LOGIN
بیانات
shirazi.ir
ديدار آية الله العظمي شيرازي با جمع کثيري از طلاب و روحانيون حوزه علميه
کد 365
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 20 خرداد 1383 - 20 ربيع الثاني 1425
آية الله العظمي سيد صادق شيرازي صبح امروز (بيستم ربيع الثاني) در ديدار با جمع کثيري از طلاب جوان مدرسه رسول اعظم صلي الله عليه وآله وسلم با اشاره به آيه اي از کلام الله مجيد اظهار داشتند: طلاب و محصلين علوم ديني همواره در دو حالت صعود و نزول قرار دارند يعني يا در اوج هستند و يا در نقطه مقابل آن به سر مي برند.

ايشان افزودند: هنگامي که علم و دانش و درک انسان بالا مي رود اين قدرت يا کنترل شده است که دنيايي را آباد مي کند و يا اين که با استفاده ناصحيح و عدم کنترل جهان را ويران مي سازد.

ايشان در ادامه با اشاره به زندگي عالمان و بزرگان دين تصريح کردند: در احوال شخصيت هاي بزرگ و عالمان ديني آنچه مهم و حائز اهميت مي باشد علت موفقيت آنان در عرصه هاي مختلف زندگي است که چگونه توانسته اند به اين مقامات دست يابند.

آية الله العظمي شيرازي داشتن اخلاص، تلاش نمودن و برخورداري از حسن اخلاق را از رموز موفقيت بزرگان دين و شخصيت هاي برجسته اسلامي برشمرده و افزودند: بعد از حضرات چهارده معصوم عليهم السّلام قطعاً ديگر کسي نمي تواند به مقام و منـزلت آنان دست يابد اما آنچه مسلم است اين که مراحل عالي پس از مرتبه عصمت دست يافتني است و رسيدن به اين مراتب براي هيچ انساني دور از دست رس نمي باشد.

ايشان با تصريح بر اين که اخلاص صفت مهمي است که اگر بنده اي آن را درک نکند قطعاً خداي متعال در هر حالي آن را خواهد ديد گفتند: داشتن اخلاص در تحصيل علم و دانش و طلب رضايت الهي از طريق آن يکي از مهم ترين اين مراتب است.

مرجع تقليد شيعيان جهان در ادامه با تجليل از مقام شامخ مرحوم حاج شيخ عباس قمي افزودند: شيخ المحدثين قمي صاحب کتاب مفاتيح الجنان شخصيتي بودند که در بسياري از مشاهد مشرفه سکونت داشتند اما در عين حال بسيار کم منبر مي رفتند از جمله زماني که در قم بودند به دليل امر تأليف به ندرت منبر مي رفتند. روزي پدر ايشان به وي خطاب مي کند که فلان منبري کتابي در دست داشت که از روي آن حرف هاي خوبي براي مردم مي زد تو هم بيا ياد بگير. وقتي شيخ عباس نام کتاب را مي پرسد متوجه مي شود نام آن کتاب «منازل الآخرة» و تأليف خود اوست اما هرگز اين مطلب را به دليل اخلاصي که در کار و عمل داشتند به روي پدر نمي آورد بلکه مي گويد دعا کنيد تا من هم بتوانم موفق شوم.

ايشان همچنين خاطرنشان ساختتد: عالم بزرگواري کتاب دست نويسي داشتند که شخصي از او تقاضا مي کند تا کتاب را مدتي به او امانت دهد تا مطالعه کرده و به ايشان بازگرداند اما بعد از مدتي شخصي که کتاب را به امانت گرفته بود، آن را با کمي تغيير به نام خود چاپ مي کند.

وي افزود: آن عالم زماني که متوجه اين موضوع مي شوند نه تنها ناراحت نشده و مطلب را به کسي نمي گويد بلکه در رفتار خود با آن شخص نيز تغييري نمي دهد و عده محدودي هم که به اين جريان پي مي بردند، به صورت اتفاقي متوجه موضوع مي شود و اين نشانه داشتن اخلاص در امر تأليف کتاب است که انسان انگيزه او نشر علم و دانش در راه خدا باشد که اگر کتاب به نام او هم تمام نشود برايش چنان اهميتي نداشته باشد زيرا هدف او کسب ثروت و شهرت نيست بلکه نيت کسب رضايت الهي است. ايشان تلاش و پشتکار را از ديگر موارد موفقيت برشمرده و تصريح کردند: هر انساني با تلاش و پشتکار مي تواند به مراتب بلندي دست يابد يعني اگر طلبه اي بخواهد و تصميم بگيرد، با تلاش و زحمت مي تواند از بسياري عالمان و بزرگان دين نيز بالاتر رود.

آية الله العظمي شيرازي در ادامه با اشاره به نقش اخلاص در زندگي و جامعه اظهار داشتند: اخلاق نيکو، گشاده رويي با مردم و عبوث نبودن است که پيامبر گرامي اسلام صلّي الله عليه وآله وسلّم نيز به فرموده خداي متعال در کلام الله مجيد براي اتمام و کمال يافتن مکارم اخلاق مبعوث شدند.

ايشان خاطرنشان ساختند: دو جنبه از اخلاق بيش از جبنه هاي ديگر آن براي طلاب و اهل علم لازم و ضروري است که يکي از آنها تواضع و ديگري عفو و گذشت است زيرا تواضع محبت را زياد کرده و گذشت نيز انسان را از ستيز و انتقام جويي باز مي دارد.

آية الله العظمي سيد صادق شيرازي تصريح کردند: هر انسان بزرگي که به موفقيتي رسيده است اين صفات را نيز داشته و از آنها برخوردار بوده است که البته کاري بسيار مشکل هم مي باشد اما دست يافتني است.

ايشان در پايان افزودند: اهل بيت عليهم السّلام يک راه خو، مطمئن و نزديک براي رسيدن به اين صفات به ما آموخته اند که آن راه، داشتن عزم، اراده و تصميم است چرا که انسان با داشتن اراده هر کاري مي تواند انجام دهد.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.