LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
دیدار جمعی از بازرگانان و تجّار تهران با مرجع عالیقدر
کد 2686
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 08 شهریور 1390 - 29 رمضان العظيم 1432

جمعی از بازرگانان و کسبه ی تهران همراه خانواده های خود در شهر مقدس قم با بزرگ مرجع جهان تشیع حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی دیدار کردند و مورد استقبال معظم له قرار گرفتند.

در این دیدار مرجع عالیقدر با تأکید به امر تقوا و بهره مندی از لحظه به لحظه ماه مبارک رمضان، خطاب به میهمانان فرمودند: حضرت رسول خدا صلی الله علیه وآله همه ساله و در آستانه ی فرارسیدن ماه مبارک رمضان خطبه ای ایراد می کردند تا مسلمانان را برای استقبال از این ماه آماده کنند. آن حضرت در یکی از خطبه های خود فرمودند: «... و ظهورکم ثقیلة من أوزارکم...؛(1) و بار سنگین گناهانتان بر پشت شما سنگینی می کند».

ایشان در ادامه ی سخنان خود افزودند: از ویژگی های ماه با فضیلت و مبارک رمضان این است که انسان می تواند با کارهایی خداپسندانه بار سنگین گناهان خود را سبک کند. واضح است که جز معصومان و چنان که روایات تصریح می کنند، تمام انسان ها در معرض گناه قرار می گیرند و غالب آنان مرتکب گناه می شوند. فراتر این که انسان های متدین، خوش اخلاق و پایبند به اصول نیز گاهی آلوده ی گناه خُرد می شوند. بنابراین، چنین کسانی در صورت ارتکاب گناه باید به درگاه خدا توبه و از کرده ی خود توبه کنند و بر عدم تکرار آن مصمم شوند.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی در ادامه فرمودند: در این ماه باید بر انجام دو مطلب که از جمله مسئولیت هایی است که همگان بر عهده دارند، مصمم شد:

نخست: با توبه، استغفار، کارهای نیک و دوری جستن از گناهان، بار گناهان گذشته را سبک کنند.

دو: در راه هدایت دیگران و ارشادشان به سوی درستی و راه راست، به ویژه هدایت نزدیکان و خویشاوندان بکوشند.

مرجع عالیقدر افزودند: ماه مبارک رمضان فرصتی مناسب برای خودسازی انسان ها و پیراستن نفس از نادرستی هاست، لذا زنان و مردان مؤمن باید با استفاده از این فرصت و با انجام کارهای نیک و گزاردن نماز در شب های پربرکت این ماه، اگرچه به مقدار دو رکعت، هرچه بیشتر بهره ببرند.

با توجه به این که جوانان از توان و سرزندگی بیشتری برخوردارند و از همین رو قدرت بدنی بیشتری برای عبادت دارند، سفارش بیشتری به استفاده از این فرصت می نمایم.

سفارش دیگر این است که زنان و مردان مؤمن و متدین بکوشند از فرصت به دست آمده بهره جویند و با اراده ای استوار ، خود را با اخلاق حسنه بیارایند و خشم و غضب را از خود دور کنند، زیرا تسلط بر نفس، دوری از خشم و بردباری از کلیدهای توفیق انسان است، بدین معنا که همسران در برابر بدخویی طرف مقابل خود بردباری ورزند.

همگی می دانیم که گل با خار همراه است، پس اگر کسی نتواند گل باشد، بکوشد خار نباشد.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی تأکید کردند: اگر از فرصت ماه مبارک رمضان برای خودسازی و تهذیب نفس استفاده نشود، قطعاً فرصتی از این بهتر به دست نخواهد آمد.

ایشان یادآوری کردند: هر کلمه ی دعا، ذکر و زیارت های شریفه، به ویژه آن بخش که به ماه مبارک رمضان اختصاص دارد سازنده است. بنابراین، باید از حال و هوا و شرایط و نیز اعمال این ماه مبارک برای خودسازی استفاده کنیم و بکوشیم با رفتار مثبت خود بر دیگران اثر گذاریم و آنان را هدایت کنیم، چه این که امامان معصوم علیهم السلام بدان فراخوانده اند، آن جا که امام صادق علیه السلام فرموده اند: «کونوا دعاة الناس بالخیر بغیر ألسنتکم، لیروا منکم الإجتهاد والصدق والورع؛(2) مردم را نه با گفتار [که با عمل خود] به سوی [عمل] خیر دعوت کنید تا تلاش، راستگویی و خدا پروایی را از شما ببینند [و به راه صحیح بگروند]».

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1. وسائل الشیعه، ج10، ص313، حدیث13494.
2. اصول کافی، ج2، ص105، حدیث10.