LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی در جمع شیعیان کویت: "
امر به معروف و نهی از منکر باید با نرمی و مهربانی و اخلاق نیکو باشد
کد 3429
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 21 اردیبهشت 1393 - 11 رجب الأصب 1435
 
در روز یکشنبه چهارم ماه رجب 1435ق (14/2/93) جمعی از شیعیان و ارادتمندان به ساحت مقدس اهل بیت علیهم السلام از کشور کویت با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در شهر مقدس قم دیدار کردند.

معظم له در این دیدار با بیان اهمیت و غنیمت شمردن لحظات نورانی ماه رجب و بهره برداری از آن فرمودند: در حدیث شریف آمده است که در ماه رجب، خدای سبحان حسنات را چند برابر می نماید و می بایست از این فرصت استثنائی کمال استفاده را کرد.

ایشان افزودند: برترین امور در این ماه دو چیز است و آن اینکه اولا سعی و تلاش نماییم که در حد امکان نفس خود را پاکیزه و خدا ترس پرورش دهیم و تقوای در امور را رعایت نماییم. البته تقوا مراتب فراوانی دارد که بالاترین آن، مرتبه ی عصمت کبری است که به چهارده معصوم، یعنی حضرت رسول خدا صلی الله علیه وآله، حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و دوازده امام پاک ـ که درود خدا بر آنان باد ـ اختصاص دارد. مرتبه ی بعدی عصمت برای کسانی است که در مرتبه ی پایین تر از معصوم قرار دارند. بدین ترتیب مراتب عصمت برخی از برخی دیگر بزرگ تر و پاره ای از پاره ای دیگر قوی تر است.

مرجع عالیقدر تأکید کردند: تزکیه ی نفس بدین معنا نیست که انسان، خود را پاک و پیراسته بخواند، بلکه باید در این راه بکوشد و تلاش و زحمت بکشد.از این رو یک رکعت نماز مستحبی کسی که در رتبه ی بعدی عصمت کبری قرار دارد از کوه ها طلا برتر است و صله ی رحم و برآوردن نیاز مؤمن [از سوی چنین فردی] نیز از کوه ها طلا برتری دارد.

معظم له افزودند: انسان در ماه رجب باید در دعا و توسلات بکوشد و از خدا بخواهد و اهل بیت علیهم السلام را در درگاه خدا وسیله قرار دهد و نفسِ خود را به نیکی پرورش دهد و به پیراستن تدریجی آن تصمیم بگیرد. به دیگر بیان در روزهای ماه رجب، بر تقوا و خداپروایی خود بیفزاید. این کار اگرچه با سختی ها و تنگناهایی همراه است، اما ممکن می باشد.

ایشان در بیان دومین امر از برترین امور در این ماه فرمودند: به ارشاد و هدایت دیگران، اعم از مرد و زن، خویشاوندان و آشنایان، همسایگان و دیگران بپردازید. مضمون حدیث از این قرار است که می فرماید: «مستحب است انسان در سفر و حضور، مسجد و حسینیه و در هر جا از همنشین و همسفرش جویا شود که چه نامی دارد و چکار می کند و جز آن، آن گاه او را نصیحت کند و اگر همنشین از او برتر و موفق تر باشد، از او بیاموزد و نصیحت خواهد و به هیچ وجه نباید زمینه ی اندوختن و کسب حسنات را از دست بدهد.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی در ادامه فرمودند: ارشاد و هدایت دیگران باید با نرمی و مهربانی و اخلاق نیکو باشد و ما باید اهل بیت علیهم السلام را بهترین و نیکوترین الگوی خود قرار دهیم. در روایات شریفه آمده است: امام حسن و امام حسین علیهماالسلام پیرمردی را دیدند که درست وضو نمی گرفت، لذا به صورت ساختگی با یکدیگر به گفتگو پرداخته، هریک به دیگری می فرمود: تو وضویت نیکو نیست. آن گاه به آن پیرمرد گفتند: ما یک یک وضو می گیریم و تو داوری کن که کدام بهتر وضو می گیریم.

آن سالخورده مرد گفت: هر دوی شما نیک وضو می گیرید، ولی این پیرمرد جاهل درست وضو نمی گرفته و حالا وضوی درست گرفتن را از شما آموخته و به برکت و مهربانی شما بر امت جدتان به دست شما توبه می کند»(1).

معظم له فرمودند: چگونگی گفتار و به کار بردن مطلب اثر فراوانی در ارشاد مردم دارد و ارشاد، با سخن زیبا بهتر و سریع تر اثر می گذارد. از این رو در راه ارشاد دیگران انسان باید گفتار و بیانی به کار گیرد که خود با آن انس و آرامش می یابد و از سخنان خشن بپرهیزد.

ایشان در ادامه فرمودند: ارشاد دیگران در هر زمان و مکان فضیلت است و برخی مراتب ارشاد مستحب، پاره ای واجبِ کفایی و بخشی و مراتب آن واجب عینی است و در این ماه خدای متعال پاداش و حسنات راهنمایی دیگران را بیشتر می گرداند و اثر آن نیز در دنیا بیشتر است.

مرجع عالیقدر تأکید کردند: در این ماه با فضیلت و نیز در ماه شعبان و ماه مبارک رمضان بکوشیم از اعمال صالح، حسنات، نیت و عمل درست و عبادت صحیح بهره برده، توشه برگیریم و در راه دو امر گفته شده، یعنی پرورش نفس و پیراستن آن و نزدیک ساختن آن به تقوا و خداپروایی بکوشیم و بدانیم که انسان در هر مرتبه ای از تقوا قرار دارد می تواند به مراتب بالاتری از آن دست یابد و دیگران را در راه درست قرار دهد.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی در خاتمه فرمودند: فراموش نکنیم که پرورش و پیرایش نفس و ارشاد دیگران از امور مهم به شمار می رود و در این سه ماه با فضیلت رجب، شعبان و ماه مبارک رمضان اهمیتی مضاعف دارد. و توفیق بیش از پیش شما و همه ی مؤمنین را در این زمینه از خدای متعال مسئلت دارم.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1. المناقب، ج3، ص400.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.