LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی در اجتماع عظیم عزاداران نبوی:"
با فرهنگ اصیل برآمده از مکتب الهی اهل بیت علیهم السلام، اهداف امام حسین علیه السلام را تحقق بخشید
کد 3651
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 05 دی 1393 - 3 ربيع الأول 1436

 

 
 
 
    
 
 
روز یکشنبه 28 ماه صفر 1436ق (30/9/1393) طبق معمول سنوات گذشته، گردهمایی عظیم سوگواران نبوی، با حضور انبوه مؤمنان سوگوار اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام، به مناسبت سالروز شهادت مظلومانه رسول اکرم صلی الله علیه وآله، در بیت مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در شهر مقدس قم برگزار شد و در این محفل بزرگ مرجع عالیقدر به ایراد بیانات ارزشمندی پرداختند.

ایشان در ابتدا سه مصیبت بزرگ شهادت رسول خدا، امام مجتبی و امام رضا صلوات الله علیهم اجمعین را به پیشگاه حضرت ولی عصر امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، تمام مؤمنان و مسلمانان و مردم تحت ستم جهان تسلیت گفتند و درباره ی تاریخ صحیح شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام فرمودند: بزرگان از فقهاء و مراجع شیعه، مانند: مرحوم شیخ انصاری، مرحوم میرزای شیرازی، مرحوم میرزا محمد تقی شیرازی، مرحوم حاج شیخ عبدالکریم حائری (مؤسس حوزه ی علمیه ی قم) و جز آنان روایت صحیح تاریخ شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام را هفتم ماه صفر دانسته اند.

سپس آیت الله العظمی شیرازی در ادامه فرمودند: حضرت زهرا سلام الله علیها در شهادت حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله مطالبی فرموده اند که بایسته ی توجه فراوان است و از نظر محتوا و عمق با یکصد جلد کتاب برابری دارد. لذا بارها به پیروی از اهل بیت عصمت و طهارت که توصیه به این مطالب نموده اند، جوانان پسر و دختر را به حفظ، تدبر و بررسی این خطبه دعوت کرده ام.

حضرت زهرا سلام الله علیها در فرازی از این خطبه فرموده اند: «فجعل الله طاعتنا نظاماً للملة وامامتنا اماناً للفرقة؛ خدای متعال فرمانبرداری از ما را وسیله ی نظام مندی و امامت ما را امان از تفرقه و پراکندگی امت اسلامی قرار داده است» و مراد آن حضرت از طاعت و امامت در این فراز، اطاعت از چهارده معصوم و امامت آنان است، یعنی یکپارچگی امت اسلام به فرموده ی حضرت زهرا سلام الله علیها فقط یک راه دارد، آن هم اطاعت از چهارده معصوم علیهم السلام، قبولی امامت آنان و پیروی از آموزه ها، اعمال، سیره و تقریراتشان بوده و این ظهور در حصر دارد، یعنی تنها و تنها راه، همین است.

مرجع عالیقدر افزودند: در زمینه ی تبیین این معنا همگی تکلیف داریم، البته هر شخص به حسب توانمندی خود، اما در نهایت این مسئولیت بر عهده ی ماست و مخاطب این آموزه ی معصوم هستیم که می فرماید: «کلکم راعٍ وکلکم مسئولٌ عن رعیته؛ همگی تان ـ شرعاً ـ حکم سرپرستان را داشته و نسبت به دیگران مسئولید».

در این جا می خواهم دو مطلب را بیان کنم:

یکی این که به عنوان وظیفه از تمام افرادی که در این دو ماه محرم و صفر به هر نحوی در امر ابراز دوستی نسبت به اهل بیت علیهم السلام خدمت و فعالیت کرده اند تشکر کنم و دعاگوی آنان باشم، زیرا در روایات متعددی آمده است که دعا برای آنان که در مناسبت های سوگواری به زیارت امامان معصوم رفته و هر نوع خدمتی که بتوانند ارائه دهند، مستحب است.

امام صادق علیه السلام در این معنا فرمودند: هر که به زیارت امام حسین علیه السلام برود «یدعو له رسول الله، وعلی، وفاطمة، والأئمة؛ رسول خدا، حضرت علی، حضرت فاطمه و ائمه علیهم السلام برای آنان دعا می کنند».

همچنین آن حضرت فرموده اند: «من یدعو لزواره علیه السلام فی السماء أکثر ممن یدعو لهم فی الأرض؛ آنان که در آسمان برای زائران امام حسین علیه السلام دعا می کنند، بیش از آنهایی هستند که در زمین برای آنها دعا می کنند»(بحارالانوار، ج98، ص52، حدیث1).

البته باید توجه داشت که چهارده معصوم علیهم السلام از تمام آسمانیان و زمینیان مهمتر و برترند و به همین جهت دعایشان نیز برتر است.

مرجع عالیقدر افزودند: اجر و ثواب شخصی که به زائر خدمت کند بیشتر بوده زیرا امام باقر و امام صادق علیهما السلام فرموده اند شخصی که به زائر خدمت کند، از زیارت خود زائر برتر و افضل است. به عنوان مثال، زمانی آن حضرت به یکی از زائران که به دلیل خدمت به سایر زائران کمتر توانسته بود به زیارت برود، فرمودند: «أنت أعظمهم أجراً؛ پاداش تو از آنان اعظم است».

با وجود حوادث خونین و مشکلاتی از قبیل: سر بریدن ها، انفجارها، ایجاد رعب و وحشت ها و دیگر امور آن هم به نام اسلام که غرب و شرق و مزدورانشان، در عراق به راه انداختند، بر رغم همه ی این موانع در زیارت اربعین امسال مراسمی بی نظیر برگزار شد که در زمان حاضر مانند نداشته و در آینده ادامه خواهد داشت و دیدیم که جمعیت چند ده میلیونی از سراسر عراق و جهان و حتی از پیروان ادیان غیر اسلامی از داخل و خارج عراق در آن حضور یافته، به زیارت امام حسین علیه السلام شتافتند. اگر امروزه از حضور چند ده میلیون در مراسم اربعین امام حسین علیه السلام صحبت می شود، ان شاء الله در آینده چند صد میلیون در این مراسم شرکت خواهند کرد، لذا بنده بنا به وظیفه ی شرعی دعاگوی همه ی زائران هستم و از ایشان قدردانی می کنم، حتی افرادی که نتوانسته اند به کربلا بروند، ولی به نام اربعین و به منظور بزرگداشت این مناسبت حسینی در شهرهای خود در کشورهای اسلامی و غیر اسلامی در روز عاشورا و اربعین پیاده روی کردند و البته اقدام آنان سبب هدایت و مستبصر شدن بسیاری از فرهیختگان و تحصیل کردگان غیر مسلمان شده است. و خود با عده ای از همین راه یافتگان به سوی شاهراه هدایت دیدار داشته و این مراسم حسینی را دلیل مسلمان شدنشان معرفی نمودند.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی در ادامه فرمودند: مطلبی را در این جا لازم می دانم بازگو کنم و آن این است که طائفه ای غیر مسلمان در یکی از کشورهای غیر اسلامی سالانه مراسمی به عنوان یک زیارت دینی برگزار می کنند. این مراسم از سوی ماهوراه ها به طور کامل پوشش داده می شود و حتی برخی کشورهای اسلامی آن را پوشش خبری می دهند، اما خیلی ها از مراسم اربعین امام حسین علیه السلام هیچ گزارشی نداده و یا بسیار اندک و گذرا بوده است. بنا به گزارش های خبری و مطبوعات در دسترس و در کشورهای اسلامی، در ایام برگزاری مراسم یادشده نرخ ها را به صورت چشمگیر پایین آورده و همه چیز حتی بهای خدمات حمل و نقل، هتل و مسکن نیز ارزان می شود. جالب توجه این که افراد ممنوع الخروج و حتی زندانی ها نیز با سپردن تعهد یا معرفی ضامن می توانند برای حضور در این مراسم از کشور خود خارج شوند و دولت های مربوطه حق ممانعت ندارند، زیرا این مطلب را قانون بین المللی امضا نموده است.

سپس ایشان افزودند: نکند ما نسبت به زیارت و زوار امام حسین علیه السلام که سر آمد همه ی مراسم های دینی دنیا و آخرت است، کمتر از آن طائفه غیر مسلمان و آن دولت غیر اسلامی عمل کنیم و یا خدای ناکرده بر عکس رفتار کرده و نرخ ها را اضافه کنیم و سودجویی نماییم که این یک نوع بی وفایی بلکه جفا است به زائران، زیارت و صاحب زیارت.

آنگاه ایشان ضمن تشکر از تمام افرادی که زمینه ی حضور چندین میلیونی زائران در شعائر مقدس اربعین حسینی را فراهم کرده و به نحوی در این امر شریک و سهیم بودند، فرمودند: خدای متعال اراده فرموده این شعائر مقدس، در دنیا و آخرت مقدس باشد.

در زمانی در یکی از کشورها بودم که یکی از علمای عامه از من پرسید: از کجایی؟ گفتم: از سرزمین مقدس کربلا، او گفت: واژه ی مقدس خیلی بزرگ و سنگین است و زمین را مقدس نمی خوانند! گفتم: زمین کربلا را مقدس می خوانند زیرا اگر کربلا و صاحب کربلا امام حسین علیه السلام نبود، امروز در این جا نماز نمی خواندی. باید دانست و پذیرفت که ماندگاری اسلام به سبب فداکاری امام حسین علیه السلام است. با یکدیگر گفتگو و بحث کردیم و او که معاند به نظر نمی رسید سکوت کرد و شاید هم تحت تأثیر قرار گرفت.

معظم له افزودند: مطالب و حقایق فراوانی بر خیلی ها پوشیده است و بسیاری از مردم ناآگاهند، لذا افرادی که توان تبلیغ و رساندن حقایق را دارند در این معنا مسئول هستند و از این که در این راه کوتاهی یا بی توجهی کنند مورد بازخواست قرار خواهند گرفت. پس باید بر پایه ی مسئولیت ها و توانمندی ها تبلیغ شود تا قدسیت این سرزمین و قدسیت شعائر مرتبط با آن برای جهانیان روشن گردد و همگان دریابند که زائر امام حسین علیه السلام مقدس بوده و خدمت به زائران آن حضرت نیز مقدس است و این که این امور هر جا که باشد تماماً شعائر خداست، چراکه تجلیل از امام حسین علیه السلام است و در نتیجه تجلیل از اسلام، تجلیل از رسول خدا صلی الله علیه وآله و تجلیل از خداست. رسول خدا صلی الله علیه وآله در این باره فرموده اند: «من زار الحسین بکربلاء کان کمن زار الله فی عرشه؛ زائری که امام حسین را در کربلا زیارت کند، چنان است که خدا را در عرش زیارت کرده است» و در ادامه ایشان افزودند: این بیان به یک یا دو روایت یا به نقل از راویان شیعه محدود نیست، بلکه غیر شیعیان نیز آن را نقل کرده اند.

در واقع خدای عزوجل از امام حسین علیه السلام زیارت، زائر و هرچه با آن حضرت مرتبط است تجلیل فرموده است. کم و بیش دیده و شنیده اید ـ که عین واقعیت هم هست ـ مردم از تمام اقشار در این دستگاه و مناسبت اربعین شرکت و خدمت کرده اند و البته بیشتر افرادی که به خدمت زائران و انفاق در راه امام حسین علیه السلام پرداختند از طبقه ی فقیر جامعه هستند. از میان آنان افرادی بوده اند که گفته شد مالی نداشتند نثار حضرت و زوّار حضرت کنند جز خانه ی مسکونی خود و آن را فروخته و پول آن را هزینه ی پذیرایی از زائران پیاده ی اربعین حسینی کرده اند. این افرادِ کم بضاعت حتی با فروختن منزل مسکونی خود وفا و علاقه ی خود را به امام حسین علیه السلام و اهل بیت عصمت و طهارت، به ویژه امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف نشان داده اند.

آنگاه ایشان خطاب به جوانان فرمودند: ضعفا کار خود را انجام داده و نوبت به نیرومندان و اغنیا رسیده که جوانان در آن سر آمدند و در روایت آمده است که می فرماید: «یعجبنی رأی الشیخ وجَلَدُ الغلام؛ نظر حکیمانه ی سالخوردگان و تلاش و پشتکار جوانان را خوش می دارم».

بنابراین باید بی تفاوت نبوده و هرچه در توان دارند در ایام اربعین حسینی به کار گرفته و در این مسیر به امام حسین علیه السلام و زائران حضرت وفاداری و فداکاری خود را در خدمت رسانی نشان دهند و از حکومت ها بخواهند که برای رفاه زائران همه گونه تسهیلات، خدمات و همکاری را انجام دهند تا اگر در جایی از این کره خاکی حتی یک مشتاق زیارت امام حسین علیه السلام وجود داشته باشد بتواند به زیارت حضرت برود و مطمئن باشند که آن موجب خیر دنیا و آخرت آنان خواهد شد.

سپس معظم له به مطلب دوم پرداخته و فرمودند: مطلب دوم این است که خدای متعال جهت شهادت امام حسین علیه السلام به حضرت پاداش بی مانند داده که از جمله ی آن: شفاء را در تربت حضرت، امامان معصوم را از نسل ایشان و استجابت دعا را زیر قبه ی حضرت قرار داده و ویژگی های بسیار دیگری که قابل شمارش نیست، این پاداش ها همه برای یک مطلب بوده و آن ماندگاری و جاودانگی اسلام و قرآن، حاکم و فراگیر شدن اخلاق و فرهنگ قرآن و اهل بیت است که شهیدانی همانند رسول خدا صلی الله علیه وآله، حضرت علی، فاطمه ی زهرا و حضرت محسن و امام مجتبی علیهم السلام در راه آن نیز به شهادت رسیدند.

شاهد این مطلب فرازهایی از زیارات مخصوص امام حسین علیه السلام بوده که زیارت اربعین یکی از آن هاست. در بخشی از این زیارت می خوانیم: «وبذل مهجته فیک لیستنقذ عبادک من الجهالة، وحیرة الضلالة؛ و حضرت خون مُهجه خود را در راه خدا نثار کرد تا بندگان خدا را از نادانی و سرگشتگیِ گمراهی رهایی بخشد».

مرجع عالیقدر افزودند: آنچه در این بخش از زیارت اربعین آمده است، هدف امام حسین علیه السلام بوده که هنوز به طور کامل تحقق نیافته، بله به صورت کم و بیش در جامعه دیده می شود و آن هم به برکت امام حسین علیه السلام و شعائر حسینی و برپا کنندگان و پیروان آن از نیاکان: پدران و مادران و اجداد ما، که خدا جزای خیر به آنان دهد که ما را در این راه قرار داده و از سرگشتگی و جهالت رهایی بخشیده اند. پیمودن این راه و همچنین تحقق بخشیدن به آن، البته سختی هایی دارد، ولی با تحمل و تعامل خوب می توان آن را پشت سر گذاشت. رسول خدا و اهل بیت عصمت و طهارت در راه تبلیغ اسلام، بدرفتاری و آزارهای فراوانی دیدند، اما با سعه ی صدر و اخلاق خوب مردم را در شاهراه هدایت قرار دادند. حر بن یزید ریاحی راه را بر امام حسین علیه السلام بست و حضرت را ـ به ظاهر ـ گرفتار سپاه ابن سعد کرد که به شهادت آن حضرت انجامید، اما توبه کرد و به حق پیوست. زهیر بن قین، وهب و دیگران نیز با هدایت و ارشاد امام حسین علیه السلام به حق پیوستند.

سپس ایشان افزودند: شما جوانان همت کنید و در ده ماه دیگر سال، نیروی معنوی خود را که در دو ماه محرم و صفر به دست آورده اید به کار گیرید و با تشکیل حسینیه های سراسری و برپایی مجالس جهانی و به زبانهای مختلف و زنده دنیا در هدایت و جذب مردم به اسلام بکوشید و هدف والای امام حسین علیه السلام را تحقق بخشید، آیا هیچ وقت فکر کردید، اسلام که زیباترین آئین آسمانی است چرا مردم دنیا از اسلام زده شده اند. حقیقت این است که کنار زدن اهل بیت و سر کار آمدن بنی امیه و بنی عباس و رفتار ضد اسلامی آنان چنین زمینه ای را فراهم کرده است.

چنان که در کتاب های عامه آمده است، آنان که خود را خلیفة الله وخلیفه ی رسول الله می خواندند، در احوالات آخرین فرد از خلفای بنی امیه، یعنی مروان نوشته اند که او بر شخصی خشمگین شد و او را احضار کرد و با انگشتان خود دو چشم وی را بیرون آورد.

و در احوالات معاویه آوردند که او زندانیان سیاسی خود را احضار کرده، دستور می داد دستانش و یا پاهایش را قطع کنند و او را رها کنند تا بمیرد، مُرج عذرا در شام یکی از شاهدان اینگونه ماجراهاست. این ها خود را خلیفة الله، خلیفة الرسول و پیشوای مسلمانان می خواندند ولی به تعبیر قرآن مجید پیشوایانی که به سوی جهنم دعوت می کنند. البته این ها نماز جماعت می خواندند، موعظه می کردند و از تقوا هم سخن می گفتند. امروز نیز پیروان معاویه و مروان در عراق و خارج آن همین جنایات را مرتکب می شوند. از این رو غیر مسلمانان، دلیل و انگیزه ای برای مسلمان شدن ندارند.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی افزودند: باید به مردم دنیا تاریخ نورانی اسلام و عدل حکومت رانی رسول خدا و اهل بیت را برسانیم، تاریخ به افتخار ثبت و ضبط نموده که در دوره ی پانزده ساله ی حکومت رسول خدا صلی الله علیه وآله و امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام عدل و رحمت اسلامی شامل همگی حتی دشمنان اسلام بوده و حتی یک زندانی سیاسی وجود نداشته است با این که رسول خدا دشمنانی خونخوار مانند ابوسفیان داشتند و حضرت علی علیه السلام نیز دشمنانی کینه توز مثل معاویه، و تا امروز نیز این دشمنی ها ادامه دارد، اما هیچ تاریخی با اینکه قلم زنان تاریخ غالباً از پیروان معاویه بودند، وجود حتی یک زندانی سیاسی در حکومت رسول خدا صلی الله علیه وآله و امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام را ثبت نکردند. در مقابل، دنیای امروز و جهان ـ به اصطلاح آزاد ـ که مدعیِ آزادی است ولی چندین میلیون زندانی سیاسی دارد.

وظیفه شرعی ما و شما عزیزان است که به جهان برسانیم که می توان بدون داشتن زندانی سیاسی حکومت کرد، چنان که در حکومت آن دو بزرگوار چنین بوده است. همه ما و شما در این زمینه و در نشر فرهنگ اهل بیت علیهم السلام وظیفه داریم و نسبت به معرفی حکومت اهل بیت علیهم السلام یعنی حکومت اسلام به جهانیان مسئولیم.

آنگاه ایشان به همین مناسبت داستانی را بیان کرده و فرمودند: شخصی که او را استاد دانشگاه در یکی از کشورهای غربی معرفی می کردند و مستبصر شده بود با اینجانب ملاقاتی داشت، به او مسلمان شدنش را تبریک گفته و یادآوری کردم که اسلام دینی است پسندیده و پیامبر اسلام با آن که در بیش از هشتاد جنگ تحمیلی درگیر شدند و امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام سه جنگ فرساینده را پشت سر گذاشتند، اما نه فقط یک زندانی سیاسی نداشتند، بلکه حتی با یک نفر با اجبار و زور رفتار نفرمودند. در مقابل، امروز اگر در جایی جنگی رخ دهد در واقع آغاز بلواست. تاریخ بطور قطع، گذشت و عفو رسول خدا صلی الله علیه وآله و امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام از دشمنان و آتش افروزان جنگ بعد از پایان جنگ را ثبت و ضبط نموده و اینکه به احدی زور نگفته و احدی را نیز طرد نکردند.

در هیچ جای تاریخ نیامده است که پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله سخن تند بر زبان رانده باشند، مگر در لحظات آخر زندگی و در آستانه شهادتشان که اصحاب را به رفتن و ترک آن جا دستور دادند.

آنگاه استاد تازه مسلمان شده گفت: پس چرا در فلان کشور، طایفه ای وجود دارد که پیروان آن با مشکلاتی رو به رو هستند؟ در جواب به او گفتم: این مشکلات را اسلام، پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله و امیرمؤمنان علیه السلام به وجود نیاورده اند، بلکه آن دستاورد مدعیان اسلام و مسلمانی است.

مرجع عالیقدر در ادامه سخنان خود ماجرایی از تاریخ معاصر عراق بیان نموده و فرمودند:

بعثی ها یک بار در سال 1963 میلادی در عراق به قدرت رسیدند و در دوره ی یازده ماهه ی حکومت خود، هرچه در توان داشتند ستم کردند و با یک کودتا از قدرت کنار گذاشته شدند و بعدها، یعنی در سال 1968 میلادی قدرت را دوباره به دست گرفتند و حدود 35 سال حکومت کردند. در دوره ی اول حکومت بعثی ها یک استاد دانشگاه به نام «عبدالرحمن البزاز» که چندین کتاب هم نوشته بود، نخست وزیر عراق شد.

وی در سفری به کربلا آمد و در بقعه ی محل دفن مرحوم والدمان (آیت الله العظمی حاج سید میرزا مهدی حسینی شیرازی قدس سره) که معروف به مقبره شیرازی است با مرحوم اخوی (آیت الله العظمی حاج سید محمد حسینی شیرازی اعلی الله درجاته) ملاقات داشت. در این ملاقات جمعی از علما نیز حضور داشتند. او از مرحوم اخوی پرسید: حکومت ما را چگونه حکومتی می بینید؟

مرحوم اخوی جواب دادند: می دانید هر حکومتی که سر کار می آید وعده هایی به مردم می دهد و مردم منتظر عملی شدن وعده ها می مانند، او گفت: حکومت ما چی؟ مرحوم اخوی جواب دادند: شما تحقق یکی از وعده ها را انگشت گذاشته و نشان دهید.

وزیر که نمی توانست تحقق حتی یکی از وعده ها را نشان دهد دیگر پاسخی برای گفتن نداشت و ساکت شد.

سپس معظم له افزودند: ولی پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله صد در صد وعده های خود را عملی کردند، حضرت که فرمودند: «أتیتکم بخیر الدنیا والآخرة؛ خیر دنیا و آخرت را برای شما به ارمغان آورده ام» همینطور هم بود و شد.

امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام نیز همین گونه عمل کردند و فرمودند: «والله ما کذبت؛ به خدا سوگند دروغ نگفته و نمی گویم» و خود حضرت در گزارش عمل کردشان فرموده اند: «ولعلّ بالحجاز أو الیمامة؛ شاید در حجاز و یمامه (دو نقطه ی دوردست حکومت آن حضرت که از نظر اقتصادی در وضعیت خوبی قرار نداشتند) گرسنه ای باشد» و تعبیر به «شاید» از حضرت نشانگر نبودن حتی یک نفر گرسنه و آن هم در دو نقطه دوردست کشور پهناور اسلامی آن زمان که امکانات بسیار ناچیز و ضعیف بوده می باشد.

مرجع عالیقدر در ادامه سخنان خود فرمودند: ولی امروز در اثر کنار گذاشتن حکومت ها الگوگیری از حکومت رسول خدا و امیرمؤمنان و با وجود امکانات بسیار و نیرومند، آمار رسمی وحشتناکی را می بینیم و می شنویم که در این دنیای مدعی حقوق بشر، فراوانی نعمت، عصر ارتباطات و در حالی که بعضی کشورها گندم را برای تثبیت قیمت به دریا می ریزند «روزانه یکصد هزار نفر از گرسنگی می میرند» و این یعنی نابودی سه میلیون انسان در هر ماه و سی و شش میلیون در یک سال. این فاجعه ی انسانی و بشری بزرگی است، اضافه بر اینکه عامل این مرگ و میر گرسنگی بوده و نه بیماری و جنگ و جز آن. و همان آمار نیز می گوید: «روزانه یک میلیون انسان از سوء تغذیه در رنج هستند».

و در آمار رسمی دیگری توسط روزنامه ای که در یکی از کشورهای اسلامی منتشر می شود آمده بود: «هشتاد درصد مردم این کشور زیر خط فقر قرار دارند».

در حالی که اگر نگاهی به حکومت و کارنامه ی حکومتی رسول خدا صلی الله علیه وآله و امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام بیندازیم می بینیم که چنین مواردی هرچند به صورت ناچیز در عملکرد و قلمرو حکومت آن دو بزرگوار یافت نمی شود.

حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در خاتمه فرمودند: بر همگان، ما و شما است که در راه معرفی اهداف والای امام حسین علیه السلام به جهانیان بکوشیم و جهان و جهانیان را با والایی ها و ویژگی های عدل، رحمت، علوم و فرهنگ اسلام، قرآن، رسول خدا و اهل بیت آشنا کنیم تا دنیا و علی الخصوص مسلمانان روی خوشبختی و سعادت، آقائی و سرافرازی را به خود ببینند و در این صورت است که خواهیم توانست اهداف امام حسین علیه السلام را تحقق بخشیم ان شاء الله تعالی. برای رسیدن به این هدف والا باید از تمام توانمندی های خود استفاده کنیم. خدای تبارک و تعالی همگان را از این توفیق بهره مند فرماید، وصلی الله علی محمد وآله الطاهرین.
 
شایان ذکر است، مجموعه ای از شبکه های ماهواره ای شیعه همزمان، به طور زنده و مستقیم به زبان های فارسی، عربی، انگلیسی، اردو و ترکی بیانات ارزشمند و مهم مرجعیت عظیم الشأن شیعه را تحت پوشش قرار دادند که بدین شرح می باشد:

ـ شبکه جهانی مرجعیت 1، 2، 3، 4؛

ـ شبکه جهانی امام حسین 1، 2، 3؛

ـ شبکه جهانی العقیلة؛

ـ شبکه جهانی ch4teen (چهارده معصوم علیهم السلام)؛

ـ شبکه جهانی الأنوار؛

ـ شبکه جهانی المهدی؛

ـ شبکه جهانی ظهور؛

ـ شبکه محلی حسین tv لکنهوی هند؛

و دیگر شبکه ها.