LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"آية الله العظمي شيرازي:"
داشتن رسالت فرهنگي در جامعه، مهم ترين و ضروري ترين وظيفه است
کد 368
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 24 خرداد 1383 - 24 ربيع الثاني 1425

آية الله العظمي سيد صادق شيرازي شب گذشته (بيست و سوم ربيع الثاني) در ديدار با جمعي از جوانان و مديران مؤسسات فرهنگي ضمن بيان سخناني اظهار داشتند: مهم ترين مسأله در هر امت و جامعه اي، امور فرهنگي است زيرا فرهنگ زيربناي تمامي مسائل ديگر است.
ايشان در ادامه با اشاره به آيه شريفه «هَل يستوي الّذين يعلمون والّذين لايعلمون» افزودند: خداي متعال در اين آيه مي فرمايند: آيا انسان ها و کساني که عالم و آگاه هستند و آناني که مي دانند با کساني که نمي دانند يکسان و مساوي هستند که واضح است اين انکاري ابطالي است که قرآن بيان فرموده است.
معظم له تصريح کردند: فرهنگ مهم ترين مسائل و امور است و اين آيه شريفه نيز يکي از مهم ترين نکات عالم و معجزه کلام الله مجيد است.
مرجع تقليد شيعيان جهان در ادامه سخنان خود اظهار داشتند: امروزه دنيا بر مدار اقتصاد و سياست و فن آوري مي گردد و اين واقعيتي انکار ناپذير است اما در اين ميان فرهنگ است که به عنوان مهم ترين مسائل و زيربنا، هر مجموعه اي را به سمت و سوي خاصي هدايت مي کند.
معظم له در بخشي از سخنان خود خاطرنشان ساختند: در جهان پيشرفته و مدرن امروز بيش از هزار ميليون بت پرست وجود دارد که بسياري از اين افراد انسان هايي فرهنگي، باسواد و اهل علم هستند اما متأسفانه سخت به بي راهه رفته اند، بطوريکه بت پرستان کتاب مقدسي براي خود دارند که سراسر آن مطالب بي اساس و برگرفته از مزخرفات است اما با وجود داشتن چنين کتاب بدون فرهنگ و ضد ارزشي افتخار مي کنند که کتابشان قديمي ترين کتب است.
ايشان ادامه دادند: در بخش هايي از اين کتاب آمده است که اگر فرزندي در خانواده اي متولد شود و يا شخصي از آنها بميرد، تمامي اهل آن خانواده تا چند روز نجس مي شوند و اين نمونه اي از مطالب فراوان بي ارزش و بلکه ضد ارزش اين کتاب است که متأسفانه تبديل به کتاب مقدس ميليون ها نفر شده است.
ايشان افزودند: فرهنگ باطل را تنها با فرهنگ حق و داشتن دليل و برهان و منطق است که مي توان اصلاح کرد چرا که با هيچ چيز جز فرهنگ صحيح نمي توان فرهنگ غلط ديگري را نقد کرد.
معظم له توصيه کردند: مسائل و نکات فرهنگي بايد با بحث و گفتگو و بر پايه منطق مطرح شود که اين روش، سنت و سيره رسول گرامي اسلام صلّي الله عليه وآله وسلّم و اهل بيت عليهم السّلام بوده است که همواره در طول زندگي پر بار خويش بر اين روش تکيه نموده اند.
آية الله العظمي سيد صادق شيرازي خاطرنشان کردند: پيامبر صلّي الله عليه وآله وسلّم هيچ گاه غير مسلمين و حتي يهوديان را مجبور به پذيرش اسلام نکرده و فرهنگ دين خويش را بر آنان تحميل نکردند بلکه نکات فرهنگي و عقيدتي را به صورتي زيبا و جذاب و به طور مکرر مطرح مي ساختند تا سرانجام اثر گذاشته و افراد با ميل و رغبت خويش و با آزادي کامل اسلام و فرهنگ آن را بپذيرند.
معظم له تصريح کردند: در قرآن کريم نيز تأکيد شده است هيچ اجباري در دين نيست زيرا خداي متعال راه هدايت و نجات را از ضلالت و گمراهي جدا ساخته و انسان را مختار گذاشته است تا تحقيق کند و بهترين راه را با آزادي کامل برگزيند و از اين روست که مي بينيم در طول تاريخ افراد بسياري از اديان و مذاهب مختلف به سوي اسلام و تشيّع گرويده اند.
آية الله العظمي شيرازي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به تاريخ زندگي صلاح الدين ايوبي گفتند: وي شخصي است که در طول حکومت خود مرتکب جنايات بسياري شده و انسان هاي بي گناه بي شماري را قتل عام کرده است. اين جنايتکار که شيعيان بسياري را به قتل رسانده دو پسر داشته است که يکي از پسران وي توسط شيعيان هدايت شده و مذهب تشيّع را رسماً مي پذيرد که اين نشانه و اثرات کار فرهنگي است که حقايق را بر افراد آشکار ساخته و موجب تغيير فکر و انديشه مي شود.
ايشان در ادامه انجام رسالت فرهنگي را نيازمند سه شرط دانسته و افزودند: استفاده صحيح از وقت و رساندن پيام اهل بيت عليهم السّلام به تمامي انسان ها يکي از مهم ترين شرايط کار فرهنگي است تا همگان بتوانند از پرتو اين انوار الهي و درياي بي کران بهره مند شده و با حقايق آشنا شوند.
معظم له تصريح کردند: ما شيعيان حامل فکر ائمه اطهار عليهم السّلام هستيم لذا موظيم اين افکار و انديشه هاي ناب را براي همگان آشکار ساخته و مطرح نماييم، حال ديگران مي خواهند بپذيرند يا بر خلاف آن عمل کنند.
ايشان شرط دوم را طرح مطالب درست و صحيح بر شمرده و افزودند: انسان بايد بر صحت عمل کار خويش دقت کند تا همواره در مسير صحيح و صراط مستقيم قرار گرفته و از حرکت در بي راهه بپرهيزد و علاوه بر اين ما نيز بايد براي پي بردن به زيبايي هاي مذهب خويش و افزايش يقين، اديان و مذاهب ديگر را مطالعه کرده و با معارف ناب مذهب خود مقايسه کنيم تا بهتر متوجه شويم از چه مذهب زيبا و عظيمي بهره مند هستيم.
آية الله العظمي سيد صادق شيرازي سوم شرط لازم براي انجام کارهاي فرهنگي را داشتن بيان زيبا و جذاب دانسته و تصريح کردند: بيان مطالب زيبا، جذاب و دل نشين علاوه بر حق بودن آن سبب جذب مخاطب و پذيرش از سوي او خواهد شد، يعني در بيان مطالب و عقايد جداي از زيبايي و صحيح بودن آنها، طرز بيان نيز بسيار تأثيرگذار است.
ايشان در پايان افزودند: اگر انسان با در نظر گرفتن اين سه شرط اقدام به فعاليت هاي فرهنگي کند قطعاً با استعانت و ياري خداي متعال موفق شده و اجر زحمات خويش را خواهد ديد.