LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی:"
کلید موفقیت هرکس در دستان خود اوست، لذا باید در این راه همت بگمارد
کد 4319
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 05 مرداد 1395 - 21 شوال المكرّم 1437
 
در روز چهارشنبه پانزدهم ماه شوال المکرم 1437ق (1395/4/30) میهمانانی از عراق، از جمله شماری از فضلا و طلاب علوم دینی از حوزه ی علمیه ی نجف اشرف، در شهر مقدس قم با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی دام ظله دیدار کردند.

در این دیدار، معظم له بیاناتی ایراد کرده، طی آن فرمودند: صدها سال قبل بسیاری مانند شما وارد حوزه ی علمیه شده و به تحصیل علوم دینی پرداختند، اما اندک شماری از آنان موفق شدند و به مراتب والای علمی دست یافتند، مانند شیخ طوسی، مقدس اردبیلی، علامه امینی، صاحب جواهر و سید بحرالعلوم رضوان الله علیهم.

این افرادِ اندک، مانند شما جوان بودند که وارد حوزه ی بزرگ نجف اشرف شدند. به راستی چه شد که این تعدادِ اندک موفق شدند، اما دیگر طلاب چنین توفیقی نیافتند؟

ایشان در توضیح این مطلب فرمودند: دلیل اصلی موفقیتِ آنان در گروِ سه چیز بوده است:

1. نسبتِ اخلاص آنان؛

2. نسبتِ فعالیت و آمادگی برای کسب علم؛

3. نسبتِ اخلاق.

درصد خوبی از اخلاص، فعالیت و تلاش بی امان در تحصیل علوم دینی و اخلاق والا در علامه بحرالعلوم، صاحبِ جواهر و شیخ انصاری بود.

ایشان تأکید کرده، خطاب به میهمانان فرمودند: شما از فرصت مجاورت امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام به همان نسبت و درجه استفاده کنید، به امر تحصیل و تهذیب اخلاق و کسب اخلاص، سخت اهتمام ورزید و بیش از پیش تلاش کنید و بدانید که روزگار سپری می شود و اگر کوتاهی شود از آن، تنها افسوس و حسرت برای انسان می ماند. قرآن کریم در این باره می فرماید: «وَأَنْذِرْهُمْ یَوْمَ الْحَسْرَةِ؛ آنها را از روز حسرت بترسان»(مریم/39).

بنابراین بکوشید در شمار افراد موفق قرار گیرید و بدانید که کلید موفقیت در دستان خودِ شماست و از خدای متعال مسألت دارم که شما را یاری فرماید.

ایشان سخنان خود را این گونه به پایان بردند: از خدای سبحان مسألت دارم که بلا را از شیعیان در سراسر جهان، به ویژه در عراق دور بگرداند و در فرج مولا و سرورمان حضرت بقیة الله الأعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف تعجیل نماید.

در همین روز، فعال شیعیِ فرانسوی در عرصه ی دین، مذهب و فرهنگ، آقای معزّ با مرجع عالیقدر دیدار کرد و مورد استقبال ایشان قرار گرفت.

پس از آن که وی گزارشی کوتاه از فعالیت های خود در فرانسه را به اطلاع معظم له رساند، مرجع عالیقدر فرمودند: از مطالعه و پرداختن به تاریخ رسول مکرم اسلام صلی الله علیه وآله و امیرمؤمنان علی بن ابی طالب علیهما السلام و چگونگی حکومت آن دو بزرگوار غافل نشوید.

پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله حدود ده سال در مدینه ی منوره حکومت کردند و عالی ترین مقام حکومتی را در اختیار داشتند. امیرمؤمنان علیه السلام نیز حدود پنج سال حکومت کردند و گستره ی حکومت ایشان بزرگ ترین محدوده ی حکومتی در آن روزگار بود، به این معنا که تا عمق اروپا، عمق افریقا و خاورمیانه، به استثنای سوریه ـ که در دست معاویه قرار داشت ـ امتداد یافته بود و به حسب تقسیمات جغرافیایی آن روز حدود پنجاه کشور امروزی را در بر می گرفت، اما با این گستردگیِ حکومت، حتی یک زندانی سیاسی وجود نداشت و یک نفر هم به جرم سیاسی اعدام نشد و یک تن هم از گرسنگی نمرد. حکومت رسول خدا صلی الله علیه وآله نیز چنین بود، ولی آیا امروزه کشوری را سراغ دارید که یک اعدامی سیاسی یا زندانیِ سیاسی نداشته باشد.

ایشان تأکید کردند: شما باید این حقایق را به گوش جهانیان رسانده و با زبان های گوناگون، از جمله زبان فرانسوی برای جهانیان تبیین کنید.