LOGIN
خبر
shirazi.ir
ترجمه پيام مرجع عالي قدر حضرت آية الله العظمي سيد صادق شيرازي دام ظله العالي به مناسبت حضور جهاني مسلمانان در کربلاي معلا و زيارت حضرت سيدالشهداء عليه السلام در نيمه شعبان سال 1425 ق.
کد 450
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 07 مهر 1383 - 12 شعبان المعظّم 1425
 
حمد و ستايش مختص پروردگار جهانيان است و سلام خدا بر برترين پيامبران، حضرت محمد مصطفي وخاندان پاکش و نفرين خدا بر همه دشمنان اين خاندان باد.

خداي تبارک وتعالي مي فرمايد: «ونريد أن نمن علي الذين استضعفوا في الأرض ونجعلهم أئمة ونجعلهم الوارثين؛(1) وخواستيم بر کساني که در [آن] سرزمين فرودست شده بودند منّت نهيم و آنان را پيشوايان [مردم] گردانيم، و ايشان را وارث [زمين] کنيم».

خداي جل وعلا روز نيمه شعبان را از خوبي هاي بسيار و نعمت هاي جامع برخوردار فرمود، از ديرباز آن را به عنوان روز آمرزش و رحمت بندگانش برگزيد و آن را زاد روز خاتم اوصيا مولا و سرورمان حضرت حجة بن الحسن العسکري، امام مهدي (عجل الله تعالي فرجه الشريف) قرار داد. خدا آن حضرت را در بيشتر ابعاد وجودي و رفتاري استثنايي قرار داده است. چگونگي ولادت، شباهت هاي گوناگون و در ابعاد مختلف حضرتش با پيامبران، زندگي و سختي ها و رنج هايي که در طول روزگار با آن رو به رو بوده اند، قرار گرفتن مردم در آزمون هاي سخت و گوناگون و پياپي که از سوي خداي متعال در اين زمان رقم خورده است و ظهور او و برپايي حکومت عدل الهي در زمين توسط آن حضرت، تبلور اين استثناهاست.

فرا رسيدن ميلاد خجسته امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف را به تمام مسلمانان تبريک مي گويم؛ امامي که خداي منان او را براي عزت مؤمنان و برقراري عدل در سراسر گيتي قرار داده است، تا با وجود با برکتش نادرستي ها و کجي ها زدوده شده و خوبي ها و فضيلت ها همگان را در بر گيرد، بي نيازي ها جايگزين فقر و بينوايي شود، امنيت چهره ي ترس را از ميان بردارد و ملت ها از چنان آرامش و خير و رفاهي برخوردار شوند که هرگز آن را لمس نکرده بودند.

خداي عزوجل چنين روز مبارکي را به زيارت حضرت سيد الشهدا عليه السلام اختصاص داده است و ميليون ها مسلمان از شهرهاي مختلف عراق و ديگر کشورهاي سراسر جهان به قصد زيارت حضرت سيد الشهدا عليه السلام در شهر مقدس کربلا گرد مي آيند و نيز «تمام پيامبران از جمله پيامبر گرامي اسلام صلي الله عليه وآله همه ساله براي حضور در اين روز در کربلا از خداي عزوجل اذن گرفته، خداي متعال نيز ايشان اذن داده، همه در يک جا و يک روز جمع شده، حضرت امام حسين عليه السلام را زيارت مي کنند».(2)

به همين مناسبت شايسته است مسلمانان سراسر جهان مطالب ذيل را مورد توجه قرار دهند:

ابتدا: فرهنگ اهل بيت عليهم السلام است که قرآن به پاي بندي به آن فرا خوانده و فرهنگ اهل بيت عليهم السلام نيز به قرآن، کتاب سعادت بخش فرا مي خواند و بايد توجه داشت که هيچ يک بر ديگري پيشي نگرفته و نسبت به يکديگر کاستي يا فزوني ندارند، چه اين که حضرت رسول اکرم صلي الله عليه وآله در مناسبت هاي مختلف بر اين امر تأکيد مي فرمودند.

حضرتش در آخرين روزهاي حياتشان اين مطلب را با مردم در ميان گذاردند و به خانه بازگشته، پس از اندک زماني به ديدار يکتا معبودش شتافت. آن حضرت در جمع مسلمانان فرمود: «أيها الناس، إني ترکت فيکم أمرين لن تضلوا ما تمسکتم بهما، کتاب الله وأهل بيتي، فإن اللطيف الخبير قد عهد إليّ أنهما لن يفترقا حتي يردا عليّ الحوض کهاتين (وجمع بين سبابتيه) لا کهاتين (وجمع بين سبابته والوسطي) لأنّ إحداهما قدام الاُخري[أطول من الأخري]، فتمسکوا بهما لا تضلوا ولا تولوا، لا تقدموهم فتهلکوا؛(3) اي مردم، دو چيز ميان شما بر جاي مي گذارم که چون به آن دو چنگ اندازيد گمراه نخواهيد شد: کتاب خدا و اهل بيتم. همانا [خداي] لطيف و آگاه مرا با خبر کرد که اين دو از يکديگر جدا نخواهند شد تا در کنار حوض [کوثر] بر من وارد شوند، مانند اين دو ([سپس حضرت] دو انگشت اشاره دو دست خود را به هم چسباند) [وفرمودند:] نه مانند اين دو (و انگشت اشاره و انگشت مياني خود را به يکديگر چسباند) چرا که يکي از اين دو بر ديگري پيشي گرفته است، پس به آن دو چنگ اندازيد تا گمراه نشويد و [از آن دو] روي برمتابيد [ومبادا] بر آنان پيشي گيريد که هلاک خواهيد شد».

لذا سزاوار است که فرهنگ اهل بيت عليهم السلام را با تماميت آن، يعني: عقايد، اخلاق وآداب، احکام و تشريع آن، با استفاده از تمام امکانات به جهانيان رساند و گستراند تا همگان از خير دنيا و آخرت بهره مند شوند.

دوم: معضلات اجتماعي است که در انحرافات فکري، پيدايش فرقه هاي ضاله، مواد مخدر ويرانگر، متلاشي شدن کانون خانواده، رها شدن جامعه، فساد اخلاقي که روز به روز رو به وخامت بيشتري مي نهد، چهره نموده است؛ معضلاتي که بيش از گذشته جهان را تهديد به نابودي مي کند. اکنون به منظور جلوگيري از وخيم تر شدن اوضاع و يافتن راه حل مناسب همگان بايد کمر همت بسته، آنچه در توان دارند به کار ببندند که يکي از راه کارها، تأسيس انجمن ها، سازمان و مؤسسه هايي براي يکايک موارد پيش گفته شده، مي باشد.

سوم: نسل جوان است که اميد فردا و سازندگان آينده تمام جوامع بشري هستند. نظر به تأثيري که اين قشر بر جامعه دارد، امام صادق عليه السلام نسبت به آنان سفارش فرمود و بر توجه به آنان تأکيد نموده، درباره ي آنان به مؤمن طاق فرمود: «عليک بالأحداث فإنهم أسرع إلي کل خير؛(4) از جوانان غافل نشويد، چرا که آنان به [کارهاي] خير شتابان روي مي کنند».

لذا اگر به طور صحيح جهت داده شوند، زندگي خود و ملت خويش را به بهشت تبديل خواهند کرد و اگر ـ خداي ناکرده ـ در مسير گردباد انحرافات فکري و رفتاري، بي پناه رها شوند، زندگي جهنمي ـ که همه را در ميان خواهد گرفت ـ رقم خواهد خورد.

چهارم: موضوع زن در اسلام موضوع مهمي است، زن و مرد مکمل يکديگر و واژه ي «انسان» را معني مي بخشند. وانگهي اميرالمؤمنين عليه السلام او را «گل» خوانده و آخرين سفارش شده پيامبر صلي الله عليه وآله و اميرالمؤمنين عليه السلام است، اما متأسفانه گاهي نسبت به زن سخت گيري ظالمانه اعمال شده و زماني با زور و تحميل، زن را به کاري که در شأن زن نبوده و نيست، واداشته اند و در هر دو صورت زنان مورد ستم قرار گرفته اند.

مطلب مهمي که زنان بايد بدان توجه داشته باشند الگوگزيني مناسب است که بهترين الگو براي تمام مراحل زندگي بانوان صديقه ي طاهره حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها و دختر والا مقامش، عقيله ي بني هاشم حضرت زينب کبري سلام الله عليها ست. چه خوب است که بانوان در مقام دختر، خواهر، همسر، مادر و پرورش دهنده نسل ها، آن دو بانوي گرامي را در زندگي فردي واجتماعي خويش الگو قرار دهند.

مسلمانان نيز نسبت به (زن) بر پايه آنچه قرآن کريم بر آن تأکيد داشته و پيامبر صلي الله عليه وآله و امامان عليهم السلام در زندگي خود عملي کرده اند، حرمت او را رعايت کنند و او را در جايگاه مناسب و شايسته شأنش قرار دهند.

پنجم:  جهان اسلام ومسلمانان امروزه در جاي جاي دنيا خيزشي همه جانبه را لمس مي کنند و از هر سو با چالشي خصمانه و خشونت بار روبه رو هستند. از اين رو مسلمانان بايد به رشته محکم اسلام و قرآن و عترت پيامبر صلي الله عليه وآله به عنوان دو ريسمان پيوند دهنده ي ميان خدا و خلق _که پيامبر صلي الله عليه وآله بر آن تأکيد فرمود _ چنگ اندازند تا تمدن و فرهنگ اسلام را از نو به پا نموده، خود را از خطرات چالش هاي ظالمانه رهايي بخشند. در اين راستا مطالعه کتاب هاي: الصياغة الجديدة (ساختاري نو)، السبيل إلي إنهاض المسلمين (راهي به سوي خيزش مسلمانان)، ممارسة التغيير (راهبردهاي اصلاحات) وطريق النجاة (راه رهايي) (5) کارآمد و مفيد است.

ششم: قضيه عراق مظلوم و خونين است که بين گذشته پر رنج و سخت و خودکامگي و آينده توأم با آزادي و رهايي قرار گرفته است البته نبايد فراموش کرد که هم اسلام، هم پيروان أهل بيت پيامبر صلي الله عليه وآله و هم خود عراق دشمناني سرسخت دارند که نمي خواهند ملت مقاوم و شريف عراق روي آسايش را ببيند، لذا مي کوشند تا با استفاده از ابزارهاي: سياسي، نظامي، فرهنگي و... کام اين ملت را تلخ کنند.

بنابراين سزاوار است که ملت بيدار و هوشيار عراق چند نکته را مد نظر قرار دهد:

الف) تمدن و فرهنگ اسلام که قرآن کريم بر آن تأکيد داشته و پيامبر صلي الله عليه وآله و اميرالمؤمنين عليه السلام در دوران حکومت عدل گستر خود، آن را عملي کردند، بي مانند و منحصر به فرد است. بنابراين شيوه و روشي عراق امروز و عراق فردا را به سامان مي رساند که در زمان حکومت اميرالمؤمنين عليه السلام آن را سامان داد؛ عراقي که جزئي از گسترده ترين و قوي ترين حکومت، يعني أميرالمؤمنين عليه السلام بود که امروزه به ده ها کشور با مرزهاي جديد جغرافيايي تقسيم شده است. حال اگر اميرالمؤمنين عليه السلام را در ميان خود نداريم، آموزه ها، شيوه هاي حکومتي و تاريخ درخشان او را _ که مي تواند قانون اساسي و نظام نامه ي حکومتي باشد _ در اختيار داريم.

ب) عمده ي کشورهاي جهان امروز بر اساس نظر اکثريت اداره مي شود که انتخاب رئيس جمهور، پارلمان دولت و نيز ديگر موارد سياسي و اجتماعي با رأي اکثريت ملت هاي بزرگ و کوچک صورت مي گيرد. بنابراين نبايد عراق در فراز و نشيب چالش ساختگي جهاني از اين اصل مستثنا شود و البته بايد افزون بر لحاظ داشت اکثريت، حقوق اقليت ها را به طور کامل به آنان داد. همچنين بايد تمام لايه هاي: اجتماعي، قومي، گروهي، عشاير، فرهيختگان، بازرگان، کارگران و... در انتخابات شرکت کنند و هم صدا خواهان قانون، مجلس و دولت شوند تا اکثريت، پلي براي حاکميت اقليت بر اکثريت نشود واين امر بسيار دقيق و در خور توجه فروان است که نبايد از آن غافل بود.

ج) سراسر عراق، سرزميني واحد است و مردمِ کرد، ترکمان، عرب و... ملتي واحد هستند که اين يکپارچگي و وحدت نبايد تحت هيچ عنوان وشعار و در هيچ شرايطي از بين برود.

د) لحاظ داشتن فرهنگ همزيستي مسالمت آميز از سوي دسته ها و افراد ملت هوشيار و آگاه عراق، چه احزاب و هيئآت حوزه ها، دانشگاه ها و ديگر تشکل ها، مقدمه اتحاد بزرگ اسلامي که قرآن کريم همگان را بدان دعوت کرده، آن جا که مي فرمايد: «إن هذه أمتکم امة واحدة وأنا ربکم فاعبدون؛ (6) اين است امت شما که امتي يگانه است، و منم پروردگار شما، پس مرا بپرستيد» است.

بي ترديد مردم عراق مرحله حساسي را سپري مي کنند که سرنوشت امت اسلامي و نسل هاي آينده در آن شکل مي گيرد، لذا بايد با تمام توان کوشيد تا امور را به افراد شايسته و توانمند سپرد که با بودن رهبران صالح و شايسته، مملکت سامان خواهد يافت و در صورت به قدرت رسيدن ناصالحان و ناکارآمدان مملکت بر باد خواهد شد و به فساد و تباهي خواهد گراييد.

با اميد به لطف و فضل خداي منان وعنايات حضرت بقية الله الاعظم امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف، آينده اي روشن و فردايي توأم با آرامش براي عراق مسئلت دارم وهمگان را به همدلي و همراهي و کنارگذاردن اختلاف هاي کوچک وبزرگ آن دعوت مي کنم والله ولي التوفيق و هو المستعان.
 
10/شعبان/1425ق
صادق شيرازي
 
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1. قصص (28)، آيه 5.

2. ر.ک: شيخ طوسي، تهذيب الاحکام، ج6، ص48، حديث 109.

3. کتاب سليم بن قيس، ص414.

4. کافي، ج8، حديث 66.

5. آثار ياد شده نوشته ي مرحوم آية الله العظمي حاج سيد محمد حسيني شيرازي اعلي الله درجاته است.

6. انبياء (21)، آيه 92.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.