LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"آیت الله العظمی شیرازی خطاب به مستبصر ایتالیایی:"
زندان، اجبار، فقر و جهل در اسلام جایی ندارد
کد 4197
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 09 خرداد 1395 - 22 شعبان المعظّم 1437
 
 
در روز 29 ماه رجب 1437ق یک شهروند ایتالیایی که به تازگی به مذهب تشیع گرویده بود به همراه خانواده خود در شهر مقدس قم با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی دیدار کرد و مورد استقبال معظم له قرار گرفت.

در این دیدار، مرجع عالیقدر پس از تبریکِ گرویدن میهمان مستبصر به دین اسلام، خطاب به میهمانان خود فرمودند: بدانید که دین اسلام از پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله و امیرمؤمنان امام علی علیه السلام پا گرفته است. در اینجا به اختصار سه ویژگی از خصوصیات اسلام را بیان می کنم و از شما می خواهم که در آینده، هرچه بیشتر در این باره مطالعه و تحقیق کنید.

ایشان ادامه دادند: سه ویژگی مورد نظر عبارت است از:

1. اجبار و واداشتن به کاری که توأم با زور باشد در اسلام وجود ندارد و اگر در کشورهای اسلامی برخی از مسلمانان دست به چنین کاری بزنند، مطمئناً این اقدام نه از اسلام که از مسلمانان است. پیامبر مکرم اسلام صلی الله علیه وآله ده سال حکومت کردند، ولی در این مدت حتی یک زندانی سیاسی نداشتند، اما امروزه هر جایی از دنیا را بکاویم حتماً زندانی سیاسی خواهیم یافت.

امیرمؤمنان علیه السلام نیز حدود پنج سال حکومت کردند، ولی حتی یک زندانی سیاسی در حکومت ایشان وجود نداشته و تاریخ نیز بر این مطلب گواه است.

2. در اسلام حقیقی یک فقیر هم وجود ندارد و اگر هم ابتداءً وجود داشته باشد، در سایه اسلام، بی نیاز خواهد شد. در اینجا بیان داستانی شایسته و مناسب است. در تاریخ آورده اند که روزی حضرت علی علیه السلام از کوچه های کوفه می گذشتند که شخصی را دیدند در کنار کوچه دست نیاز به سوی مردم دراز کرده است. امام علیه السلام از کسانی که در اطراف ایشان بودند، پرسیدند: این [پدیده] چیست؟

پاسخ دادند: او مردی است مسیحی که سالخورده شده و بیکار است و اندوخته ای ندارد تا با آن روزگار سپری کند، از این رو از مردم کمک می خواهد (گدایی می کند).

ایشان خشمگینانه فرمودند: تا جوان بود و توان داشت از او کار کشیده و به کارش می گماشتید و حال که سالخورده گشته و از پای درآمده است او را وانهاده اید؟!

آنگاه حضرتش از بیت المال مسلمانان حقوقی تعیین کردند که تا آخرین روز زندگی با آن امرار معاش کند.

معظم له در ادامه فرمودند: این داستان نشان می دهد که فقر، جایی در حکومت اسلامی نداشت، لذا وقتی حضرت علی علیه السلام فقیری را در حوزه حکومت خود دیدند تعجب کرده، آن را پدیده ای غیر طبیعی و وصله ای ناجور بر پیکره جامعه اسلامی و اقتصاد اسلامی می شمردند.

امروزه اگر در کشورهای اسلامی فقیران و مستمندان دیده می شوند و وجود دارند، مسئول چنین پدیده ای خود مسلمانان هستند، نه اسلام.

3. علم است و اسلام تنها دینی است که علم و دانش را ارج نهاده و بزرگ می شمارد و این مطلب ادعا نیست، بلکه در قرآن، اسلام و تاریخ پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله کاملاً عیان است.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی در پایان سخنان خود، خطاب به میهمان خود فرمودند: گرویدن تان به دین اسلام که اجبار، اکراه، فقر، جهل و بی سوادی در آن وجود ندارد را به شما تبریک گفته، توفیق روز افزون برای شما و خانواده مکرمتان از خدای متعال خواهانم.