LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"آیت الله العظمی شیرازی در جمع طلاب حوزه علمیه کربلا و بغداد:"
علم، تقوا و جهاد برای اهل علم یک ضرورت است
کد 3760
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 20 خرداد 1394 - 22 شعبان المعظّم 1436
 
روز یکشنبه نوزدهم شعبان المعظم 1436ق مطابق با 17/3/94 شمسی، جمعی از فضلا و طلابِ علوم دینی حوزه کربلای معلی و مدرسه علمیه حضرت زهرا سلام الله علیها از بغداد با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در شهر مقدس قم دیدار کردند.
 
معظم له در این دیدار در بیاناتی ارزشمند فرمودند: مطالب سه گانه ی علم، تقوا و جهاد به دو معنای آن (جهاد با نفس و جهاد با دشمن) برجسته ترین ویژگی های پیامبران است؛ در روزگارانِ گذشته علمای اسلام و حوزه های علمیه ی وابسته به اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام در گفتار و رفتار، این سه مطلب را ثابت کرده اند و در حدیث متواتر درباره ی آنان آمده است که می فرماید: «العلماء ورثة الأنبیاء؛ عالمان وارثان پیامبرانند».

ایشان افزودند: با مطالعه ی شرح حال فقها در گذشته ی تاریخ، بسیاری از آنان را می توان یافت که مطالب سه گانه را در خود محقق نموده و به آن عمل کرده اند، مانند شیخ مفید در بغداد و حوزه ی علمیه ی با عظمتش، شریف مرتضی و شیخ طوسی رضوان الله علیهم و نیز حوزه های علمیه ی کربلای معلی، حله، کاظمین و سامرا در دو قرن اخیر، خصوصاً حوزه های علمیه ی ایران، مانند قم مشرف، مشهد مقدس، کاشان و جز آن که در دوره های مختلف پیرو اهل بیت علیهم السلام بوده اند و پایبندی خود را به علم، تقوا و جهاد در دو معنای یادشده از جهاد با نفس و جهاد با دشمن ثابت کرده اند.

مرجع عالیقدر در ادامه فرمودند: با اندک تأمل در زندگی علمی علمای پیرو اهل بیت علیهم السلام درخواهیم یافت مقایسه ی دیگر عالمان با ایشان ممکن نیست، چرا که این بزرگواران در دوران های گوناگون، با علمای بزرگِ پیروِ دیگر ادیان و مذاهب مناقشات و مناظره های علمی داشته اند تا آن جا که دستاورد بسیاری از این گفتگوها را تاریخ ثبت و ضبط کرده است و نتیجه ی این گفتگوها هدایت صدها و صدها تن از کشیشان مسیحی و حاخام های یهودی به دین مبین اسلام بوده که با دل و جان آن را پذیرفتند و اعتقادات، احکام و اخلاق دینی خود را از اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام فرا گرفتند.

معظم له در بیان این معنا فرمودند: ماجرای آیت الله سید محمد باقر قزوینی، علامه سید بحرالعلوم و ماجرای غیر از این دو بزرگوار، به ویژه آنچه در شهر «الکفل» عراق رخ داد در تاریخ ثبت و ضبط شده است. این ماجراها سبب شد تا شماری از حاخام های یهودی، مسلمان و پیرو اهل بیت علیهم السلام شوند و همین امر، بهترین گواه بر جهاد فکری علمای پیرو اهل بیت علیهم السلام است. قیام مردم عراق در سال 1920 میلادی، معروف به «ثورة العشرین» که بر ضد اشغالگران انگلیسی رخ داد و قیام های پس از آن، دلیلی روشن و قاطع بر جهادِ دفاعی آن جهادگر و پرهیزگار جهان تشیع میرزا محمد تقی شیرازی در راه صیانت از محدوده، سرزمین و ناموس مسلمانان بوده و آنچه بیان شد تنها گوشه ای از تاریخ درخشان علمای اسلام است.

مرجع عالیقدر در راهنمایی دیگری در این زمینه، اهل علم و طلاب حوزه های علمیه، به ویژه طلاب جوان را با توصیه به پایبندی به سه مطلب، بر آن تأکید و اصرار ورزیدند:

1. تعبیه و بسیج علمی؛

2. تهذیب نفس و برخورداری از تقوای واقعی؛

3. تقویت و پروراندن روح گذشت و جهاد در خود است.

سپس در ادامه فرمودند: این سه مورد تنها از رهگذر مطالعه، تأمل و اندیشیدن در آیات قرآن کریم و احادیث اهل بیت علیهم السلام که به آن فرمان داده شده است به دست خواهد آمد و هم از این طریق می توان در آینده همانند عالمانِ گذشته به مقام والای آنان، کوه سر به فلک کشیده ی دانش و قله نشین تقوا دست یافت و در عرصه ی گذشت و جهاد فکری و دفاعی، مردم را رهبری کرد.
 
حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی افزودند: در این زمینه به طلاب علوم دینی، به ویژه طلاب جوان مؤکداً سفارش می نمایم که شرح حال علمای گذشته را مطالعه کنند تا از تجربیّات زندگیِ آنان استفاده و در آینده همانند آنان شوند و توجه داشته باشند که قرآن کریم به مطالعه و خواندن سرگذشت پیشینیان تشویق و بر آن تأکید کرده، می فرماید: «لَقَدْ کَانَ فِی قَصَصِهِمْ عِبْرَةٌ؛ در سرگذشتهای آنها درس عبرتی است»(یوسف/111).
 
ایشان خطاب به طلابِ علوم دینی عراقی فرمودند: عراقِ امروز و عراقِ آینده و جامعه امروز و آینده بیش از گذشته به عالمانی قله نشین در علم و تقوا و برخوردار از روح گذشت و جهاد نیاز دارد تا همانند گذشته، یعنی روزگار حکومت عدل امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام شاهراه هدایت مردم باشد؛ هموکه از محل حکومت خود جهان اسلام را رهبری کرد. البته در آینده، یعنی هنگام ظهور مهدی موعود حضرت بقیة الله الأعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف چنین خواهد شد و حضرت از عراق، جهان را رهبری خواهند نمود، ان شاء الله تعالی.
 
بنابراین نیازِ عراقِ امروز به چنین عالمانی، از عراق گذشته به مراتب بیشتر و بیشتر است، چنان که نیاز به استفاده از اسلامِ بیان شده از زبان رسول خدا و اهل بیت علیهم السلام برخواسته از عراقِ امروز و عراقِ فردا نیز بیشتر خواهد بود.

حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در خاتمه توفیق روز افزون همه طلاب علوم دینی را از درگاه الهی مسئلت نمودند و برای ظهور امام عصر ارواحنافداه و نجات مظلومان عالم دعا کردند.

گفتنی است که فرزند مرجع عالیقدر، حجت الاسلام والمسلمین حاج سید حسین شیرازی نیز در جمع میهمانان، سخنانی ایراد نمودند و طی آن، اهل علم را بر ضرورت برخورداری از تواضع، همت بلند و نوآوری، تأسی به قرآن کریم و احادیث چهارده معصوم و سیره ی علمای گذشته فراخواندند.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.