LOGIN
بیانات
shirazi.ir
مرجع عالي قدر: رضايتمندي از مقدرات الهي، مقامي فوق العاده بالا است
کد 1784
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 17 مرداد 1387 - 5 شعبان المعظّم 1429

 

شماري از زائران سعودي آستان مقدس ثامن الحجج عليه السلام روز يکشنبه (13مردادماه1387) با آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي ديدار نمودند.

معظم له طي اين ديدار به موضوع رضامندي به قسمت الهي اشاره و خاطرنشان کردند: در روايت است که از امام صادق عليه السلام سوال شد: از ابوذر غفاري رحمه الله نقل مي کنند که مي گفت: سه چيز است که مردم نمي پسندند ولي من آنها را دوست دارم: مرگ، فقر و بلا. امام صادق عليه السلام فرمودند: اين طور که شما نقل مي کنيد نيست. منظور ابوذر اين بوده است که مرگ را در راه طاعت الهي از زندگي در سايه معصيت بيشتر دوست دارم، و فقر توأم با طاعت خدا نزد من بهتر از ثروتمندي توأم با نافرماني خداست و تحمل بلا در راه فرمان خدا را از تندرستي همراه با گناه بيشتر دوست دارم.(1)

يکي از مهمترين اموري که بايد در برخورد با آنها سرلوحه رفتار انسان قرار گيرد رضامندي به قسمت خداي تبارک و تعالي است. خشنودي به قسمت الهي مقام فوق العاده بالا و والايي نزد خدا و اهل بيت صلوات الله عليهم اجمعين مي باشد

مرجع عالي قدر در ادامه فرمودند: هر انساني طي زندگي با مشکلات و ابتلائات چندي مواجه مي شود؛ ابتلائاتي نظير بيماري هاي مزمن، فقر مالي، همسايه بد، زن بدخو، خويشاوندان ناموافق يا شريک بدرفتار. اين مشکلات معمولا نتيجه گناه و کوتاهي يا غفلت خود انسان است و البته برخي از آنها را خداي متعال مقدر فرموده است تا بدين وسيله درجات انسان مبتلا را افزايش دهد. اين مشکلات به هر اندازه و هر شکل که باشد يکي از مهمترين اموري که بايد در برخورد با آنها سرلوحه رفتار انسان قرار گيرد رضامندي به قسمت خداي تبارک و تعالي است. خشنودي به قسمت الهي مقام فوق العاده بالا و والايي نزد خدا و اهل بيت صلوات الله عليهم اجمعين مي باشد. از همين جاست که مي بينيم وجود مبارک امام زين العابدين عليه السلام در دعاي معروف به ابي حمزه ثمالي به خداي متعال چنين عرضه مي دارند: «ورضّني من العيش بما قسمت لي؛(2) و مرا در زندگي به آنچه برايم مقدر فرموده اي خرسند دار».

ايشان در توضيح بياناتشان فرمودند: رضا به قضاي الهي هرگز بدين معنا نيست که انسان براي تحمل مشکلات و رفع نقايص خود گامي بر ندارد. بلکه همه موظف به تلاش پيوسته و استمداد فعاليت ها و کوشش هايمان هستيم و در عين حال بايد به قسمت الهي راضي و قانع باشيم، خواه مشکلات و کاستي هايمان برطرف شود يا خير. در چنين حالتي است که از يک زندگي گوارا و لذت بخش و همراه با خشنودي خدا بهره مند خواهيم بود.

معظم له در پايان به حاضران سفارش کردند: بکوشيد ارمغان اين سفر زيارتي شما ـ که مصداق طاعت الهي است ـ رضايتمندي به مقدرات الهي باشد.

شايان ذکر است در اين نشست حجت الاسلام والمسلمين سيد جعفر شيرازي نيز بياناتي ايراد داشت.

 

 

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

(1) کافي، ج8، ص222 (حديث يأجوج و مأجوج، حديث 279).

(2) مصباح کفعمي، ص601؛ و نيز مفاتيح الجنان، اعمال سحرهاي ماه مبارک رمضان.