LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"مرجع عالي قدر در ديدار با هيئت نمايندگي مؤسسه فرهنگي رسول اعظم:"
ملت عراق بايد فرصت را از دشمنان بگيرند
کد 662
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 24 شهریور 1384 - 10 شعبان المعظّم 1426

 

مرجع عالي قدر هيئت نمايندگي مؤسسه فرهنگي رسول اعظم را که از استان ها و شهرهاي مختلف عراق به ديدار ايشان آمده بودند به حضور پذيرفت.

معظم له پس از خوشامدگويي و دعا براي قبولي اعمال و زيارت شان، از آنان قدرداني و سخنان خود را با آيه شريفه: «ولنبلونکم بشيء من الخوف والجوع و نقص من الاموال والانفس والثمرات و بشرالصابرين؛(1) وقعطاً شما را به چيزي از [قبيل] ترس و گرسنگي، و کاهشي در اموال و جان ها و محصولات مي آزماييم، و مژده ده شکيبايان را» آغاز کرده، فرمود: احاديثي که در تأويل اين آيه وارد شده، آن رخدادها را پيش درآمد ظهور مولاي مان حضرت بقية الله الاعظم مهدي موعود عجل الله تعالي فرجه الشريف مي داند.

ابوبصير از امام صادق عليه السلام روايت کرده است که فرمود: «به يقين پيش از [حضور] قائم (امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف) سالي است که مردم در آن گرسنه خواهند بود و در اثر کشتار، کاستي در اموال و جان ها و محصولات، دچار ترس و هراسي سخت خواهند شد و اين امر در کتاب خدا (قرآن) آشکار آمده است، آن گاه حضرتش آيه «ولنبلونکم...» را تلاوت فرمود».(2)

مرجع عالي قدر همچنين فرمود: اميرالمؤمنين عليه السلام بر بخش بزرگي از جهان حکومت کرد و عراق و کوفه مرکز حکومت آن حضرت بود و ـ ان شاء الله ـ حضرت صاحب الزمان عجل الله تعالي فرجه الشريف بر سراسر گيتي فرمانراويي خواهد کرد و عراق و کوفه نيز مرکز حکومت آن حضرت خواهد بود البته اين افتخار نيز از آنِ مؤمنان و شيعيان اهل بيت عليهم السلام در عراق خواهد بود، چه اين که همانان مورد آزمون هايي که قرآن بدان اشاره کرده قرار خواهند گرفت و در نهايت ـ به خواست خداوند ـ پيروزي از آنان خواهد بود که حضرت باري تعالي فرموده است: «و مژده ده شکيبايان را».

معظم له افزود: چهارده قرن پيش از اين و در حالي که حاکمان، در اوج خودکامگي و ستمگري بر جهان فرمان مي راندند، اميرالمؤمنين عليه السلام آزادي را در تمام ابعادش براي همگان حتي دشمنان خود فراهم آورد، آن چنان که در روزگار حکومت حضرتش و در دوران پس از وي تا به امروز همانندي نداشته و ندارد. مسلمانان و غيرمسلمانان که در حکومت او روزگار مي گذراندند، همگي از آسايش، خوشبختي و رفاه و صلح برخوردار بودند و به يک اندازه از دهش و حقوق و کرامت اميرالمؤمنين عليه السلام متنعم مي شدند. امروزه وضع به گونه ديگري است، زيرا هرچه مي بينيم، تبعيض، ستم وتضييعِ حقوق انسان هاست و البته کشورهاي ثروتمند که ادعاي تمدن و پيشرفت دارند، از اين مقوله جدا نيستند.

آن گاه در تبيين سيره فردي و حکومتي اميرالمؤمنين عليه السلام فرمود: در احاديث صحيح و متعددي آمده است: هنگامي که امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف ظهور کند، روش حکومتي جدش اميرالمؤمنين عليه السلام را در پيش خواهد گرفت و سراسر گيتي در سايه حکومت آن حضرت از تمام ابعاد خير و رفاه و نعمت ها برخوردار خواهند شد و اين امر، در پي حمايت همه جانبه آن حضرت از امت اسلامي و ستمديدگان سراسر گيتي عينيت خواهد يافت.

ايشان درباره مسائل عراق فرمود: ملت عراق در برهه زماني بي مانند، با سختي هايي فوق العاده و محنت هايي جان گزا دست به گريبان بود، اما همچنان استوار و قاطع، از ايمان و اعتقاد خود به خاندان رسالت دست نکشيد و پاي بندي خود را به اين خاندان در جاي جاي زندگي خود، در سختي ها و آسايش، به نمايش گذارده، حضور ميليوني و حرکت سيل آساي مرد و زن و پير و جوان عراقي به سوي اماکن مقدس عراق نشان از اين پاي بندي و عشق به خاندان رسالت دارد.

وانگهي اگرچه عراق خونين پيکر و ملت آن آماج انواع تنگناها و مشکلات قرار گرفته، ولي به برکت تمسک به اهل بيت عليهم السلام امروز، فردا و فرداها و در طول تاريخ سرفراز خواهد بود.

حضرت آية الله العظمي شيرازي در ادامه افزود: حادثه تأسف باري که در روز شهادت حضرت امام کاظم عليه السلام رخ داد، جداي از دردناک بودنش، از راه هاي نيل به افتخار و شکوه و عظمت و از راه هايي است که حضرت حق بدان تصريح فرموده و پاي ورزان در آن را، مژده داده است.

ايشان تأکيد کرد: تمام اقشار ملت مظلوم، افتخارآفرين و ارجمند عراق در به پا داشتن ولايت اهل بيت عليهم السلام سرفرازند؛ لازم است به دو مسأله بسيار مهم توجه داشته، بدان پاي بند باشند:

نخست: آراستگي به صبر است. اين ملت بداند که سختي ها رو به پايان است و هر چند صبر تلخ است، اما پاياني شيرين دارد و زوال سختي ها به برکت اهل بيت عليهم السلام زود خواهد بود، ان شاء الله.

دوم: گرفتن فرصت از دست دشمنان است. اين امر با برخوردار کردن ملت عراق از فرهنگ و سيره اهل بيت عليهم السلام و به کار بستن عملي آن ممکن خواهد بود.

آگاه باشيد که فرهنگ اهل بيت نوش داروي همه دردهاي فکري و فرهنگي است و به منظور حاکم گرداندن اين فرهنگ و نجات مردم از گمراهي و ناداني بود که حضرت سيدالشهدا عليه السلام خون خويش را تقديم حضرت حق کرد. در زيارت آن حضرت مي خوانيم: «وبذل مهجته فيک ليستنقذ عبادک من الجهالة و من حيرة الضلالة؛(3) و [حسين عليه السلام] جان خويش را در راه تو ارزاني داشت تا بندگانت را از ناداني و سرگشتگي گمراهي وارهاند».

وي افزود: فرهنگ اهل بيت عليهم السلام آن چنان پر بار است که امام رضا عليه السلام در معرفي آن فرموده است: «اگر مردم زيبايي [و گيرايي] سخنان ما را بشناسند، بي ترديد از ما پيروي خواهند کرد».(4)

آن گاه ايشان تأکيد کرده، فرمود: اگر امت اسلامي در سراسر گيتي، به ويژه در عراق، فرهنگ اهل بيت عليهم السلام را به تمام معنا فراگيرند، به يقين به اوج عظمت و شکوهمندي دست خواهند يافت، هر روز و هر آن به سوي زندگي بهتر و برتر پيش خواهند رفت و زندگي آکنده از سعادت، رفاه، اقتصاد سالم و آزادي همگاني خواهند داشت.

به يک سخن اين که ملت عراق، به هر مقدار از فرهنگ اهل بيت عليهم السلام بهره مند شوند، به همان نسبت به اين خاندان پاک نزديک خواهند شد و آمادگي استقبال از آن حضرت را پيدا مي کنند. اميد اين که ظهورش نزديک باشد، ان شاء الله.

شايان توجه است که پيش از رهنمودهاي مرجع عالي قدر حضرت آية الله العظمي شيرازي، حجة الاسلام شيخ صلاح العمودي پيام قدرداني هيئت ديدار کننده از مرجع عالي قدر را خواند، سپس گزارشي از فعاليت مؤسسه فرهنگي رسول اعظم عراق ارائه داد که در بخشي از آن آمده است:

مرجع عالي قدر، در شرايط موجود و علي رغم کشتار و ويراني که از سوي دشمنان اسلام و اهل بيت عليهم السلام بر ملت عراق تحميل مي شود، ملت مصمم است تا با همدلي و يکپارچگي اين بحران را پشت سر گذاشته، کشور خود را بسازد، به اصول پاي بند باشد و کار نوشتن قانون اساسي دائمي ـ که حقوق لايه هاي اجتماعي ستم ديده را تأمين کند ـ به سامان برساند. با رهنمود هاي حضرت عالي اين مؤسسه در مراکز استان و شهرستان هاي عراق تأسيس شد وهم اکنون 37 شعبه فعال دارد و با فعاليت هاي فرهنگي خود در برابر حملات دشمنان دين اسلام ايستاده است. اين مؤسسه از سوي وزارت برنامه و وزارت امور اجتماعي به عنوان يکي از نهادهاي مدني فعال در عرصه فرهنگ و صيانت از دين اسلام پذيرفته شده است که در اين راه از مال و جان دريغ نداشته، در شهرهاي: محموديه، يوسفيه و شهرک شهيد صدر شهيداني تقديم اسلام کرده است. فعاليت هاي فرهنگي اين مؤسسه، بر اساس نفي خشونت، پرهيز از نفي ديگران و روح تسامح و تسامل برآمده از فرهنگ اهل بيت عليهم السلام استوار است.

بنابراين گزارش، تأسيس پايگاه اينترنتي، روزنامه الرأي العراقي، و ديگر فرآورده هاي فرهنگي براي نوجوانان و بزرگسالان و برگزاري همايش ها که آخرين آن تحت عنوان «در سايه سار مرجعيت آية الله العظمي شيرازي، تمام تلاش ها براي ساختن عراقي شکوفا» از فعاليت هاي فرهنگي اين مؤسسه است.

همچنين در اين گزارش آمده است: برگزاري مجالس اهل بيت عليهم السلام در مناسبت ها از ديگر برنامه هاي اين مؤسسه است که به منظور استحکام بخشيدن به پيوند امت اسلامي با اهل بيت عليهم السلام و همدردي با آن پاکان صورت مي گيرد.

رسيدگي به امور مالي و درماني فرزندان و همسران بي سرپرست و تأمين نيازهاي مالي مستمندان در سراسر عراق از ديگر فعاليت هاي انسان دوستانه اين مؤسسه است.

 

 

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

 

 

1. بقره (1)، آيه 155.

2. بحارالانوار، ج 2، ص 228، باب علامات ظهور.

3. زيارت اربعين امام حسين عليه السلام.

4. وسائل الشيعه، ج 27، ص 92، باب وجوب.

5. عمل به احاديث پيامبر صلي الله عليه وآله وسلم و... .