LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"آیت الله العظمی شیرازی دام ظله در جمع مؤمنانی از کشور کویت:"
معیار برتری در نزد پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه وآله خوش اخلاق بودن است
کد 41397
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 11 آذر 1402 - 17 جمادى الأولى 1445

در شامگاه شنبه ۳ جمادی الأولی ۱۴۴۵ هجری (۲۷ آبان ۱۴۰۲) جمعی از برادران و خواهران کویتی در بیت مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی دام ظله در شهر مقدس قم حضور یافتند. معظم له در این جمع سخنان ارزشمندی را ایراد نمودند. ایشان در ابتدا سالروز ولادت باسعادت حضرت زینب کبری سلام الله علیها را تبریک گفتند و سخنان خویش را چنین آغاز نمودند:

بسم الله الرّحمن الرّحیم

به مناسبت میلاد خجسته عقیله بنی هاشم، بانوی اسلام، حضرت زینب کبری سلام الله علیها بالاترین مراتب تبریک و شادباش را به ساحت مقدس و رفیع حجت کبری، ولایت عظمی، مولا و پیشوایمان حضرت بقیة الله الأعظم عجّل الله تعالی فرجه الشریف تقدیم می نمایم. همینطور فرارسیدن این روز را به تمام برادران و خواهران در هرجایی از دنیا که هستند، تبریک می گویم و از خدای متعال مسئلت می دارم که به برکت ولادت باسعادت حضرت زینب سلام الله علیها در ظهور حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرماید، و همه بشر، به ویژه برادران و خواهران دینی ما را از مشکلات گوناگون این دوره نجات بخشد.

همچنین از بارگاه خدای متعال خواستارم طاعات و عبادات و زیارت های شما برادران و خواهران را قبول فرماید و آرزومندم که پیشوای ما حضرت امام رضا صلوات الله علیه و خواهر گرامی اش، کریمه اهل بیت، حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها وسیله همه ما در برآورده شدن حوائج دنیا و آخرت باشند.

رسول خدا صلی الله علیه وآله فرمودند: «اَفضَلُکُم إِیمَاناً اَحسَنُکُم اَخلَاقاً؛[1] برترین شما در ایمان، خوش اخلاق ترین شماست».

مرجع عالیقدر در تبیین این روایت نبوی فرمودند: شکی نیست که مرد مؤمن نماز می خواند، روزه می گیرد، حج می رود و حضرات معصوم صلوات الله علیهم را زیارت می کند و همچنین زن با ایمان نماز می خواند، روزه می گیرد، حج می رود و حضرات معصومین صلوات الله علیهم را زیارت می کند. اما معیار برتری مؤمنان در نزد رسول خدا صلی الله علیه وآله فقط زیاد عبادت کردن، زیاد حج رفتن و زیاد زیارت کردن نیست، بلکه معیار همان حُسن خُلق و خوش رفتاری است.

هرگاه یکی از زن و شوهر بیشتر عبادت کند، بیشتر نماز بخواند، بیشتر روزه بدارد، بیشتر حج برود و بیشتر حضرات معصومین صلوات الله علیهم را زیارت نماید، در حالی که دیگری اخلاقش بهتر از او باشد، بدون شک آن دیگری برتر خواهد بود، تفاوتی هم ندارد که شوهر باشد یا همسر. این مقوله نسبت به مادر و دختر نیز همین گونه است و هرکدام که خوش رفتارتر باشد، همان برتر است. و از میان دو برادر نیز بهتر آنی است که خوش اخلاق تر باشد. و همین گونه است میان دو خواهر و میان دو شریک و میان دو همسایه و استاد و شاگرد و فروشنده و خریدار، یعنی بهترین شخص میان آنان کسی است که خوش اخلاق تر باشد.

معظم له در مورد ملاک و معیار بهتر بودن فرمودند: بنابراین، هریک از زن و شوهر سعی کند که خوش اخلاق تر باشد، تا اینکه او در نزد رسول خدا صلی الله علیه وآله گرامی تر باشد، چراکه هرگاه او نزد رسول خدا صلی الله علیه وآله گرامی تر باشد، در نزد خدای متعال نیز گرامی تر خواهد بود. معنای این سخن این است که آن شخص برتر زودتر وارد بهشت می گردد در حالی که شخص دیگر باید منتظر بماند تا نوبتش در عرصات محشر برسد. پس مرد باید کوشش کند که خوش اخلاق تر از همسرش باشد، و خانم هم کوشش نماید تا از شوهرش خوش اخلاق تر باشد.

مسلماً راه موفقیت در میان زن و شوهر و هر شخص دیگر برای رسیدن به اخلاق نیکوتر، همان عزم قوی تر، اراده قوی تر، تصمیم قوی تر و تحمل بیشتر بر مشکلات است.

مرجع عالیقدر در ادامه خطاب به میهمانان گرامی فرمودند: بر این اساس، شایسته است که یکی از نتایج مفید زیارت حضرت امام رضا صلوات الله علیه و کریمه اهل بیت، حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها برای شما اخذ تصمیم، اراده و عزم راسخ در این زمینه باشد، به این گونه که هریک از شما برادران و خواهران تصمیم بگیرد اخلاق بهتری نسبت به سایر اعضای خانواده، مانند: پدر، مادر، خواهر و برادرش، داشته باشد، و همین طور است میان زن و شوهر.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی دام ظله در پایان سخنان خود فرمودند: زمانی که انسان عزم راسخ داشته باشد، موفق خواهد شد. در روایت زیبایی از حضرت امام کاظم صلوات الله علیه آمده است: «فَإِنَّمَا هِيَ عَزمَةٌ»، یعنی مهم در زندگی همان عزم، اراده و تصمیم است. پس همه تان باید صاحب عزم قوی باشید. در این صورت موفق خواهید شد. از خدای متعال مسئلت می نمایم که زیارت و طاعات و عبادات همه شما و ما را قبول فرماید.

وصلی الله علی سیدنا محمد وآله الطاهرین

[1]. حسن بن علی بن شعبه حرّانی، تحف العقول، ص38.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.