جمعي از روحانيون و فضلاي حوزه علميه نجف اشرف که به منظور زيارت عتبات مقدس به ايران آمده اند، با مرجع عالي قدر حضرت آية الله العظمي سيد صادق شيرزاي ديدار کردند.
معظم له ضمن استقبال گرم از آنان، آرزوي قبولي زيارت و عبادت در اين سفر معنوي کرده و آنان را به وحدت و دوري جستن از اختلافات و پرهيز از در افتادن در منازعات و مناقشات، فرا خواند.
آية الله شيرازي فرمود: بيش از دويست سال قبل، دو عالم بزرگوار، يعني علامه سيد مهدي بحر العلوم و علامه شيخ مهدي نراقي در نجف اشرف مي زيستند که همدرس بودند. باگذشت زمان هر يک به مقام مرجعيت رسيد و علامه بحر العلوم در نجف ماند و علامه شيخ مهدي نراقي به کاشان رفت، اما با نامه نگاري با يکديگر در ارتباط بودند.
روزي مرحوم نراقي نامه اي به سيد بحرالعلوم نوشت و در قالب دو بيت شعر گفت: شما در مجاورت اميرالمؤمنين عليه السلام زندگي مي کنيد، لذا هنگام جرعه نوشي و سيراب شدن از درياي دانش آن حضرت، ما را فراموش نکنيد.
سيد بحرالعلوم نيز در قالب شعر اين گونه پاسخ نوشت: از کسي که نزديک مولا، اما دور است به دور مانده اي که به مولا نزديک است....
معظم له افزودند: اين داستان با تمام اختصارش براي تمام روحانيون تمام شهرهاي مقدس نجف، کربلا، کاظمين، سامرا، قم، مشهد و ديگر شهرها درسي و عبرتي است و همگان بايد از آن دو بزرگوار درس فروتني بياموزند و نبايد غافل بود که آن دو بزرگوار علي رغم اختلاف در آرا اين گونه نسبت به يکديگر اظهار محبت و تواضع مي کردند.
آية الله العظمي شيرازي در ادامه گفت: مهم ترين نياز امروز مردم، به ويژه روحانيون عراق، پذيرفتن و حاکم گرداندن فرهنگ هم زيستي در عراق است؛ سرزميني که بيش از سه دهه تاريک و خون بار پشت سرگذاشته و ـ ان شاء الله ـ به لطف حضرت منان و رسول اکرم صلي الله عليه وآله و امامان معصوم عليهم السلام فردايي درخشان و سراسر ايمان و اخلاق در پيش خواهد داشت.
ايشان افزود: به لطف خدا فرهنگ همزيستي در عراق وجود دارد، اما نيازمند تعميق و گسترش در تمام عرصه هاست. در قرآن کريم آيه اي بس گويا و صريح درباره پيامدهاي جنگ ومناقشات خصمانه آمده، مي فرمايد:«...ولاتنازعوا فتفشلوا...؛ و با هم نزاع مکنيد که سست شويد و مهابت شما از بين برود.»
معظم له ادامه داد: صريح آيه اين است که اگر نزاعي رخ دهد، همزمان شکست و سستي آن را همراهي خواهد کرد. بنابراين بايد واژه «نزاع» را از زندگي مان بزداييم و بکوشيم از ظهور خارجي آن ممانعت کنيم، چرا که ممکن است شخصي از نزاع دوري کند، اما ديگران او را به ورطه نزاع بکشانند. پس بايد هميشه هشيار باشيم و دست از احتياط و دور انديشي بر نداريم. وانگهي اين فرمان قرآني، يعني پرهيز از نزاع و اختلاف اگر چه مسلمانان همه دوران را مورد خطاب قرار داده است، اما امروزه همگمي مان، به ويژه طبقه روحانيون، خصوصاً در عراق سخت به آن نيازمنديم و بايد در پرهيز از نزاع از امامان معصوم خود الگو بگيريم.
وي افزود: به تعبير و بيان رسول خدا صلي الله عليه وآله، اميرالمؤمنين عليه السلام همراه حق است و حق همراه اوست و حضرتش ميزان سنجش اعمال است.
اين سخن پيامبر صلي الله عليه وآله بيانگر حق محض بودن اميرالمؤمنين عليه السلام است و هر کس در برابر او بايستد باطل گراست. مي بينيم که اميرالمؤمنين عليه السلام به عنوان حق مطلق و مجسم در کنار قبر بانوي دوسرا حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها ايستاده مي فرمايد: «از حق خود مي گذرم تا مبادا مردم مرتد شوند، اما نبش قبر فاطمه زهرا سلام الله عليها را هرگز اجازه نمي دهم».
حال که اميرالمؤمنين عليه السلام که پيامبر اکرم صلي الله عليه وآله او را حق محض خوانده، از حق فردي خود مي گذرد، بنابراين ما ـ نه به عنوان حق محض، بلکه به اميد پيرو حق محض بودن ـ به گذشتن از حق فردي سزاوارتريم تا پيروي خود را از پيشوايان معصوم عليهم السلام اثبات کنيم.
مرجع عالي قدر در پايان گفت: از خداي منان مسئلت دارم اين سخنان نوراني قرآن کريم و آموزه هاي اهل بيت عليهم السلام نصب العين ما قرار دهد تا عراق اهل بيت عليهم السلام شتابان به سوي خير و خوشي همه جانبه پيش رود، ان شاء الله.