LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"مرجع بزرگوار در ديدار با جمعي از فعالان فرهنگي ومذهبي شهريار:"
بکوشيم هرروزمان بهتر از ديروز باشد
کد 964
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 06 خرداد 1385 - 29 ربيع الثاني 1427

 

بامداد جمعه 28ربيع الثاني 1427(5/3/85) جمعي از فعالان فرهنگي ومذهبي شهرستان شهريار با حضرت آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي ديدار نموده، به بيانات ايشان گوش فرا دادند.

مرجع عالي قدر طي اين ديدار با اشاره به احاديث شريفي چون: «من استوي يوماه فهو مغبون ومن کان آخر يومه شرهما فهو ملعون؛(1) کسي که دو روز او يکسان باشد مغبون، وکسي که آخرين روز او بدتر از روزهاي پيشين وي باشد ملعون است» ونيز «الکيّس من کان يومه خيراً من امسه؛(2)، زيرک کسي است که امروزش بهتر از ديروزش باشد» فرمودند: دانش آموزي که در حال تحصيل است از سه حالت خارج نيست: يا هرسال به کلاس بالاتر مي رود وسال به سال مدارج علمي را طي مي کند، يا آن که در امتحانات پايان سال مردود مي شود وسال آينده همچنان در همان پايه تحصيلي مي ماند، يا آن که به دليل بداخلاقي وبي انضباطي اخراج مي شود وسال بعد مجبور به ترک تحصيل مي شود.

ايشان افزودند: اين سه حالت، که در احاديث يادشده نيز مذکور است به همه ما اعم از عالم، جاهل، کاسب، زن ومرد مربوط مي شود وهرکدام از ما در هرحال ومقامي که باشيم روزانه مشمول اين تقسيم بندي سه گانه خواهيم بود.

ايشان در ادامه خاطرنشان کردند: مغبون در لغت عربي کسي است که جنس کم بهايي را به قيمت گزاف بخرد يا کالاي ارزشمندي را به بهايي اندک بفروشد وديگر جز پشيماني وحسرت چاره ديگري نداشته باشد. فراموش نکنيم ثروتي که از دست مي رود جبران پذير است ولي سرمايه عمر عزيز به هيچ وجه بازگشت پذير نيست وهر روزي که مي گذرد ديگر باز نمي گردد وهرکدام از انسان ها ممکن است با اين سرمايه زماني به يکي از سه شکل يادشده برخورد کنند.

ايشان تأکيد کردند: هرکس که امروز وديروزش يکسان باشد مانند کسي است که سرمايه خود را از دست داده است. هرکدام از ما اگر در جهات معنوي، مانند خوشرفتاري باخانواده واطرفيان، حضور قلب در نماز، خدمت به بندگان خدا، کسب علم و... دو روزمان يکسان باشد از سرمايه عمر به درستي استفاده نکرده ايم؛ زيرا انسان زيرک کسي است که هر روزش بهتر از ديروز باشد وکسي که هرروز گامي به عقب مي نهد وامروزش بدتر از ديروز است، مطابق روايت ملعون است.

ايشان در ادامه يادآور شدند: نعمت هايي چون شنوايي، بينايي، عمر و... نعمت هايي است که خداي متعال به رايگان در اختيار ما قرار داده است. يکي از اين سرمايه ها فهم است وهرکس بهتر مي فهمد کارنامه روزانه اش در چه وضعيتي قرار دارد. يکي ديگر از نيروهايي که خداي متعال سخاوتمندانه وبه رايگان به ما عنايت کرده است آن که اگر چيزي را واقعاً «بخواهيم» به آن مي رسيم وخداي سبحان اين توان را به همه داده است. از اين روست که مي گويند «خواستن توانستن است». هرکدام از ما بايد واقعاً عزم خود را جزم کنيم و«بخواهيم» که امروزمان از ديروز، واين ماه مان از ماه گذشته بهتر وپربارتر باشد. کسي که چنين باشد موفق وسعادتمند است وهميشه از گذشته وحال خود خرسند خواهد بود.

 

 

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

 

 

1. بحارالانوار، ج68، ص173 (باب64 ـ الاجتهاد والحث علي العمل ...، حديث5).

2. غررالحکم ودررالکلم، ص322.