LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"مرجع عاليقدر شيعيان جهان حضرت آيت الله العظمي شيرازي:"
مدعيان پرچمداري دين، اسلام حقيقي را به جهانيان نشان دهند + فايل صوتي و تصويري
کد 3068
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 22 دی 1391 - 28 صفر الأحزان 1434
 

 

    
 
مرجع عاليقدر جهان تشيع حضرت آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي مدظله العالي همزمان با شهادت جانسوز رسول خدا صلي الله عليه وآله بيانات مهمي را در جمع هيئات مذهبي گرد آمده از اقصي نقاط ايران ايراد نمودند.

ايشان در ابتدا دو مصيبت جانسوز و بي مانند، از بين بردن حرمت رسول خدا صلي الله عليه وآله که برابر بود با مصيبت تغيير اسلام از مجراي صحيحش و مصيبت شهادت جانگداز حضرتش را به ساحت مقدس ولي عصر، امام زمان حضرت مهدي موعود ارواحنافداه و مؤمنين و عزاداران حسيني تسليت و تعزيت گفتند و فرمودند: امروز به حسب روايات معصومين عليهم السلام شروع تمام بدبختي ها، بيچارگي ها و ضلالت ها نتيجه اين دو مصيبت بزرگ است.

مرجع عاليقدر سپس با توصيه اکيد به جوانان، نسبت به حفظ خطبه حضرت زهرا سلام الله عليها به مسئله بسيار مهم تاريخي از لسان مبارک حضرت صديقه شهيده فاطمه زهرا سلام الله عليها اشاره فرمودند که حضرت در اين خطبه شريفه خطاب به عده اي از خواص که داعيه دار اسلام هستند و خود را از رهبران، بزرگان و پيش بران دين مي دانند فرمودند: اي کساني که ادعا کرديد اسلام در دامان شما رشد کرده و مردم شما را امام المسلمين و بزرگ دين و صاحب فتوا مي دانند...! چرا چشم خود را به روي حقايق بستيد و حقيقت را به روي خود نمي آوريد. آن هم زماني که اسلام به شما نياز دارد و در غربت، تنهايي و مظلوميت بسر مي برد؟!

مرجع عاليقدر با عميق دانستن اين فراز از فرمايش حضرت زهرا سلام الله عليها مبني بر کوتاهي مدعيان رهبري مسلمين فرمودند: از مردم آن زمان که انتظاري نبود، چرا که آنها با هر اشاره اي به سويي و با هر غمزه اي به افرادي گرايش پيدا مي کردند ولي مشکلِ عمده، مشکل خواص و فهميده هاست و جهنم داغ و عذاب الهي شديد نيز پر است از فهميده هايي که بي تفاوت از اصول رد مي شوند و در پي اغراض و مطامع دنيوي خويش هستند.

مرجع عاليقدر در ادامه با اشاره به عالم نماها و مقدس مآب هاي روزگار از فردي به نام زهري که از معاصران امام سجاد عليه السلام بود ياد نمودند که روزي امام سجاد عليه السلام به زهري که از عمال بني مروان بشمار مي رفت و از محضر مبارک امام سجاد عليه السلام نيز بهره مند مي شد فرمودند: اي زهري! چگونه است که تو با بني مروان هستي با آنها مصاحبت داري؟ زهري به حضرت عرض کرد در بين آنها هستم که از آنها استفاده و بهره برداري براي ايتام و مظلومان کنم و کار خود را چنين توجيه کرد.

حضرت به زهري فرمودند: زهري آنچه که بني اميه و بني مروان از شخصيت تو سوء استفاده مي کنند بيش از آن است که تو از آنها جهت ايتام، فقرا و مظلومان استفاده مي کني، هشام بن عبدالملک توسّط تو بسياري را منحرف مي کند و براي تأييد و تثبيت مقام خود از شخصيت تو نيز بهره مند مي شود و حضور تو در خدمت هشام از گناهان بسيار بزرگ است که اندازه اش را احدي قادر به شمارش نيست.

کار زهري به آنجا رسيد که از اهل بيت عليهم السلام فاصله گرفته و منحرف گشت. او آگاه به مقام امامت هم بود تا آنجا که مي گفت وقتي امام باقر عليه السلام بر بدن مطهر امام سجاد عليه السلام نماز مي خواندند تمام ستون هاي مسجد و در و ديوار آن همزمان با تکبير آن امام همام، الله اکبر مي گفتند. ولي باز مي بينيم از تبعيت از آن امام همام خودداري کرد. او وقتي که امام سجاد عليه السلام به شهادت رسيدند و بدن مطهرشان را (که اولين تشييع علني و آشکار در تاريخ اهل بيت عليهم السلام بشمار مي رفت) براي خواندن نماز به بقيع آوردند، به امام باقر عليه السلام اقتدا نکرد و گفت به مسجدالنبي مي روم که ثوابش بيشتر است! و توفيق اقامه نماز بر بدن مطهر امام معصوم را از دست داد.

مرجع عاليقدر با بررسي شخصيت متزلزل زهري او را بعنوان يکي از علماي بي عمل آن زمان برشمردند و فرمودند: عالم بي تقوا بهتر است در عالَم نباشد. عالم بي تقوا روز به روز از خدا دور مي شود و خود را از معصومين عليهم السلام که چراغ هدايت بشريت اند دور مي کند.

مرجع عاليقدر در ادامه با بررسي زندگي ابو ايوب انصاري، جامعه را به تدبر بيشتر در فرمايشات حضرت زهرا سلام الله عليها در خطبه معروفشان دعوت نمودند و فرمودند: ابو ايوب انصاري از شخصيت هايي بود که رسول خدا صلي الله عليه وآله وقتي به مدينه هجرت فرمودند، اول وارد منزل او شدند و اولين معجزه رسول خدا صلي الله عليه وآله در منزل او اتفاق افتاد که چشمان مادر نابيناي او را شفا دادند. ابو ايوب در جنگهاي مختلف با رسول خدا صلي الله عليه وآله بود. بعد از پيامبر با اميرمؤمنان حضرت علي عليه السلام بود. ولي بعد از شهادت امام حسن مجتبي عليه السلام در زمان امام حسين عليه السلام زير پرچم معاويه رفت و با حضور در جنگي در لشکر معاويه به رهبري يزيد کشته شد و عاقبتش آنطور شد که يزيد بر بدنش نماز خواند و عاقبت بخير نشد.

مرجع عاليقدر در ادامه با تأکيد بر دعا و طلب نمودن از خداي متعال و توسل و التماس به ائمه اطهار عليهم السلام جهت عاقبت بخيري در اين دنيا فرمودند: خيلي بايد دعا نمود و التماس کرد که عاقبتمان مانند ابو ايوب انصاري نشود و در اين راه مواظبت و توسل و تعقل نياز است.

حضرت زهرا سلام الله عليها اين ابعاد را ديدند که خطاب به داعيه داران اسلام چنين فرمودند.

مرجع عاليقدر همچنين بر اهميت والاي روشنگري در جامعه فرمودند: مسئله روشنگري و هدايتگري جامعه آنقدر اهميت دارد که حضرت زهرا سلام الله عليها جان خود را فدا و در اين راه نيز حضرت محسن عليه السلام را فدا نمودند در صورتي که اگر حضرت محسن عليه السلام زنده مي ماندند جمعيت سادات بيش از حال بود و اين فداکاري از حضرت زهرا سلام الله عليها اتمام حجتي است براي همه نخبگان و مدعيان اسلام.

حضرت آيت الله العظمي شيرازي در ادامه به تشکيک نمودن ابليس و شياطين او در جريان سيدالشهدا عليه السلام اشاره نمودند و فرمودند: متأسفانه عده اي جاهل در باب زيارت اربعين حسيني نيز قصد تشکيک نموده و شبهه کردند که چگونه مي شود: زيارت اربعين امام حسين عليه السلام از علامات مؤمن باشد، در حالي که جالب اينجاست که اين گروه، سخن و تشکيکي راجع به نوافل و يا جهر بسم الله الرحمن الرحيم در نماز (طبق فرموده امام عسکري عليه السلام) ندارند و دنبال دليل براي آن نيستند. اين سرمنشأش از روز شهادت امام حسين عليه السلام نشأت مي گيرد که ابليس، شياطين ديگر را براي تشکيک در شعائر حسيني و زيارت سيدالشهدا عليه السلام اعزام کرد.

مرجع عاليقدر در ادامه فرمودند: حضرت زهرا سلام الله عليها مي خواستند مردم بيدار شوند. جهل بدترين چيز است، در زيارت هاي متعدد سيدالشهدا آمده است: «وَبَذَل مُهجَتَه فِيک لِيستَنقِذَ عِبادَک مِنَ الجَهالَة وحَيرَة الضَلالَة» حضرت زهر ا سلام الله عليها مي دانستند بعد از رسول خدا اين مسير باقي نمي ماند ولي اتمام حجت نمودند. اگر اين مسير بقا پيدا مي کرد اين ظلم ها و بيچارگي ها يافت نمي شد.

آيت الله العظمي شيرازي در ادامه فرمودند: مردم بايد بدانند علم و دين را از که بايد دريافت کنند تا در معرض خسران قرار نگيرند.

ايشان در اعتراض به عملکرد برخي از کشورهاي اسلامي در نشان دادن اسلام سليقگي خود خطاب به جوانان فرمودند: چه شده که در برخي از کشورهاي اسلامي جوان مسلماني که تا ديروز نماز، روزه و قرآنش ترک نمي شد از اسلام کناره گيري مي کند و به دين ديگري روي مي آورد؟

علت فاصله گرفتن از اسلام چيست؟ مرجع عاليقدر در جواب اين سؤال فرمودند: علت اين است که متأسفانه آنها فرق بين عالم بد و عالم خوب را تشخيص نمي دهند و گناه يک عالم بد را به نام همه آنها مي نويسند در صورتي که چنين نيست.

معظم له در توضيح اين معني فرمودند: امام حسين عليه السلام و يزيد از لحاظ پوشش لباس مانند هم بودند و هر دو نيز عمامه بر سر داشتند و نمي توان آنها را مقايسه کرد چه برسد آنها را در کنار هم جاي داد.

اين وظيفه علما است که به جوانان بفهمانند و آنها را در تشخيص علماي پاک و علماي ظاهري کمک کنند.

مرجع عاليقدر در ادامه با انتقاد شديد از وضعيت برخي از حکومت هاي اسلامي فرمودند: اميرمؤمنان عليه السلام در ايام حکومتشان به اقرار حتي مورخين کفار، يک زندان درست کردند آن هم براي افرادي که واقعا مستحق حبس هستند. کيفيت زندان چنين بود که ديوار حبس را کوتاه مي کردند در حالي که زندان سقف هم نداشت، تا زنداني متنبه شده و در کرده هاي خود تجديد نظر کند.

حال متأسفانه شاهديم که در بعضي کشورهاي اسلامي روزي 1600 نفر وارد حبس مي شوند. يعني در سال بيش از نيم ميليون نفر. اين اسلام پيامبر است؟ اين اسلام رأفت است؟

براي چه نصراني بيايد مسلمان شود؟ با اين اسلام؟ البته خيلي از يهود و نصارا به برکت بسياري از علما و بزرگان و دلسوزان، مسلمان شدند.

مرجع عاليقدر در ادامه با بيان برکات ماه محرم و صفر فرمودند: اين محرم و صفر نيز تمام شد اين دو ماهي است که خيلي ها به اهل بيت عليهم السلام نزديک شدند و آنها بايد سعي کنند اين حالات را تا محرم و صفر سال ديگر حفظ کنند. بعضي ها در اين محرم و صفر بخاطر دخالت و تشکيک عزاداري سيدالشهدا عليه السلام جهنمي شدند.

مرجع عاليقدر در ادامه با تجليل فراوان از گردهمايي دهها ميليوني زوار اربعين حسيني در کربلاي معلي فرمودند: من همين جا دعا مي کنم و تشکر مي کنم از افرادي که در اربعين شرکت کردند. چه آنهايي که پياده رفتند، چرا که فضائل عجيبي زيارت پياده ي سيدالشهدا عليه السلام دارد و چه آنهايي که ناتوان بودند و سواره رفتند و به زيارت اربعين موفق شده و نائل آمدند. در نمازهايم به پيروي از امام صادق عليه السلام براي زوار امام حسين عليه السلام دعا مي کنم و از افرادي که در شهرها و کشورهاي کفر و اسلامي پياده روي هاي اربعين را راه انداختند تشکر مي کنم.

مرجع عاليقدر همچنين با تبيين و تشريح شعائر مقدسه حسيني فرمودند: ملاک شعائر امام حسين عليه السلام هر چيزي است که تجليل از امام حسين شود. نياز به انجام دادن و فعل معصوم عليه السلام هم نيست. بنابراين ساخت ضريح و بارگاه و قبه و نيز پياده روي اربعين حسيني در اقصي نقاط جهان که عده اي جمع مي شوند و از مسيري به مسير ديگر حرکت مي کنند و اربعين حسيني را با شکوه خاص بر پا مي کنند، تمام اينها از شعائر امام حسين عليه السلام و مورد تاييد ائمه اطهار عليهم السلام است.

حضرت آيت الله العظمي شيرازي در ادامه با تأکيد بر برپايي عزا و مجالس سوگواري سيدالشهدا عليه السلام فرمودند: هرچه براي امام حسين انجام دهيم کم است. بياييد منزل خود را محروم از عزاي امام حسين عليه السلام نکنيم، هر هفته، هر روز، هر ماه و حتي خودتان با زن و فرزندتان مجلس عزاداري و روضه خواني سيدالشهدا عليه السلام را در منزل خود برپا کنيد.

قرآن آن وقت سودمند است که با اهل بيت توأم باشد، لذا قرآن و بلکه نبوتِ تنها نيز بي فايده است.

اميرمؤمنان عليه السلام فرمودند: خداي متعال توحيد بدون نبوت و ولايت را قبول ندارد و مي بايست قرآن و عترت، قرآن و 14 معصوم عليهم السلام را با هم تبعيت کنيم که شرط نجات در اين دو گوهر گرانبها است.

مرجع عاليقدر در خاتمه با تأکيد بر برائت نسبت به دشمنان اهل بيت عليهم السلام فرمودند: خداي متعال آنان را سب و لعن کرده و ما نيز موظفيم طبق فرموده قرآن کريم و روايات معصومين عليهم السلام از آنان برائت بجوييم.

معظم له در خاتمه از تمامي هيئات مذهبي تشکر نموده و قبولي عزاداري هايشان را از خداي متعال خواستار شدند.
 
شايان ذکر است که گردهمايي بزرگ هيئات مذهبي توسط شبکه جهاني امام حسين عليه السلام 1 و 2 و شبکه جهاني سلام پوشش داده شد.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.