LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی:"
با پیوند جامعه به اهل بیت علیهم السلام آن را از طوفان فساد و گمراهی حفظ کنید
کد 3740
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 24 اردیبهشت 1394 - 25 رجب الأصب 1436
 
روز یکشنبه 21 ماه رجب 1436 قمری مصادف با 20/2/1394، جمعی از شیعیان کویت، با حضور در بیت مرجع عالیقدر جهان تشیّع، حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در شهر مقدس قم، با معظم له دیدار کردند.

مرجع عالیقدر در این دیدار، مؤمنان را به مجاهدت با نفس و حفظ معنویّت و پاکی خویشتن و جامعه، از طوفان فساد و امواج تباهی و گمراهی دعوت نموده و فرمودند: تمام سعی خود را برای پیوند دادن جامعه با خاندان عصمت و طهارت علیهم السلام بکار گیرید.

ایشان در ابتدای این دیدار آیه ی ششم سوره ی تحریم: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا قُوا أَنفُسَکُمْ وَأَهْلِیکُمْ نَارًا وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ؛ ای مؤمنان! خود و خانواده خویش را (به وسیله تقوا، عمل صالح و پیروی از اهل بیت علیهم السلام) از آتشی که هیزم آن انسانها و سنگها است نگاهدارید» را عنوان نموده و سپس فرمودند:

مرد و زن مسلمان، به ویژه افراد با ایمان و به طور کلی همگان سه وظیفه بر عهده دارند:

1. پرورش و تهذیب نفس، یعنی با مهار کردن هواهای نفسانی، خویشتن را از عذاب الهی دور و ایمن دارد؛

2. بستگان خود را نیز با پرورش و تهذیب از آتش دوزخ ایمن سازد؛

3. جامعه ی خود را از روستا گرفته تا شهر و در صورت توان منطقه ی خود و حتی جهان را با پرورش و تهذیب از آتش جهنم دور بدارد و این، فرمان عمومی، امر به معروف و نهی از منکر است که مکرراً و با تعبیرهای گوناگون در قرآن کریم و ده ها و ده ها بار در روایات و احادیث شریف وارد شده است.

معظم له در ادامه ی شرح آیه ی ششم سوره ی تحریم، بیان داشتند که آیه کریمه بر دو واجب اولی، یعنی «قُوا أَنفُسَکُمْ وَأَهْلِیکُمْ؛ خود و خانواده خود را نگاهدارید» تأکید فرموده است. آتشی که در آیه بدان اشاره شده سخت سوزاننده و گدازنده و بسیار دردناک است، چرا که انسان آتشِ دنیا را می تواند خاموش کند، ولی در قیامت خود هیزم و سوخت دوزخ است که باید از آن به خدا پناه برد؛ دوزخی که خاک و سنگ نیز بخشی از هیزم آن است.

مرجع عالیقدر افزودند: در حدیث شریف آمده است که وقتی این آیه بر رسول خدا صلی الله علیه وآله نازل شد، آن حضرت آیه را بر مسلمانان تلاوت فرمودند، جوانی از مسلمانان با شنیدن آیه از هوش رفت و بر زمین افتاد، چراکه تحمل تصور آیه را نداشت. پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله برخاسته، نزد آن جوان رفته، دست مبارک خود را بر قلب جوان گذاشتند و آن جوان به هوش آمد. پیامبر رحمت به او فرمودند: «بگو: لا إله إلا الله» و جوان مسلمان آن را تکرار کرد.

در این هنگام رسول خدا صلی الله علیه وآله او را مژده ی بهشت دادند.

این آیه واقعاً بسیار شگفت انگیز است.

معظم له فرمودند: هر انسانی در طول زندگی خود همیشه بر آن است که با سعی و کوشش از بروز بیماری سخت و کشنده در میان افراد خانواده و نزدیکان خود به هر صورتی جلوگیری کند و زندگی خود را از بروز مشکلات سخت و نابسامانی اقتصادی و معیشتی و جز آن ایمن سازد. به همین اندازه باید خویشتن و خانواده خود را از عذاب الهی و آتش دوزخ ایمن سازد، چراکه این کار، فرمان و تکلیف الهی است.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی تأکید کردند: هر انسانی باید ابتدا خود و در مرحله ی بعدی خانواده ی خود و همچنین دیگران را با امر به معروف و نهی از منکر از آلوده شدن به گناه و کارهای حرام و ترک واجبات بازدارد، تا از عذاب الهی و دوزخ ایمنی یابند.

ایشان تأکید فرمودند: ما در ماه پر فضیلت رجب قرار داریم و در پیش روی، ماه های پر فضیلت شعبان المعظم و ماه مبارک رمضان را داریم و این ماه ها بهترین وقت، و طلایی ترین فرصت برای توبه کردن و در نتیجه ایمنی یافتن از کیفر الهی است، لذا بایسته است که به گفتار و کردار خود بیاندیشیم و در آن تجدید نظر کرده و اصلاح نماییم و توجه داشته باشیم که اگر رفتار و گفتار ما، یا گفتار و رفتار یک پدر و مادر، خوب باشد دیگران و همچنین فرزندان نیز از آنان یاد می گیرند.

مهم این است که ایمن سازی تحقق یابد که زمانی با نصیحت و خیرخواهی ممکن است و گاهی با فراهم آوردن فضای پاک و مناسب، مانند: مدارس، دانشگاه ها، حسینیه ها، مجالس و هیئت ها و این، یعنی پیوند دادن افراد با خاندان عصمت و طهارت علیهم السلام است. روشن باشد که ایجاد ارتباط و پیوند میان افراد جامعه به خصوص دختران و پسران جوان با اهل بیت علیهم السلام، با مساجد و حسینیه ها واکسینه و سپری است ایمنی بخش، که قرآن کریم بر آن تأکید دارد و آنان را از گزند امواج فساد و طوفان های گمراهی و نیز از وسوسه های شیاطین انس و جن حفظ می کند.

مرجع عالیقدر افزودند: امروزه اشرار، ستمکاران و مفسدان با استفاده از ابزارهای مدرن و رسانه های نوین می کوشند اعتقادات و اخلاق مردم را فاسد کنند، کانون خانواده ها را درهم فروریزند و میان مردان و زنان مؤمن جدایی اندازند.

بنابراین، مردان و زنان مؤمن باید از این وسایل برای هدایت و ارشاد افراد جامعه استفاده کنند تا ایمن سازی در هر سطحی تحقق یابد. هر فردی در حد توان خود می تواند این وظیفه و مأموریت را با مال، زبان، بیان، قلم، تشویق و جز آن جامه ی عمل پوشانده و پیاده نماید، زیرا سزاوار نیست احدی در این امر کوتاهی کند. توجه داشته باشیم که در فضای سالم و پاک است که افراد صالح، پاک و مفید جامعه پرورش می یابند و طبیعت فضای ناسالم پیدایش و به بار آمدن افراد ناسالم و آسیب رسان به جامعه می باشد، و دختران و پسران جوان قربانیان چنین محیطی هستند.

معظم له در ادامه فرمودند: می بایست در این سه ماه پرفضیلتِ رجب، شعبان المعظم و ماه مبارک رمضان بکوشیم افراد بیگانه با اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام را با این خاندان بزرگ آشنا نموده و پیوند دهیم. کسانی که در حسینیه ها، هیئت های دینی و مذهبی و مساجد حضور می یابند، نیز نیاز دارند که پیوندشان با اهل بیت علیهم السلام بیشتر شود و لازمه ی این امر رفتار و گفتار درست و ملایم و تعامل همراه با اخلاق با آنهاست.

با اندک تأمل می توان دریافت که فساد، در میان مرتبطان با اهل بیت علیهم السلام به مراتب از فسادِ بریدگان از این خاندان پاک کمتر است. اگر آمار گمراهی، فساد، خودکشی، بیماری های روانی را بررسی کنیم، گرفتاران به این مصیبت ها در میان مرتبطان با اهل بیت علیهم السلام بسیار ناچیز است و افراد نمازخوان، شرکت کننده در حسینیه ها و مساجد کمتر با این مشکلات درگیر هستند و همین یعنی بازدارندگی که خدای متعال بدان فرمان داده است.

هر یک از ما باید این آموزه ی الهی را به دیگری یادآوری و بر پایبندی به آن تأکید کند، چنان که خدای متعال در این معنا فرموده است: «وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ؛ و یکدیگر را به حق سفارش کرده و می نمایند»(عصر،3).

حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در پایان، توفیق روز افزون همگان در راه تحقق بخشیدن این آموزه ی نجات بخش الهی را از حضرت احدیت خواستار شدند.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.