LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
جمعي از حجاج ساکن آلمان با مرجع عالي قدر ديدار نمودند
کد 787
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 05 دی 1384 - 23 ذوالقعدة الحرام 1426

جمعي از حجاج ساکن آلمان با حضرت آية الله العظمي سيد صادق شيرازي در بيت ايشان ديدار نمودند.

مرجع عالي قدر ضمن خوشامدگويي به حاضران وآرزوي قبولي طاعات ومناسک آنان اظهار داشتند: «کسي که براي گزاردن حج عمره به مکه مشرف مي شود ميهمان خداست وهيچ ميزباني کريم تر وميهمان نوازتر از خداي متعال نيست».

ايشان خدمت به زائران خانه خدا را از افضل قربات وبرترين طاعات برشمردند واظهار داشتند: در زمان امام باقر عليه السلام که سفر حج با انواع دشواري ها وخطرها توأم بود وماه ها به طول مي انجاميد يکي از اصحاب حضرت همراه يک کاروان به حج مشرف شد. اين شخص علاوه بر اداي مناسک واعمال حج، وظيفه نگاهداري از بار وبند وکفش هاي زائران را به عهده گرفت وبدين سبب از بسياري از اعمال مستحب بازماند واز اين که نتوانسته بود همانند همسفران بسياري از آداب را به جا آورد اندوهگين ومتأسف بود. هنگامي که نزد امام بازگشت موضوع را با ايشان در ميان نهاد. حضرت به او فرمودند: «أنتَ أعظمُهُم أجراً؛(1) پاداش تو از همسفرانت بيشتر است».

مرجع عالي قدر افزودند: «اين در حالي است که مطابق روايات واردشده نمازي که در مسجدالحرام اقامه شود معادل صدهزار نمازي است که در جاي ديگر خوانده شود وحتي نگريستن به کعبه نيز ثواب بسياري دارد.

ايشان تأکيد کردند: «اين مطلب نشان دهنده اهميت خدمت کردن به مردم وبرآوردن حوائج مؤمنان است ونشان از ارزش وپاداش بالاي آن دارد.

پس از ايشان آية الله سيد محمدرضا شيرازي نيز براي حاضران سفري توأم با بهره هاي معنوي فراوان آرزو کرد.

او وظيفه مسلماناني را که در قلب تمدن سرکش غربي زندگي مي کنند حفظ ارزش ها وهويت خويش وانتقال آن به نسل هاي بعدي دانست واظهار داشت: «برخي از دست هاي پليد وپنهان وبه خصوص شبکه هاي صهيونيستي قصد سلب اصالت وهويت ما را دارند. مسائلي نظير کشف حجاب در گذشته وتبليغ انواع مدهاي مبتذل مسأله ساده اي مربوط به پوشاک نيست بلکه همه اينها مقدمه اي براي تغيير دادن هويت ما واز بين بردن اصالت وارزش هاي ما وگسترش فرهنگ وارزش هاي پوچ غربي است».

او افزود: «در جهان امروز، قوي ضعيف را از بين مي برد ولي ما نيروي عظيمي به نام ايمان داريم که مي تواند در برابر امواج ويرانگر اين هجمه عظيم فرهنگي مقابله کند وآن را خنثي نمايد؛ زيرا اگر تمام مردم جهان دست به دست هم دهند توان شکست دادن ايمان يک مؤمن را ندارند.

خداي متعال حضرت ابراهيم را يک امت توصيف کرده وفرموده است: «إِنَّ إِبْرَاهِيمَ کَانَ أُمَّةً؛(2) ابراهيم به تنهايي امتي بود مطيع فرمان خدا».

وي تأکيد کرد: «اگر اين قدرت عظيم را به نسل هاي بعدي وفرزندان مان انتقال دهيم هيچ نيرويي نمي تواند آن را از فرهنگ اسلامي جدا کند».

او دعوت مردم به سوي خدا وآشنا کردن ديگران را به جذابيت هاي مکتب اهل بيت عليهم السلام از ديگر وظايف مسلمانان خارج از کشور دانست وخاطرنشان کرد: «مسلمانان قرون اول، علماي پيشين وحتي تاجران مسلماني که به کشورهاي بيگانه مي رفتند اسلام را به نقاط گوناگون جهان نشر دادند وامروز ما موظيفم که همانند گذشتگان اين مسئوليت عظيم را ادامه دهيم ودنيا را با مکتب اهل بيت وبه خصوص حضرت سيدالشهدا عليه السلام ـ که فوق العاده جذاب است ـ آشنا کنيم.

آية الله سيد محمدرضا شيرازي سومين وظيفه مسلمانان خارج از کشور را کمک به رهايي مسلمانان مظلوم جهان دانست ويادآورد شد: مرحوم عموي ما شهيد سيد حسن شيرازي مي فرمود: هر چيز زکاتي دارد وزکات آزادي آن است که اين نعمت را در اختيار کساني که از اين نعمت محرومند قرار دهيم. بنابراين شايسته است در رفع آلام مسلمانان محروم جهان وکاستن از مشکلات آنان به اندازه خود مشارکت کنيم. کساني که در فکر حل مشکلات ديگرانند وبه قدر خود در برآوردن حوائج ديگران مي کوشند خداي متعال مشکلات آنان را حل مي کند وحوائج شان را برآورده مي سازد.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1. وسائل الشيعه، ج13، ص313 (باب استحباب حفظ متاع...).

2. نحل(16)، آيه120.