LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی:"
بهشت، بهایِ معرفت و شناخت حقیقیِ اهل بیت علیهم السلام است
کد 5889
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 11 آذر 1396 - 13 ربيع الأول 1439
در شامگاه روز چهارشنبه دهم ماه ربیع الأول 1439ق (1396/9/8) جمعی از برادران و خواهران مؤمن از کشور کویت در شهر مقدس قم با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی دیدار کردند.

در این دیدار معظم له ضمن رهنمودهایی فرمودند: در پاره ای از روایات امام رضا علیه السلام نقل شده است که درباره ی فضیلت زیارت خواهر جلیل القدر خود مطالبی را بیان داشته اند، از جمله این که فرموده اند: «من زارها عارفاً بحقها فله الجنة؛ هرکس او (حضرت معصومه سلام الله علیها) را با معرفت و شناختِ حق و جایگاهش زیارت کند، بهشت بر او واجب می شود».

شما زائران حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها هستید و در این معنا میان مرد و زن، پیر و جوان، عالم و جاهل، دختر و پسر و بزرگ و کوچک تان تفاوتی وجود ندارد. زیارت آن بانوی عظیم الشأن، فرصتی است بزرگ که نمی توان از آن به فرصت طلایی یاد کرد، چراکه طلا ارزش و جایگاهی برای مقایسه ی امور معنوی ندارد. لذا باید همگان فرصتِ زیارت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها را مغتنم شمرده و آن گونه که امام رضا علیه السلام برای ملاکِ بهشتی شدن زائران آن حضرت بیان فرموده اند آن بانوی بزرگ را زیارت کنند.

ایشان توضیح دادند و فرمودند: از این سخن امام رضا علیه السلام بر می آید که کسانی به زیارت حضرت معصومه سلام الله علیها نائل می شوند، اما حق و جایگاه ایشان را نمی شناسند. اینان پاداش، فضیلت، مقام زیارت و آثار مثبتِ بزرگ و فراوان ناشیِ از زیارت را در دنیا و آخرت به دست می آورند، ولی بهشت به عنوان پاداش زیارت به عبارت «عارفاً بحقها؛ حق و جایگاهش را بشناسد» مقید شده است.

مرجع عالیقدر افزودند: معرفت و شناخت در قانون آسمان، در عبادت ها و تمام وسایل و راهکارهای تقرب به خدای متعال اساس و مبنا است.

حال باید دید حق معرفت و شناخت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها چیست؟ پاسخ اجمالی این است که ایشان از اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام هستند و اگرچه همانند مادر گرامیِ خود حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها مقام عصمت کبری را ندارند، از نظر منزلت و مرتبه و مقام در درجه ی بعد از ایشان قرار دارند.

معظم له در تبیین و توضیح این مطلب فرمودند: معرفت و شناخت در چارچوب معرفت اهل بیت علیهم السلام قرار دارد و همانی است که از اهل بیت علیهم السلام بیان آن رفته است.

به دیگر بیان، باید بدانیم و بپذیریم که اهل بیت علیهم السلام کسانی هستند که خدای متعال و رسول اکرم صلی الله علیه وآله آنان را همسنگ قرآن کریم قرار داده اند، چنان که پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله می فرمایند: «...کتاب الله وعترتی أهل بیتی؛ کتاب خدا و عترتم، اهل بیتم» و مورد سومی را ذکر نفرموده اند.

ایشان در ادامه فرمودند: باید توجه داشت که خدای سبحان اصل است و رسول گرامی اسلام، گرامی ترینِ اولین و آخرین، نه تنها برای مسلمانان که برای همه ی جهانیان هستند. چنان که خدای متعال در این باره می فرماید: «قُلْ یَا أَیُّهَا النَّاسُ إِنِّی رَسُولُ اللَّهِ إِلَیْکُمْ جَمِیعًا؛ بگو ای مردم من پیامبر خدا به سوی همه شما هستم» (اعراف/158).

پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله نیز چارچوبی فراهم آمده از «کتاب خدا و عترتم اهل بیتم» مقرر فرمودند که سومی در آن راه ندارد. بنابراین هیچ یک از «کتاب خدا و عترت» از یکدیگر جدا نبوده و هیچ کدام جای خالی دیگری را پر نمی کند و در واقع منطقه ی فراغ بین قرآن و اهل بیت علیهم السلام وجود ندارد. بنابراین روشن است که قرآن کریم به سوی اهل بیت علیهم السلام فرا می خواند و اهل بیت علیهم السلام به سوی قرآن کریم هدایت می کنند.

مرجع عالیقدر تأکید کرده، فرمودند: شما آقایان و خانم ها هنگامی که در آستان و پیشگاه مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها به زیارت می ایستید به اندازه ی شناخت و معرفتی که نسبت به ایشان دارید از بهشت و درجات آن برخوردار می شوید.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی دام ظله ادامه دادند: بکوشید در این فرصت زیارتی به هنگام زیارت آن حضرت به عبارت «عارفاً بحقها» توجه کنید و معرفت و تقویت آن را در چارچوب آموزه ها و رهنمودهای اهل بیت علیهم السلام در خود بالا برده و افزایش دهید. مسلّم این است که هرکس بر اهل بیت علیهم السلام پیشی گیرد، از حریم شان رفته و مقبول نیست و هرکس از آنان بازماند، تباه شده است و آن کس که پیرو و همراه آن پاکان باشد، به مقصد می رسد.

بنابراین بایسته و شایسته است که از این فرصت بهره ی کافی برده و برای خود و کسان و خویشاوندان و دوستان خود و همه مردان و زنان مؤمن دعا کنید. یادآوری می شود که فرصت زیارت [با تمام لوازم قبولی آن] ممکن است فقط یک بار برای انسان دست دهد و از این طریق است که انسان به مرتبه ی والا و بزرگی نایل می آید، چراکه چنین زیارتی با شناخت حق زیارت همراه بوده است.

از خدای متعال قبولی اعمال و زیارت همگی تان را مسئلت دارم. حضرت باری تعالی ما و شما را از توفیقات خود بهره مند فرماید، ان شاء الله. وصلی الله علی محمد وآله الطاهرین.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.