LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"آيت الله العظمي شيرازي:"
اگر اسلامِ رسول خدا و اميرالمؤمنين عليهماالسلام پياده و حاکم گردد، يقيناً جامعه ي بشري از سعادت آکنده خواهد شد
کد 3130
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 05 اردیبهشت 1392 - 14 جمادى الثانية 1434
 
در روز شنبه نهم ماه جمادي الثاني 1434ق (31/1/1392) خطيب توانا و بزرگ کراچي پاکستان، جناب حجت الاسلام والمسلمين شيخ طالب جوهري به همراه جمعي از فضلا از کشورهاي پاکستان و افغانستان در شهر مقدس قم با مرجع عاليقدر حضرت آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي مدظله العالي ديدار کردند و مورد استقبال معظم له قرار گرفتند.

در اين ديدار، مرجع عاليقدر طي بياناتي مهم بر اهميت و ضرورت نشر و معرفي آموزه هاي اهل بيت عليهم السلام و ارزش و فضيلت تحمل مشکلات و آزار در اين راه تاکيد کردند و فرمودند: سزاوار و بايسته است که انسان مؤمن، در راه نشر آموزه هاي اهل بيت عليهم السلام و دفاع از اين خاندان پاک، سختي و آزار و حتي بيماري را برخود هموار سازد، چراکه «نابرده رنج، گنج ميسّر نمي شود».

معظم له افزودند: قرآن کريم مي فرمايد: «فَإِذا عَزَمْتَ فَتَوَکَّلْ عَلَي اللَّهِ؛ چون عزم [خود را جزم] کردي، پس بر خدا توکل کن».

اين بدان معناست که عزم و اراده، انسان را در رسيدن به خواسته هايش موفق مي کند.

آن گاه مرجع عاليقدر با اشاره به پاره اي قوانينِ منحصر به فردي که اسلام تبيين نموده است و رسول خدا صلي الله عليه وآله آن را اجرا کردند و تأثير فراواني در جذب مردم، به ويژه يهوديان به اسلام و مسلمان شدنشان داشت، فرمودند:

در منابع تاريخي و رواييِ شيعيان و عامه آمده است: رسول خدا صلي الله عليه وآله در اواخر عمر شريف خود که در مدينه ي منوره بودند در يک روز سه مطلب و جمله بيان داشتند:

1. فرمودند: «من مات وترک مالاً فلورثته؛ هرکس بميرد و مالي از خود بر جاي نهد از آنِ وارثان اوست».

اين سخن رسول خدا صلي الله عليه وآله بر اين معنا صراحت دارد که ماليات بر ارث در حکومت اسلام وجود ندارد، قانوني که از ديرباز تا به امروز در هيچ يک از کشورهاي اسلامي و غير اسلامي وجود نداشته است.

2. «من مات وترک ضياعاً فإليَّ وعليَّ؛ هر کس بميرد و خانواده اي را بر جاي نهد [که حامي و سرپرستي نداشته باشد]، کار [سرپرستي] آنان با من است».

بدين ترتيب حضرتش مسئوليت سرپرستي و اداره ي امور چنين خانواده هايي را بر عهده گرفتند.

3. «من مات وترک دَيناً فعليّ؛ هرکس بميرد و وامي بر عهده داشته باشد [اداي آن] بر من است».

اين فرموده به اين معناست که رسول خدا صلي الله عليه وآله و نيز رئيس حکومت اسلامي بدهي مسلمان را [و هرکس که در حکومت اسلامي زندگي مي کند] و بميرد، بر عهده مي گيرد. به راستي آيا اين قانون در جايي از اين دنيا اجرا مي شود؟ مسلماً پاسخ منفي است.

مرجع عاليقدر در ادامه فرمودند: درباره ي اين مطالبِ رسول خدا صلي الله عليه وآله که خود در دوران حکومت خويش و نيز اميرالمؤمنين علي عليه السلام در دوره ي کوتاه حکومت خود عملي کردند و نيز نتايجي که در پي داشت، امام صادق عليه السلام فرمودند: «وَمَا کَانَ سَبَبُ إِسْلامِ عَامَّةِ الْيَهُودِ إِلاّ مِنْ بَعْدِ هَذَا الْقَوْلِ مِنْ رَسُولِ اللَّهِ صلي الله عليه وآله وَإِنَّهُمْ (أي اليهود وغيرهم) آمَنُوا عَلَي أَنْفُسِهِمْ وَعَلَي عِيَالاتِهِمْ؛(2) اين سخن رسول خدا صلي الله عليه وآله عامل مسلمان شدن انبوهي از يهوديان شد، چراکه آنان (يهوديان و غيره) جان خود و نيز سرنوشت خانواده ي خود را از اين رهگذر در امان و تأمين شده يافتند».

معظم له تأکيد کردند: سه موردي که اشاره داشتم، از قوانين اسلام است که اگر امروزه عملي و اجرا شود، جامعه ي بشري آکنده از سعادت خواهد شد، چراکه اسلام حقيقي، متجلي در اسلام رسول خدا صلي الله عليه وآله و اميرالمؤمنين علي عليه السلام است که بسيار زيبا و جذاب است که اگر مردم آن را بشناسند، بي هيچ ترديد به اسلام راغب شده و مسلمان خواهند شد.

آيت الله العظمي شيرازي مدظله العالي در بخشي از سخنانشان به مسئله مهم امامت اميرالمؤمنين علي عليه السلام اشاره نمودند و فرمودند: بايد به غدير بسيار اهميت دهيم و با تمام توان و امکانات، آن را به جهانيان معرفي کنيم. روشن باشد که حتي از سوي پيروان تشيع، چنان که بايسته و شايسته است به غدير اهميت داده نشده است، از اين رو برخي از وابستگان به تشيع در آن تشکيک کرده، و بسياري از منحرفان از مسير اهل بيت عليهم السلام آن را انکار کرده اند. به عنوان مثال «جاحظ» واقعه ي غدير را دروغ و آن را تهي از حقيقت خوانده است. مرحوم اخوي (آيت الله شهيد سيد حسن شيرازي قدس سره) طي قصيده اي، ادعاهاي باطل جاحظ را رد کرده، سروده است:
 
يُنکر الوغد جاحظٌ يوم خمٍّ ***وعليه الشهود کرّ الدهورِ
 
«جاحظ فرومايه روز غدير خم را منکر شده است؛ حال آن که گذشت روزگاران بر [واقعيت] اين رخداد گواهي مي دهد».

معظم له در خاتمه براي ميهمانان دعا کردند و توفيقات روز افزونشان را از خداي متعال مسئلت نمودند.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1. سوره ي آل عمران، آيه 159.
2. اصول کافي، ج1، ص406، حديث6.