LOGIN
خبر
shirazi.ir
مراسم بزرگداشت شهداي روز عاشوراي عراق و پاکستان در بيت آيت الله العظمي شيرازي برگزار شد
کد 274
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 17 اسفند 1382 - 15 محرّم الحرام 1425
مراسم و آيين بزرگداشت شهداي مظلوم روز عاشورا در شهرهاي کربلا، کاظمين و کويته که در جريان حملات انتحاري و تروريستي در خون خويش غلطيدند در بيت آيت الله العظمي شيرازي برگزار شد.
در اين مراسم با شکوه و معنوي که صبح روز جمعه با حضور علماء، فضلا، روحانيون، هيئات مذهبي، جمعي از عراقيها و پاکستانيهاي مقيم قم و شمار زيادي از مردم و عزاداران حسيني برگزار شد پس از تلاوت آياتي از کلام الله مجيد حجت الاسلام والمسلمين کرمي ضمن سخناني با اظهار تأسف از اين فاجعه خونبار و جانکاه اين مصيبت بزرگ را به محضر مبارک امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف و حضرت آيت الله العظمي شيرازي و تمامي شيعيان داغدار تسليت گفت.
وي افزود: اين مجلس، مجلسي معنوي است که به مناسبت گرامي داشت سوگواران شهيدي برگزار گرديده که در حرم کاظمين و سرزمين کربلا هدف دشمنان خودکامه و اسلام ستيز قرار گرفته و در خون خويش غلطيده‌اند.
حجت الاسلام کرمي در ادامه سخنان خود گفت: شخصي نقل کرده است که به محضر امام زين العابدين عليه السلام شرفياب شدم و گفتم اگر ممکن است با آن حکمت و دانشي که در وجود شما نهفته است، تمامي اسلام را در چند جمله براي من تبيين کنيد.
وي افزود: حضرت سجاد عليه السلام در پاسخ وي گفت: تمام اسلام در سه جمله است که يک سوم آن «قول حق» است يعني اگر ژرف انديش باشيم و به درستي بنگريم خواهيم ديد که يک تمدّن و حکومت مبنايش بر اساس حق و حق‌گويي است.
وي تصريح کرد: تمامي مردم جهان بايد سعي کنند تا همواره سخن حق گفته و حق نيز بنويسند که اگر دنيا تصميم بگيرد که اساساً بر مدار حق بچرخد به جرأت مي‌توان گفت که بيش از نيمي از دردها و بدبختي‌هاي بشر رخت بر مي‌بندد چرا که همه متحجّران و جنايتکاران خميرمايه‌ کارهايشان بر اساس نيرنگ و فريب است.
حجت الاسلام والمسلمين کرمي ادامه داد: مطلب دوم و بخش ديگر از اسلام علاوه بر حق گويي، رفتار نمودن بر اساس عدل و عدالت است، چنانچه شاهکار اميرالمؤمنين عليه السلام نيز همين است که علاوه بر رفتار عادلانه با دوستان و آشنايان خويش با دشمنان نيز با عدل و عدالت برخورد مي‌کرد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با طرح اين سؤال که چرا کشورهاي اسلامي امنيّت و آسايش ندارند گفت: متأسفانه امّت‌هاي اسلامي عليرغم برخورداري از اسلام و دين مبين از دستورات آسماني آن پيروي نکرده و حقوق آزادي و برابري يکديگر را رعايت نمي‌کنند.
وي تصريح کرد: اميرالمؤمنين علي عليه السلام هنگامي که مالک اشتر را براي حکومت به مصر مي‌فرستد خطاب به وي مي‌فرمايد: اي مالک دلت را مالامال از محبّت به مردم کن و مبادا که نسبت به آنان درنده باشي چرا که اين مردم دو گروه بيشتر نيستند يا هم دين تو هستند و يا اينکه مثل تو انسان و بشرند.
وي خاطر نشان ساخت: شايد کمترين عدالت براي هر انساني آن باشد که به فرموده علي عليه السلام هر آنچه را که براي خود مي‌خواهيم همان را نيز براي ديگران بپسنديده و بخواهيم.
حجت الاسلام کرمي سوّمين بخش از اسلام را به فرموده امام زين العابدين عليه السلام وفاي به عهد بر شمرد و گفت: وفاي به عهد نمودن نيز بخش مهمي از اسلام است که اگر کسي اين سه جمله راتحصيل نمايد در واقع به عصاره و چکيده اصل اسلام دست يافته است.
وي گفت: تمامي عبادات و دستورات بندگي براي آن است که ما را انسان سازد و در راه حق رهنمون نمايد تا حق بگوييم و بنويسيم و از خودکامگي و خود برتر بيني‌ها نيز رهايي يابيم.
وي در ادامه خاطر نشان کرد: اگر امام زين العابدين عليه السلام از حق و حق گويي سخن مي‌زند در عمل نيز مي‌بينيم که آن حضرت چگونه در کوفه و در برابر دشمنان و در رأس آنها عبيدالله بن زياد لعين، دم از حق مي‌زند و با فرياد حق گويي دشمنان خود را رسوا مي‌کند.
حجت الاسلام والمسلمين کرمي در پايان افزود: عمه بزرگوار امام زين العابدين عليه السلام، حضرت زينب کبري سلام الله عليها که تربيت شده دامان فاطمه سلام الله عليه و پدري چون علي عليه السلام است نيز در برابر باطل مي‌ايستد و با حق گويي‌هاي خويش دشمنان را رسوا و حقايق را برمردم آشکار مي‌سازد.
گفتني است مجلس ترحيم ديگري نيز بدين مناسبت عصر همين روز به زبان عربي برگزار شد که در اين مراسم جمع کثيري از عراقيهاي مقيم قم و طلاّب حوزه علميه قم حضور داشتند.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.