علیه وآله را به دنیا معرفی کنند و در این کار از روش های پاک و مشروع بهره گیرند والبته بزرگ ترین مسئولیت ها را کشورهای اسلامی دارند. دنیای امروز از واقعیت اسلام دور مانده است، و این وظیفه ی مسلّم و قطعی ماست که به قدر توانمان آن حضرت را معرفی کنیم.
 
 حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی در پایان فرمودند: اولا سعی کنیم تاریخ زندگی پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله را بخوانیم و آن را صحیح و زیبا به دنیا عرضه کنیم و ثانیاً ـ همان گونه که مرحوم اخوی رضوان الله تعالی علیه مکرراً می فرمودند ـ سعی کنید در خانه هایتان روضه و عزاداری ابا عبدالله الحسین علیه السلام را چه به صورت هفتگی و چه ماهانه و چه حتی سالانه، برپا دارید، زیرا این کار، خیر دنیا و سعادت آخرت را به دنبال دارد.
  
وصلی الله علی محمد وآله الطاهرین 
 
شایان ذکر است بیانات مرجع عالیقدر همزمان در شبکه های ماهواره ای شیعی از جمله شبکه ی امام حسین علیه السلام و سلام 2 به صورت زنده پخش شد.
 

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم


 
 
 
  
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.