
آية الله العظمي سيد صادق شيرازي از مراجع عظام تقليد در آخرين شب از ماه مبارک رمضان در ديدار با جمع کثيري از بانوان ديني با اشاره به پايان يافتن اين ماه اظهار داشتند: ايام شريفه ماه رمضان با تمامي برکات فراواني که داشت رو به تمام است و کساني که در اين ماه عمل خيري انجام داده اند، به صورت تمام و کمال بر ايشان محفوظ مانده و به تعبير کلام الله مجيد ذرّه اي از آن تلف نمي شود.
ايشان افزودند: هنگامي که اعمال خوب انسان از جانب خداي متعال جبران مي شود، آن گاه آدمي حسرت مي خورد که چرا کوتاهي کرده و بيش از اين انجام نداده است.
آية الله العظمي شيرازي خاطرنشان کردند: يکي از اسامي خدا، شکور است يعني شکر نمودن دقيق؛ زيرا خداي متعال قولاً و عملاً شکر مي کند.
ايشان اظهار اميدواري کردند: اعمال تمامي روزه داران و عبادت کنندگان اين ماه مبارک، ذخيره و مورد شکر الهي در دنيا و آخرت بوده باشد.
مرجع تقليد شيعيان جهان در ادامه ضمن توصيه هايي به بانوان حاضر در جلسه تصريح کردند: تعليم و تربيت و فراگيري احکام اسلام از جمله نکات مهمي است که شايسته است تمامي بانوان به آن توجه داشته باشند زيرا آموختن عقايد و اخلاق و آداب اسلام براي خانم ها واجب عيني است و براي ديگران نيز واجب کفايي مي باشد.
ايشان افزودند: در روايت است که زني نزد حضرت فاطمه زهرا سلام الله عيها آمده و از ايشان سؤالات گوناگوني پرسيدند و در پايان نيز از آن حضرت به خاطر مزاحمت ايجاد شده عذرخواهي نمودند اما صديقه طاهره سلام الله عليها در جواب ايشان فرمودند: اگر شخصي را اجير کنند که بار سنگيني را از کوه بالا برد و براي او مزد زيادي نيز تعيين کنند آيا او از حمل آن احساس خستگي مي کند يا اين که با رغبت فراوان آن را مي پذيرد؟
آية الله العظمي شيرازي در ادامه با اشاره به اجماع مشهور علما و مراجع در مورد ضرورت يادگيري احکام شريعت افزودند: اگر خانمي مسأله اي شرعي را نداند و در ميان خانم هاي ديگر، کساني باشند که آن مسأله را مي دانند اما به او که نمي داند، نياموزند، همگي گناهکار هستند، زيرا اگر واجب کفايي تعطيل شود همگي مقصّر و گناهکارند.
ايشان اشاره نمودند: ابان که يکي از صحابه بزرگ امام صادق عليه السلام است و از جانب آن حضرت اجازه فتوا نيز داشته اند روايت مي کند در حال طواف بودم که شخصي نزديک من آمد و سؤالي کرد اما من به او گفتم برو بعد از تمام شدن طواف نزد من بيا و حاجت خود را بگو. ابان نقل مي کند که وقتي نزديک امام صادق عليه السلام آمدم ايشان متوجه کار من شده بودند لذا فرمودند: نزد آن شخص برو و به حاجت او رسيدگي کن حتي اگر در حال طواف خانه خدا باشي.
آية الله العظمي سيد صادق شيرازي در پايان افزودند: رسيدگي به حاجت يک مؤمن از تمامي اعمال و عبادات برتر و اولي تر است.




