LOGIN
جلسات علمی
shirazi.ir
در محضر مرجعيت ـ شب دوازدهم
کد 1825
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 03 مهر 1387 - 23 رمضان العظيم 1429

شب هاي ماه مبارک رمضان ـ ماه رحمت وامان وماه نزول قرآن ـ فرصت مناسبي براي مذاکرات علمي وخوشه چيني از محضر عالمان بزرگوار است. شماري از فضلا همچون سال هاي گذشته در شب هاي اين ماه نزد آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي دام ظله مي روند واز مطالب علمي ونکات قرآني وفقهي واصولي ايشان بهره مي برند.

در جلسه اين شب شماري از علما و فضلاي حوزه مبارکه علميه و شماري از جوانان اهل عراق و شهر مقدس قم به ديدار آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي دام ظله آمدند.

در ابتدا يکي از فضلاي عراقي سؤال کرد: شخصي در شهر حله زندگي مي کند و در يکي از ادارات دولتي در نجف اشرف مشغول کار است و هر هفته 3- 4 بار به محل کار خود مي رود. با اين توضيح، نماز و روزه او و افرادي با چنين شرايط، چه صورتي دارد؟

ايشان در پاسخ فرمود: بخش اعظم فقيهان بر آنند که هر کس کارش سفر کردن يا در سفر کردن باشد و غالباً ده روز در يک جا نمي ماند، بايد نماز را تمام بخواند و روزه بگيرد.

معظم له افزود: فرق ميان کثيرالسفر و کسي که چند وطن دارد در اين است که فرد دوم، در هر يک از وطن هاي خود بايد نماز را تمام و در راه شکسته بخواند، اما کثير السفر در راه ورود به وطن بايد نماز را تمام بخواند.

يکي ديگر از فضلا پرسيد: شخصي در حالي که مقداري خون بر روي صورتش بوده وضو مي گيرد. با توجه به اين که خون روي صورتش با آب وضو از بين رفته، وضويش چه حکمي دارد؟

آيت الله العظمي شيرازي فرمود: اگر دو بار آب بر روي صورت خود بريزد، وضويش صحيح است ودر غير اين صورت، نه.

پرسشي ديگر اين گونه مطرح شد: در صورتي که عين نجاست را از ـ مثلاً ـ زمين برطرف کنند، آيا با کشيدن دست خيس بر محل نجس، آن محل پاک مي شود؟

معظم له پاسخ داد: در فرضِ مذکور، کفايت مي کند.

سؤال شد: خانمي حامله است و اگر بخواهد وضع حمل کند مادر بدليل ديسک کمرِ شديد فلج خواهد شد؟ تکليف مادر چيست؟

آيت الله العظمي شيرازي در جواب فرض ديگري را مطرح کردند که بچه اي مي خواهد به زيد چيزي پرتاب کند که باعث فلج شدن مي شود آيا زيد حق دارد بچه صغير را بکشد؟ و راه فرار و دفاعي نداشت جز کشتن. امر دائر بود بين فلج شدن قطعي زيد و بين کشتن ضارب، حال آيا در سؤال اول مادر فلج مي شود، سقط جنين مصداق دفاع است؟ آيا با مثال ضارب خارجي فرق مي کند؟ فقها مي گويند کسي که شهر سلاح کند چه بخواهد به نفس يا عرض و يا مال تعرض کند، حق دارد طرف را بکشد.

سؤال شد اگر سلاح نداشت و قصد کشتن نداشت باز حق کشتن دزد را دارد؟

ايشان در جواب فرمودند: تصريح علما است که بله مي تواند بکشد چون راهي بجز کشتن براي نجات اموالش ندارد.

اشکال شد که سقط جنين مصداق دفاع نيست ايشان تأکيد کردند چرا دفاع نباشد در حالي که مي خواهد دفاع از سلامتي بکند اگر سقط نکند فلج مي شود و لازمه عرفي است.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.